Saprātīgs un gudrs mednieks, pieies vai sagaidīs to lopiņu īstajā vietā un laikā, ar savu rudzu bisīti (iespējams 16.kal), izdarīs pārliecinošu šāvienu, noņems cepuri un uzliks nomedītajam zvēriņam egles zariņu...
Man pašam ir gadījies ieroci paņemt, bet puļas paliek māā... Likums saka, ka munīcija nevar atrasties vienuviet ar ieroci. Reti, bet gadās un aizmirstas. Ierocis ir, tad jau viss ir ... Un daudzi to varēs apliecināt, ka tā notiek. Ar kolēģu atbalstu, iziet no neveiklas situācijas un visi laimīgi.
Bāz stobrā jebko un šauj pa zvēru īsti nezinādams, kur lido lode? :D Ak jā, pareiz, šaujot pa alni pārdesmit cm nobīde no piešautās patronas neko neizsaka? :D
Tu esi ne tikai aizmāša, bet arī jefiņš.
Slēpts
19.10.2018. 15:47
cik tad dzinējos tālu šauj, ja sanāk pārdesmit cm? pēc pieredzes, no patronu provēm, tad mierīgi dažādas patronas sarakstās 10cm aplī
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
19.10.2018. 19:32
Varu pastastit ka man bija sauju ar geco target teilmantelu 50gab packa,uz pakas ir serijas nr,beidzas ,panemu tadu pasu paku,bet atskiras serijas nr 100m vertikale atskiras 25cm bet horizontale nemainijas,tad tos kas vale ar municiju un nepiesauj katru paku vajadzetu atstat majas biskin padomat par dzivi!
Nu paskat kā panesās šī tēma! ;) Pat jefiņš, šomēnes pirmo reizi, izlien no papardēm un sāk šiverēties!! :))) Jā, visu cieņu Aivaram B ,jo salīdzinoši maz esu šāvis, bet 40.cm trāpījuma starpību uz 100.m. gan savai karabīnei nesu novērojis. Vismaz tās dažāda svara un ražotāja puļas, kuras blīkšķinu no savas CZ uz 100.m ,vairāk pa 10-15.cm starpību pa vertikāli nesu novērojis. Barnaulveidīgos gan stobrā nestūķēju. Tad gan, pēc nostāstiem, visādi brīnumi gadās.
paldies tiem, kuri atbildēja, sevišķi Pēterim S. un Aivaram B. par sakarīgajiem komentāriem. Saprātīgākā izvēle laikam jau būtu skaidra - 308Win vai 30-06 ar smagākām pistongām, kas tik ātri nešķīst, un miers mājā. Šāda tāda sajēga par terminālo ballistiku jau ir. Vienīgi domas par 9,3x62 mm tomēr nav balstītas tikai uz emocijām
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
19.10.2018. 23:55
Ja vajadzētu vītņoto tikai dzinējmedībām Es arī tagad ņemtu 9.3*62 .Apturošais spēks , drošāks ( lielāks kritums ) , teorētiski vajadzētu klusinātājam vairāk noņemt skaņu ( ja ir klusinātāji tādam kalibram ). Atklātās vietās gan būtu nelietderīgi izmantot tādu lielgabalu .
Ja vajadzētu vītņoto tikai dzinējmedībām Es arī tagad ņemtu 9.3*62 .
nu, uz gaidi, ja sēž viens pats, kāpēc arī tad ne, ja nebliež tālāk par 200 m? :) Labāks gāzējs, lielāka asinspēda, mazākas iespējas piedzīvojumiem uz visu nakti...
Bāz stobrā jebko un šauj pa zvēru īsti nezinādams, kur lido lode? :D Ak jā, pareiz, šaujot pa alni pārdesmit cm nobīde no piešautās patronas neko neizsaka? :D
Tu esi ne tikai aizmāša, bet arī jefiņš.
nu, uz gaidi, ja sēž viens pats, kāpēc arī tad ne, ja nebliež tālāk par 200 m? :) Labāks gāzējs, lielāka asinspēda, mazākas iespējas piedzīvojumiem uz visu nakti...