Varbūt, ka es ar saviem izteikumiem par svētajiem (īstenībā da jebkuru) kalibriem kaut kādā mistiskā veidā tomēr iespaidoju sabiedrisko domu un pēc laika ieroču un patronu tirgū katrs brīvi un bez gemara varēs iegādāties sev piemērotāko, nevis vienu no diviem.
Un ieteikumi būs puslīdz pamatoti, nevis:”Ko ta tev vajag kā pirmo? Nem KO44 -man tāds ir! Redz’ lēts un viss krīt”
Slēpts
22.10.2018. 03:43
Būtu arī devinieks bijis... Paklausīju šaubu sējējiem. “Izsitīs no zandalēm”, “apkritīsi vēkšpēdus”, “nav 7,62”, “kuda nā**j!” tiri piri... Tā nu palika idejas līmenī.
Diezgan paliels procents kas 9tnieku darbinājuši nesūdzas baigi,bet pēc laika atbrīvojas un saka ka nu kautkā neomulīgs tomēr viņš ir.tas gan šodien ir pielabojams ar klusinātājiem
Skatījos cenas 9,3 un maģiskā 30-06 patronām. Dārgākā 9,3 bija ap 4Eur, dārgākā 30-06 ap 3Eur. Nezinu vai kāds bankrotēs uz munīcijas izmaksām.
Man šķiet, ka dzinējmedībās ar to adrenalīna devu, to atsitienu 9, 3 nemaz nejūt.
Es kad pirku 3006.kal nevis 308, pieredzējuši mednieki centās iestāstīt, ka būšot ar optiku pārsista piere, plecs zils, acis automātiski, pirms šāviena vērsies ciet, u.t.t. Kādu laiciņu jau esu pašaudijies un nevaru vien brīnīties, ko tik cilvēki neizdomā.. 9,3 kal, tas atsitiens nemaz tik liels nav, bet munīcijas cena gan krietni, krietni dārgāka. Ar dārgās munīcijas pirkšanu neaizraujos, jo neredzu vajadzību. Pamēģinātas protams ir arī dārgās, bet manām vajadzībām tā cena sevi neattaisno. Pa ēriku pirkta čehu patrona, lopiņu gāž uz vietas un trāpīt arī var. Cik maksā vislētākā 9,3 patrona? Aizbrauc uz šautuvi, izgāz 10.šāvienus un jau jūti cik sālīts tas pasākums. Bet kas ir 10 šāvieni šautuvē... ? Kas var to atļauties, lūdzu uz priekšu! Kalibrs tiešām nopietns un cienīgs, bet vai īpāši pārāks par nievāto 3006, vismaz es savās medību platībās,nesu novērojis. Lāči un bifeļi mūsu teritorijā nav ..
Slēpts
22.10.2018. 11:32
Nu, katram jau savs. Vislabāk -ka var atļauties nopirkt tik, un tādus kalibrus ka pašam šķiet ka pietiek :) Ko citi par to domā - galīgi nav svarīgi.
Un ieteikumi būs puslīdz pamatoti, nevis:”Ko ta tev vajag kā pirmo? Nem KO44 -man tāds ir! Redz’ lēts un viss krīt”
Man šķiet, ka dzinējmedībās ar to adrenalīna devu, to atsitienu 9, 3 nemaz nejūt.