Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
27.09.2022. 15:07
Neliela brīvkustība ir, bet nu mani tas baigi nesatrauc. Ja tādi sīkumi satrauc, var jau kādu izolentes gabaliņu pielīmēt, lai stingrāk. Ja salīdzina CTR ar medību modeļiem, tad es teiktu, ka kopumā esi vinnētājs, ka paņēmi CTR. Jā, sver viņš nedaudz vairāk dēļ resnāka stobra, bet tas atkal ļauj precīzāk šaut mačos jo nemainās trāpījuma vieta pēc 3 šāvieniem. Laide ar vaidziņu - arī pluss. Picatinny sliede jau no rūpnīcas, nav jāpērk atsevišķi. Lielāks un ērtāks aizslēga rokturis. Klusinātāja vītne nav metriskā bet 5/8x24, klusinātājs varbūt nav uz sitiena veikalā nopērkams, tas varbūt neliels mīnusiņš. Nu un svars, protams. Cerams, ka nepaņēmi ar garo stobru - 510mm stobrs ir ideāls.
Nē tas tiešām ir ideāli ka īss stobrs. Kolēģis Hunteram ar garo stobru uzlika galā anima libra garo klusinātāju, tagad nezin kā pagrozīties ar tādu garu rungu. Manam īsajam stobram uzliekot klusinātāju kopsumā sanak tikai normāls garums.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
28.09.2022. 08:17
510mm ideāls? tur tak lode nokrīt turpat priekšā kādi vēl mači
Kādas muļķības! Lode nekur nekrīt. Precizitātē līdz 300-400m nekāda atšķirība nebūs jūtama. Lodes ātrums varbūt nedaudz mazāks, tas arī viss. Protams, atkarīgs arī no kalibra. 308 tādā ziņā ir ļoti pateicīgs, tam būtībā pietiek ar 460-470mm stobru. Īss stobrs ir krietni parocīgāks medībās, īpaši ar klusinātāju.
Slēpts
28.09.2022. 08:25
aha, vismaz 40m/s zaudēti tikai dēļ stobra garuma vien, lielāks ātrums = īsāks laiks, kurā tiek ietekmēta lode no ārējiem faktoriem. ar 470mm stobru vispār pat medībās vairs nevar iet, neatbildīs likumam par lielajiem 3000J
Medību stāžs: kopš mana cilts parādijās uz plakanzemes
Medību trofejas: 1
28.09.2022. 09:09
Man ir 22inch stobrs 10tw 308 win virsu garais hauskens,uzrada pārsteidzosi lielus atrumus daudz lielākus neka uzradabQL un vihtas manuāļi!Un cik testets,tad garais stobrs ar 11tw uzradija sūdīgākus ātrumus nekā manējais,pārduadīts uz labradara,tāpec viss ir jāpārbauda individuāli,nevis tukša teorija!
Tev tā aptvere stingra, neļurkājās? Man viņa kustās un ejot pat grab nedaudz ja iekšā tikai dažas patronas.
Ja salīdzina CTR ar medību modeļiem, tad es teiktu, ka kopumā esi vinnētājs, ka paņēmi CTR. Jā, sver viņš nedaudz vairāk dēļ resnāka stobra, bet tas atkal ļauj precīzāk šaut mačos jo nemainās trāpījuma vieta pēc 3 šāvieniem. Laide ar vaidziņu - arī pluss. Picatinny sliede jau no rūpnīcas, nav jāpērk atsevišķi. Lielāks un ērtāks aizslēga rokturis. Klusinātāja vītne nav metriskā bet 5/8x24, klusinātājs varbūt nav uz sitiena veikalā nopērkams, tas varbūt neliels mīnusiņš. Nu un svars, protams. Cerams, ka nepaņēmi ar garo stobru - 510mm stobrs ir ideāls.
Kādas muļķības! Lode nekur nekrīt. Precizitātē līdz 300-400m nekāda atšķirība nebūs jūtama. Lodes ātrums varbūt nedaudz mazāks, tas arī viss. Protams, atkarīgs arī no kalibra. 308 tādā ziņā ir ļoti pateicīgs, tam būtībā pietiek ar 460-470mm stobru. Īss stobrs ir krietni parocīgāks medībās, īpaši ar klusinātāju.
ar 470mm stobru vispār pat medībās vairs nevar iet, neatbildīs likumam par lielajiem 3000J
tie ir aptuveni 5% (rupji rēķinot), kas nav īpaši daudz, īpaši ja runājam par šaušanu medībās, kas ir pārsvarā līdz 200m attālumā.