''Es pa dienu guļu. Kā zvēri. Bet apliecība man jau ir. jaunā - plastkāta. '' .... '' pielavos zvèram kamēr viņš guļ un iešauju deniņos.... '' :)))))))
:)))) ......viens polšs ezerā, apmēram pa vidu. Krūmiņš pēc dabas nedzērājs, brida pakaļ tam ... :))))
...,atsperes plintē ir noderīgas lietas,bet ne vienmēr vainīgas ,vai nevainigas pie kapseles aizdedzes.un pieņemot ,ka ar iepriekš aprakstītajām metodēm un citām metodēm atsperes ir notestētas un atzītas par labām esam. tātad!, jāturpina ar to,ka adatas(dzelkšņa) darbības garums ir apm 1,2mm +,-. ,vītņu ierocim . bisēm ,īpaši krievu toziem kapselē tiek dzītas nopietnākas naglas,bieži pat kapseles tiek caurdurtas,atgāzes mehānismā u.tt. ,bet tas ir cits stāsts.
...,problēma bieži vien ir brīvāka patrontelpa, vairāk apspiesta čaula (ari rūpnieciski), stobra montāžas attālums līdz aizslēga pierei. Visiem izmēriem ir ražošanas pielaides .nedaudz izmēri mainās ari ekspluatācijas laikā-nodilums,sīka deformācija,kariess.,:).un ,...sekojoši mēdz sagadīties ka attiecigajai plintei attiecīgā patrona nešauj. to pašu ieliekot citā plintē viss notiek.faktiski ielādētas patronas kapsele ir par tālu no aizlēga adatas iedarbības.
..., piem. šogad Lejasciemā Minhauzena mačos man bija pāris "osečkas" sauer 303 ar normas pilnapvalka munīciju kal.30-06. Kvalitatīvi ir uzražota gan plinte ,gan patrona,bet ,knābiens pa kapseli ir,bet par vāju!,:). Pusautomātiem potrontelpas tiek taisītas bišku brīvākas pēc konstrukcijas. galvenais ir drošibas apsvērums ,lai aizslēgs ar garantiju aizverās. Protams gadās,bet ļoti ļoti ļoti reti ,kad ir brāķā kapsele.
Slēpts
31.10.2018. 20:44
Kā vienmēr, Aivaram 100% taisnība. Medību kolēģim Brovning A-boltam ar čehenēm bija daudz ''osečkas'.(šī nav A-bolta anti reklāma. Manuprāt, laba izvēle, kā pirmais ierocis). Puisis domāja, munīcija sūdīga. Manai CZ ar tām pašām patronām, viss rullēja. Iedevām to dūmkoku ieroču meistaram un nu visas munīcijas iet vaļā bez izņēmuma. Izrādijās, ka tām cz patronām pa kādu desmitdaļu dziļāk iepresēta kapsele un bauniņam dzelksnis kādu desmitdaļu īsāks, kā vajadzētu. Rezultātā, sasummējās tās nenozīmīgās desmitdaļas un radās ''osečkas''. Ja pareizi sapratu, ieroču meistars kaut kā panāca, ka dzelksnis sit tālāk un visa problēma tika atrisināta. Un jā, Aivaram atkal taisnība, jo mans 34.toziks šad tad izsit caurumu kapselē... Rezumē - ''medību veikali tirgo sūdīgu munīciju''... ;DDD
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
31.10.2018. 21:00
Braucam uz pilem sievas tevs pakera psrs pilu patronas papirnieces izdomajam ka vjg izsaut,sim toz34varteikt ka jauns palika mantojuma ,man 54izh sis baz toza neka reizes 5 kamer kapsele lupatas iebazu to pasu iza54 izsauj,nemu nakoso izsauj,ta ari toz neizsava ar vinam un senca tozam ar tas pats uzsitiens labs bet neka:D!Taka gudrie prati,Celmins,Kupce sarosas kur ir knifs?:D
Slēpts
31.10.2018. 21:14
Janka, lasi vērīgi. Aivars skaidri un gaiši jau to aprakstija - ...''īpaši krievu toziem tiek dzītas nopietnas naglas...'' Manam tozikam laikam tā nagla drusku tupāka(strupāka), kā Tava sievastēva plintei, jo ''asečkas'' neesu novērojis. ;D
31.10.2018. 21:24
Nu,nedzen zosis es lasu verigi katru tekstu,es rakstiju ka kapsele ir lupatas bet tapat nesauj ar uzsitienu un ta garumu viss ir ok!dzelksnis tozam ir strups bet izam pussferisks,blaa ar toziem cakarejas viss kolektivs ar tam aseckam iziem tadu nav!
31.10.2018. 21:30
Drizak vaina ir dzelksna forma tozam strups sit dzilak bet mazaku laukumu deforme,bet izam stingrakas atsperes plus lielaku laukumu deforme citu skaidrojumu man nav!
Slēpts
31.10.2018. 21:44
Toziem asečkas rodas arī tāpēc, ja atspere ir nosēdusies, palikusi vāja un tā ir visizplatītākā tozu nelaime.Tur nav vainīgs ierocis, bet gan ieroča saimnieks, kas ieroci ieliek glabāšanā uz ilgāku laiku uzvilktā stāvoklī. Belžņa atspere tozam ir kā U veidā saliekta drāts.Nomainīt, vai pastiept atkal stingrāku, viņu var dažās minūtēs. Ižiem tā ir parasta vijumu atspere, kas nenosēžas. Jā, tā ir ižu priekšrocība, pret toziem. Toties toziem ir atkal savi plusi, kas nav ižiem. Nekas šai pasaulē nav ideāls. Katram savi plusi, savi mīnusi. Man ir gan Toz 34, gan Iž 43. Vai tāpēc man kādu no viņiem celt saulītē un kādu noniecināt? Ižam arī bija visādi ''kasjaki''. Rokas aug man no pareizās vietas, smadzenes arī pavisam nav nodzerts, tāpēc abas plinītes ir mīlētas un aprūpētas un kalpo katra savām vajadzībām.
31.10.2018. 21:51
Izam54 iet v veida plaksnatsperes 2gab,jaunakiem iziem laikam vitas!Ja ir tadi zeni,kas atstai stobrus ar uzvilktu kaujas atsperi un ar piebildi ka vinai nekas nenotiks:D,bet sis nav mans gadijums es teicu ka uzsitiens ir labs.Lai tozu specigak iemiletu ir jamedi lacis taiga,tad ta milestiba bus ipasi stipra:)
:)))) ......viens polšs ezerā, apmēram pa vidu. Krūmiņš pēc dabas nedzērājs, brida pakaļ tam ... :))))
...,problēma bieži vien ir brīvāka patrontelpa, vairāk apspiesta čaula (ari rūpnieciski), stobra montāžas attālums līdz aizslēga pierei. Visiem izmēriem ir ražošanas pielaides .nedaudz izmēri mainās ari ekspluatācijas laikā-nodilums,sīka deformācija,kariess.,:).un ,...sekojoši mēdz sagadīties ka attiecigajai plintei attiecīgā patrona nešauj. to pašu ieliekot citā plintē viss notiek.faktiski ielādētas patronas kapsele ir par tālu no aizlēga adatas iedarbības.
..., piem. šogad Lejasciemā Minhauzena mačos man bija pāris "osečkas" sauer 303 ar normas pilnapvalka munīciju kal.30-06. Kvalitatīvi ir uzražota gan plinte ,gan patrona,bet ,knābiens pa kapseli ir,bet par vāju!,:). Pusautomātiem potrontelpas tiek taisītas bišku brīvākas pēc konstrukcijas. galvenais ir drošibas apsvērums ,lai aizslēgs ar garantiju aizverās. Protams gadās,bet ļoti ļoti ļoti reti ,kad ir brāķā kapsele.