Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - palidziet ludzu nevaru izlemt 7x64 , 30-06 , vai 243 win mekleju vienu universalu ieroci

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.05.2019. 21:01

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.10.2018. 12:45
Sekojot šeit uzzinātajam, ka stobra garums nosaka kalibru- varbūt tika lietota 308 kalibrs ar 50 cm stobru- kas pēc jaunākajām formulām pārvēršas par 243 kalibru :)
:D:D:D labs :)))
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
30.10.2018. 12:59
Un50BMG par 22lr ar apgrieztu stobru :D!
Slēpts
30.10.2018. 23:32
Vīri, kāda jēga te visgudrajiem, ko atbildēt. Plotnieks ar Krūmiņu tak visu zin, par visiem visgudrākie! Gan pa stobru garumiem, gan pa kalibriem, gan kādus sūdus medību veikalā tirgo, ko netirgo. Ar kādiem sūdiem citi mednieki šauj. Arī čehu lodes iet plakaniski un trešdaļa no viņām nesprāgst un ja sprāgst, tad norauj pirkstus.
p.s. Mediju ar CZ karabīni, 3006.kal. ,kas neiet 308-tā režīmā, lietoju pārsvarā čehu munīciju un ne reizi tā nav pievīlusi, pirksti arī rokām visi vietā. Vienīgi varēja būt drusku ''taisnākas rokas'' bet 3006.kal pa retam pielabo nelielās novirzes no ideālā trāpījuma.
Slēpts
30.10.2018. 23:48
Divreiz bija tipa osečka ar Hornadi. Pirmo reizi kad noturēju skapī plinti trīs nedēļas ar uzvilktu aizslēgu- atspere nebija vairs tik žiperīga, otreiz kad aizslēgs līdz galam nebija aiztaisīts. Tātad abas reizes mana paša kļūda.
Slēpts
31.10.2018. 00:13
Vo, vo, Harij!!! Tiem asečku karaļiem, bez pirkstiem, vajadzētu ieteikt, ja paši nemāk ieroci izjaukt, iztīrīt no sūdiem, saeļļot, pārbaudīt ieroča mehanismu, belžņa spēku , tad vismaz pie kāda spča to izdarīt. Bet velti ko ieteikt. Viņi tā pat visgudrākie ...
Slēpts
31.10.2018. 04:02
Labvakar! Vai brīvais mikrafons? Streipa kungs? Te Krūminš! Pensija 250eur, zālēm aiziet 70, patronām arī sava tiesa... Mednieks. Medīju ar 3006 visu mūžu! Krīt labi. Nesūdzos.
Ir jāsakārto valstī vienreiz mednieku apmācība! Nezin elementāras lietas! Aber ar muti brauc! Es, sevi cienošs mednieks, jūtos pilnīgi demoralizēts! Šitā brīvdomāšana un bezobrāzija vienreiz jāizbeidz!
Arī tirdzniecības jomā. Tak nevar vairs saprast, ko stobrā bāzt! Ka mēs dzīvājām bij krievenes un čehenes. Un šāva!
Slēpts
31.10.2018. 05:06
Savos ieročos sūdus neesmu atradis. Bet ja kāda atspere tā zaprosta var nosēsties, tad tādu ieroci citādāk nevar nosaukt. Arī tad, ja piederētu man.
Kas attiecas uz (konkrēti) maniem izteikumiem- esmu gatavs pakomentēt jebkuru.
Tikai nevajag stipri nemt pie sirds, jo tas atgādina sākumskolu, kad vajadzēja tādas bikses kā visiem, lielu atvieglojumu un nesaaudzīgu, nepamatotu citādo apkarošanu, kad pie tādām bija tikts.
P.S vismaz bises belzni pārbaudīt māku. Liek vienu pirkstu uz caurumtina, bet ar otru roku spiež gaili. Ja biksēs ieskrien pile, tad jebkurai patronai jāiet valā. Ja nē, tad jāiedod meistaram pārbaudīt.
P.P.S Man arī ir viena CZ. Man no tā ne silts, ne auksts.
Slēpts
31.10.2018. 09:08
a kā vītnei belžņa spēku pārbaudīt? tas jau jādara tad regulāri pirms medībām, ja nu atslābusi atspere un vajag pagaidīt kamēr uzņems jaudu atkal :D
Slēpts
31.10.2018. 09:19
Patiešām, Steipa kungs! Dievi vārdi!! ''...Šitā brīvdomāšana un bezobrāzija vienreiz ir jāizbeidz...'' Šeit ir mednieku forums, nevis biksēs pilinātāju....
Slēpts
31.10.2018. 14:14
Viestur, iespējams ka no metlu dinamikas neko nēēsi dzirdējis. Piedodama kļūda:))
Aizslēga atsperes dēļ ieroci par sūdu var nosaukt tikai lohs.