Titan nav ne sliktāks ne labāks par vidusmēru. Ja salīdzina ar slaveno vārdu lēto galu pat labāks , par lētajiem jeņķu dzelžiem pat nerunājot. Tas kas viņam mēdz uzrasties parasti ir īpašnieka pašrocīgi izprovocēts.
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
27.02.2022. 15:03
Titāns ir mans ierocis kopš 2014.gada. Neesmu gan ar viņu bijis karā un kilopatronas izšāvis, bet normālā brīvdienu medību noslodzē ierocis ne reizi nav pievīlis, nekas nav rokā palicis, utt. Bet varbūt aktīvākiem medniekiem ir cita pieredze...
Pirms Titāna bija man divi Savage,neviena slikta vārda par tiem,pārdevu jo viens bija par knapu cal.,otrs neganti smags . Titānu izvēlējos tāpēc ka viegls ,ērts,vizuāli patīkams,tā arī ir. Iegādājos augustā,cītīgi tīrīju,pareizi tīrīju,biju apmierināts ka bail, līdz oktobrī bija iespēja pavērot stobru iekšā,sašļuku kā balons pēc kontakta ar adatu,stobrā bija pamatīgs "kariess" . Par aizslēgu,tajā pašā augustā šautuvē alnis 100m stāvošs un tūlīt pat kustībā otrs šāviens,,,, ,kura nav ,jo aizslēgs palicis rokā,ieāķēju atpakaļ,kādu laiku viss labi, tad medībās atkal,tad atkal,līdz vienu dienu bija līdz kliņķim. Noklāju uz galda baltu palagu,lai kāda skrūvīte nenoklīst un ņēmu un izjaucu ieroci cik nu dusmās varēju.Pie vainas bija maza spirālatsperīte,kas bija par knapu lai noturētu aizslēga fiksatoru,garažas krājumos atradu un pielāgoju citu atsperi,tagad viss labi . Var jau būt,ka man vienkārši nepaveicās,tāpēc nesaku - nepērc bet gan - izvērtē
6,5 creedmore īpaši būs piemērots sportam, tālai un precīzai šaušanai. Kalibrs ļoti interesants un perspektīvs. Taču ja doma tikai standarta medībām (nešaut tur tālāk par standarta 150-200m, kas vidusmēra medniekam absolūtie griesti), it īpaši dzinējmedībām, iesaku apdomāt citus variantus, nedaudz jaudīgākus. Tā ka sāc ar to, ka konkrēti sadomā kādā veidā plānots ieroci izmantot, tad arī no tā izejot pieņem lēmumu.
Karzona kungs, nesen pazīstama cilvēka Titānam (223.rem) ielūkojos stobrā ar boroskopu, gandrīz apsēdos. Ierocim nedaudz virs 10 gadiem, īpašnieks pa šo laiku tīrījis labi ja pāris reizes. Ne sezonā, bet vispār. Šaut gan šauj arī pamaz. Stobrs no ņeržas. Nu un ko labu redzam - stobrs iekšpusē kā jauns. Kādus secinājumus varam (un vai varam) izdarīt no šā, spriest neņemos. Pieņemiet šo informāciju zināšanai.
Slēpts
27.02.2022. 21:33
Secinājums tāds ka ņerža. Nerūsējošie ar jātīra, bet nu nevar salīdzināt ar to kā jātīra naglu dzelži. Bet cik tad tie ņeržas stobri pieejami...
Arnold , tā arī nesapratu par to aizslēgu . Varbūt Tu domā aptvere . Tā gan mēdz reizēm palikt rokā . Pie vainas ir nepārdomātā konstrukcija ( man tā šķiet ) . Par pārējo - labs un precīzs ierocis . Manējais gan reizēm dod " atsečkas " . Nekādi nevaru atrast vainu . Citiem ( man pazīstamiem ) titāniem tādu lietu neesmu novērojis . Vēl viena lieta- par to neržas stobru . Tas, ka viņš spīd vēl nenozīmē ka ir no ņeržas . Vajag pārbaudīt ar magnētu !
Ziedonis Broks Vakardien, 21:33 Vienam stobram veltiju 13h, ar rotejošo+jaunas bronzas birstes par 1mm lielākas,stobrs spīd un laistās,bet netīrība nāk vislaik!Tāpēc vēlams pirkt nerzas stobru,ietaupīsies laiks un nauda!
Varbūt tā nebija netīrība, kas nāca ārā, bet ķīmijas saēstās bronzas birstes paliekas? Es ar Roblu un bronzas birsti tīrot ilgi nevarēju sparast kapēc tik daudz zilā krāsa nāk ārā :)
Varbūt kautko izmainījuši konstrukcijā bet manam Titānam aizslēgs ņemas ārā nospiežot sprūda mēlīti, pārlādējot nevar aizslēgu izvilkt. Magazīna turās labi, šogad pirmo reizi pa 13 gadiem bija pamanījusies izkrist, labi ka sniegs bija ejot atpakaļ pa savām pēdām atradu.
Vakardien, 21:33
Vienam stobram veltiju 13h, ar rotejošo+jaunas bronzas birstes par 1mm lielākas,stobrs spīd un laistās,bet netīrība nāk vislaik!Tāpēc vēlams pirkt nerzas stobru,ietaupīsies laiks un nauda!
Varbūt tā nebija netīrība, kas nāca ārā, bet ķīmijas saēstās bronzas birstes paliekas?
Es ar Roblu un bronzas birsti tīrot ilgi nevarēju sparast kapēc tik daudz zilā krāsa nāk ārā :)