Manam Huglu Renova ar 18.7 mm borējumu ( neatceros tieši kāds veids) arī Monolīts tiek svaidīts, pat ar 0.5. Nācās meklēt citas. Monolīta metāliskā daļa ir 17mm, esmu šāvis pat ar Toz-34 pilnu čoku, kurš ir 1.2mm un pusčoku 0.9mm realitātē.
Aprīkojums: Browning Fusion (12cal); Browning x-bolt Hunter II (7x64)
14.09.2021. 15:54
Jā un tikai tā, ja vēlas normālu bīvumu ar "back bore" stobru! Kad piešāvu sarkano punktu, tad no statīva 35 metros gāja lodei lodei blakus. Bet ar pusčoku bija pagalam izklaidus (līdz ~20cm), kas nu nav normāli. Nezinu gan, kā ir ar "parastajiem" 12cal stobriem, varbūt pietiek ar pusčoku, bet te nebūšu padomdevējs, jo nav personīgas pieredzes ar, piemēram, IŽ 27 un DDupleks kombināciju. Taču ir veči kolektīvā, kas šauj Monolītu no Iž-iem un arī nesūdzas. Vienkārši ir jāpamēģina, jo uzskatu, ka riska izpūst stobru nav. Pats Dundura k-gs arī iesaka tā darīt. Savulaik bija doma pamēģināt Poļeva ložu patronas, jo arī tās "sēž" plastmasā, un tas būtu lētāk, taču izrādās, tās vairs neražo (iespējams, kopš populārās lodes autors ir labākos medību laukos). Citus analogus (t.i. ar lodi plastmasā) nezinu vai vismaz neesmu atradis. Nu, bet tik ļoti nevajag ar`, jo Monolīts, ja ceļā pagadās, nogriež kociņus tieši tā kā reklamēts, saglabājot trajektoriju, un beigās nobeidz arī alni (saprotams, ja labi trāpa). P.S. Šī nav DDupleks apmaksāta reklāma :-), vienkārši esmu to atradis par piemērotāko savam ierocim. Šaujiet garām!
Aprīkojums: Browning Fusion (12cal); Browning x-bolt Hunter II (7x64)
14.09.2021. 16:04
Mans iepriekšējais rakstītais bija atbilde Arvīdam, bet kas attiecas uz Romāna komentu, tad, kā jau teicu, ir jāmēģina. Arī man ar pusčoku gāja slikti, bet ar čoku ir pilnībā cita bilde. Atradu Huglu Renova internetā - jā, tam arī rakstīts, ka "back bored" (diametrs 18,75). Romān, kādu munīciju tad atradi par labu?
Slēpts
15.09.2021. 13:36
man Winchester SXP ar 18.7mm stobru monolīts gāja plakaniski un tapēc tika nomainīts uz breneku.
Ar Huglu Renova iet labi Zala 32, Winchester brenneke 34g, NSi 34g nosaukumu vairs neatceros, šitās ar pusčoku blīvi 50m iet. Monolīts, Exact, Brenneke camo liela izkliede, bet nemētā. Kaut kad pamēģināšu kaut ko citu no bezsvina, kad būs kur ieskrieties. Man čoki arī bišku plašāki. Pamācībā rakstīts, ka tērauda skrotis drīkst mizot no 0.75(18.06mm) un šis čoks man dzelzs skrotīm dod arī viss labāko blīvumu 35m. Kam ir 18.4mm kanāls, tas laikam drīkst tērauda skrotis mizot maksimums ar pusčoku.
Īstenībā būtu ļoti pateicīgs, ja kāds padalītos ar kādu numuru dzezenēm un čokiem šauj zosis. Pašam interesē Winchester Drylok BBB magnums, bet neviens nespēj īsti paskaidrot caur kādu maksimums sašaurinājumu drīkst laizst. It kā ir speciāls biezs konteiners un uz pakas rakstīts, ka it kā var ar pusčoku šaut.
Slēpts
16.09.2021. 09:47
es laistu no IC, puse ir tākā max priekš dzelža, SXP ar 18,7mm mod(0.5) čoks ir norādīts kā max priekš dzelža, turklāt vēl magnums un liels bumbiņu izmērs.
It kā ir ielikuši biezākāku konteineru, nekā parastajām dzelzenēm. Varētu skruvēt IC, bet tad atkal manējam baigā izkliede ar pīlenēm.
Pēc 2 gadi šitā tēma paliks ļoti aktuāli.
Slēpts
18.09.2021. 20:33
Es tikai ar IC šauju. Papīrs parada pienemamas izkliedes
Es pats lietoju Winchester SX4 CAMO, teikt, ka esmu vīlies, viennozīmīgi ka nē! Braucu šaut pat šķīvjus, tikai pašam pēc jāsavāc tukšās patronas... Lodes arī iet labi...
Pēc 2 gadi šitā tēma paliks ļoti aktuāli.