Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
30.11.2021. 16:57
modeļu sarakstā
vispār jau klasifikatorā
Slēpts
30.11.2021. 19:13
Vai tas neizklausās absurdi? Vēlreiz klasificēt civilajam tirgum paredzētos ieročus? No ieroča, ar to pašu kalibru, kas nezkādēļ paredzēts sportam zvērs sliktāk krīt? Nepiestāv pie hūtes?
Ja ir jau sportam, tad atliek raks'tit iesniegumu, lai pieliek klāt arī medību lietojumu. Ja kalibrs ir "medību", tad tā ir sīka formalitatē. Uzraksti un ar e-parakstu paraksti un aizsūti un maksimums mēneša laikā būs. Nav klasifikators vairs traģiska lieta. Protams ja neizdomā paprasīt Aizsardzības Ministrijai viedokli, kur pēc EU plaši definētās direktīvas gandrīz jebko var pavilkt zem "Tikai Militāram lietojumam". Tas ir smieklīgi, ka pat boltenes un pat ar standarta kalibriem šie paziņo par "balistiskajām raķetēm", vai jebko ko var sagooglēt, ka izmanto kāda armija/policija kaut zimbabvē.. Skat. piemēru ar Steyer SSG :facepalm: Bet nu labi ka beidzot vismaz AR-15 sistēmas ņem pretī un jebkas ar sliedēm vairs automātā neiet kā "militārais"
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
25.07.2022. 12:01
Es arī pamazām domāju par vecā labā BAR nomaiņu pret taisnā aizslēga karabīni. Kalibru droši vien ņemšu 308. Katrā ziņā ne 30-06. Iemesls banāls - klusinātāju normāli neuzliksi (man sens modelis) un 30-06 kalibra blieziens no 51 cm stobra uz vecumdienām jau sāk reāli besīt :D
Sākumā protams papētīju "karali" - Blaser R8 un arī veco R93. Pirmais, kas uzreiz attur - cena. Protams, ja ir vēlme izmantot konstruktora priekšrocības, lietot vairākus stobrus un dažādas laides sportam un medībām, tad OK, droši vien ir savas cenas vērts. Nākamais - Browning Maral. Kaut kā neuzrunā. Tas pars BAR ar izoperētām olām :D
Merkel - tur man aizslēga mehānisms liekas pārāk sarežģīti uztaisīts, kā arī cena. Paliek faktiski Beretta BRX1 un Haenel Jaeger NXT. Nu, OK, vēl ir Steel Action (patiesībā ļoti neslikts variants), bet to jāsūta no Vācijas. Gribās fiziski aptaustīt pirms iegādes. Citādi jau it kā nav lielu problēmu nopirkt egun.
Varbūt kāds var nosaukt plusus/mīnusus Beretta vs Haenel? Jā, Haenel dārgāks. Uzmudrījuši kaut kādu īpašo "zaļo" stobru bezsvina munīcijai. Gan jau vienīgā atšķirība no pārējiem ir 12" tvists, kas manā uztverē nav nekas labs, bet nav arī kritiski. Vēl ne visai patīk tie divi mazie picatini plauktiņi (nav pilnās sliedes). Tas nozīmē, ka ne katru tēmēkli varēs vienkārši uzlikt ar standarta gredzeniem, īpaši ja runājam par naktiniekiem. Vajadzēs vai nu pāreju uz pilno picatinni vai īpašu kronšteinu. Berettai ir pilnā sliede, bet diezgan prasta plastikāta laide. To varētu pieciest. Regulējams vaidziņš nav nevienam. Stobru vēlos iepsējami īsu, lai ierocis kopā ar klusinātāju ir ērti lietojams. Haenel ir 52 cm. Beretta 51 cm. Steel Action - 45 cm 308 kalibram!!!
Vārdu sakot, jāgaida, kad varēs to Beretta aptaustīt. Haenel bija Hubertā, bet nokavēju un nepaspēju apčamdīt.
Nu, vēl variants - medīt lietotu Blaser. Uz vietas laikam būs grūti, egun gan varētu kaut ko atrast.
Tādas man pārdomas. Kādas Jūsu domas?
27.07.2022. 09:33
tāds ierocis kā STRASSER
Par ļoti nedraudzīgu ciparu :D
Aizpagājušajā nedēļā biju Rīgas veikalā un NXT uz vietas apskatāms nebija.
Savage impulse arī varētu būt interesants. Bet mani kaut kā vairāk koka/lamināta laides uzrunā.
Kā to saprast - ļoti nedraudzīgs cipars???!!!
Man brīžiem liekas, ka lielākā daļa grib iegādāties Mersi par Opeļa cenu, bet ja finanses ir tik cik maksā Opelis, tad arī skaties uz Opeli!
Nekā personīga, Latviešu mentalitāte.
vispār jau klasifikatorā
Nu, man viens viedoklītis ir, cik nu IWA zālē bija iespējams viedokļoties:
https://www.medniekiem.lv/prob...
Sākumā protams papētīju "karali" - Blaser R8 un arī veco R93. Pirmais, kas uzreiz attur - cena. Protams, ja ir vēlme izmantot konstruktora priekšrocības, lietot vairākus stobrus un dažādas laides sportam un medībām, tad OK, droši vien ir savas cenas vērts. Nākamais - Browning Maral. Kaut kā neuzrunā. Tas pars BAR ar izoperētām olām :D
Merkel - tur man aizslēga mehānisms liekas pārāk sarežģīti uztaisīts, kā arī cena. Paliek faktiski Beretta BRX1 un Haenel Jaeger NXT. Nu, OK, vēl ir Steel Action (patiesībā ļoti neslikts variants), bet to jāsūta no Vācijas. Gribās fiziski aptaustīt pirms iegādes. Citādi jau it kā nav lielu problēmu nopirkt egun.
Varbūt kāds var nosaukt plusus/mīnusus Beretta vs Haenel? Jā, Haenel dārgāks. Uzmudrījuši kaut kādu īpašo "zaļo" stobru bezsvina munīcijai. Gan jau vienīgā atšķirība no pārējiem ir 12" tvists, kas manā uztverē nav nekas labs, bet nav arī kritiski. Vēl ne visai patīk tie divi mazie picatini plauktiņi (nav pilnās sliedes). Tas nozīmē, ka ne katru tēmēkli varēs vienkārši uzlikt ar standarta gredzeniem, īpaši ja runājam par naktiniekiem. Vajadzēs vai nu pāreju uz pilno picatinni vai īpašu kronšteinu. Berettai ir pilnā sliede, bet diezgan prasta plastikāta laide. To varētu pieciest. Regulējams vaidziņš nav nevienam. Stobru vēlos iepsējami īsu, lai ierocis kopā ar klusinātāju ir ērti lietojams. Haenel ir 52 cm. Beretta 51 cm. Steel Action - 45 cm 308 kalibram!!!
Vārdu sakot, jāgaida, kad varēs to Beretta aptaustīt. Haenel bija Hubertā, bet nokavēju un nepaspēju apčamdīt.
Nu, vēl variants - medīt lietotu Blaser. Uz vietas laikam būs grūti, egun gan varētu kaut ko atrast.
Tādas man pārdomas. Kādas Jūsu domas?
Izpirkts ir 30-06, kas tiks papildināts augusta vidū.
Par ļoti nedraudzīgu ciparu :D
Aizpagājušajā nedēļā biju Rīgas veikalā un NXT uz vietas apskatāms nebija.
Savage impulse arī varētu būt interesants. Bet mani kaut kā vairāk koka/lamināta laides uzrunā.
Man brīžiem liekas, ka lielākā daļa grib iegādāties Mersi par Opeļa cenu, bet ja finanses ir tik cik maksā Opelis, tad arī skaties uz Opeli!
Nekā personīga, Latviešu mentalitāte.