Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā uzlabot sapratni starp medniekiem un nemedniekiem

Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
07.08.2008. 13:20
Jurčik!
Varu pastāstīt, kas notiek, ja lieto hormonālos kontracepcijas līdzekļus (HKL). Kāds ir rezultāts vidējā termiņā. 4 piemēri... vairāk slinkums rakstīt- sieviete 21 g.v (būtībā meitene) regulāri lieto HKL hroniski sāp galva,; sieviete 25 g.v. regulāri lieto HKL liekais svars (dzīves veids ir aktīvs uzturs sabalansēts); sieviete 30 g.v. regulāri lietoja HKL - insults (30 gadu vecumā INSULTS), pēc kura atveseļojas pilnīgi; sieviete 30 g.v. regulāri lietoja HKL - insults (30 gadu vecumā INSULTS), pēc kura neatveseļojas pilnīgi, saglabājās neliela vienas ķermeņa puses paralīze...
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-20 11:01
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
07.08.2008. 13:05
Jurčik! Žetons! Labāk nepateiksi!
Ir jau starpība starp vienkārši nemedniekiem un Fanātiskiem Antimedniekiem :)
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2014-09-11 13:42
Atrašanās vieta: Medībās!
Medību stāžs: 10
Medību trofejas: 1
07.08.2008. 12:07
Nekādi nevaru saprast, kāpēc man būtu jāuzlabo sapratne ar nemedniekiem! Es labāk izvēlos uzlabot sapratni starp medniekiem... :)
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
07.08.2008. 11:25
Jurčik es 100% piebiedrojos Tavam sacītajam!
Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
07.08.2008. 10:03
Labrīt kolēgas!
Lasu, lasu, un nesaprotu. Andri B., vai kā jūs tur, es pieļauju iespēju, ka šinī jomā jums smags un grūts ceļš ejams. Jo redzi, agri vai vēlu jūs pats (pati) nonāksiet ētiskās pretrunās. Sākot ar ādas apavu, cimdu, mēteļu lietošanu beidzot ar sadzīvē nepieciešamo ķīmisko līdzekļu lietošanu. Cik dabas netiek piemēslots, cik dzīvnieku nenoindē lai saražotu kādu mums tik ļoti nepieciešamo sadzīves štruntu? Un ko jūs ieteiktu darīt ar miljardiem vērtu ieroču koncernu, kas specializējas med. ieroču ražošanā? Ar viņiem bla, bla neies cauri!Attiecībā uz kontracepciju - apjautājiet medicīnas darbiniekus, ko viņi domā! Forši jau ir - mīlēties ar sieviņu un nedomāt kur to mantu pēdējā brīdī nolaist, taču kādu iespaidu kontracepcija atstāj uz sievietes organismu ilgtermiņā mēs nezinām. Tā kā, relax, labā nozīmē, sāciet no "vienkāršās" puses - brīvajos brīžos uztaisiet kādu strazdu būri, ziemā aizvediet stirnām sienu, vai vienkārši uztaisiet sev skaistu pastaigu mežā, un varbūt kādreiz sapratīsiet, ka dzīve ir skaista tāda, kāda viņa ir! Liekaties mierā ar šo utopisko ideju un aiztaupīsiet sev kaudzi nervu.
Un pēdējais - medniecība ir tāda pati tautsaimniecības nozare, kā graudkopība vai lopkopība. Protams, viņa procentuāli neieņem pārtikas sagādē tik lielu tirgus daļu, bet tie ir simtiem tūkstoši cilvēku, un katrs ar saviem argumentiem, savu pieredzi un filozofiju.
Mans īsais ieskats šinī tēmā nav galīgs vai neapstrīdams, bet turpināt šo neredzu jēgas, sanāk mūsu vārds pret jūsējo. Vēlu jums A.B. izturību un labu veselību dzīvnieku "aizsardzības" jomā.
P.S. Mainiet portālu - šeit jums sekotāju nebūs!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
07.08.2008. 09:55
,,Andri Bērziņ'",pastāstiet savu sapni dažus gadus uz priekšu - kas notiktu,ka jau ar šodienu visi mednieki vairs nebūtu mednieki,nevienu dzīvnieku vairāk nemedī.Jūs esat gāzis medību dievietes Diānas troni,un to ieņēmis pats! Lūdzu!
Mārtiņš
Mārtiņš
07.08.2008. 08:55
Kā ir ar trusīšu vai pelīšu pie barošanu ar zālēm, lai noteiktu maksimālo toksisko devu... kad zvēriņu baro un baro ar zālēm, līdz tas nosprāgst un tad skatās, cik tad sanāk liela zāļu deva uz ķermeņa masas vienību pie kuras pelīte 9žurciņa, trusītis) atšauj atsti?
Mārtiņš
Mārtiņš
07.08.2008. 08:37
Andri Bērziņ, tad varbūt tomēr sanāk nonākt pretrunās: klinisko pētījumu laikā iet bojā ĻOTI daudz zvēriņu... Sanāk tomēr, ka jebkurā gadījumā ir kāds jānogalina. Kur tad paliek Jūsu ētika?
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
07.08.2008. 08:06
Andrim Bērziņam, ko Tu te atkal sarakstīji, veselu lapu, ta man pofig ko Tu domā un dari, bet vienkārši atšujies... sāk jau riebties šie pārgudrie demagogi... ar frāzēm ja mēs tā tad būtu šitā, un kuri nepiekrīt un neskrien idejai līdzi ir tie stulbie. Vārdu sakot, man apnika, šai tēmai vairs komentāru nebūs, vari te oponēt man cik gribi.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2008-08-08 00:42
06.08.2008. 22:46
Ojāram: 1) "Tā kampaņa jau iet pilnā sparā un visi tā liekuļa teksti par dzīvnieku "aizsardzību" bija tikai biznesa iespēju izpēte..." - Jums nu gan ir Minhauzeniska iztēle!!! Šķiet, ka arī nepamanījāt (jeb negribējāt pamanīt?), ka šie 3 raksti ir vienu, divus un četrus gadus veci turklāt par ļoti dažādiem dzīvniekiem. Bet, laikam jau tas ir NOLEMTS KĀ ĀMEN BAZNĪCĀ, ka esmu liekulis biznesmenis ar mistiskiem biznesa plāniem... Ja šī ideja nebūtu absurda, varētu jau pasmaidīt.
2) "Te mazliet par jau notiekošo tā draņķa pielietojumu praksē." - tātad jau esat noskaidrojis, ka tas ir draņķis? jeb vienkārši Jūs biedē iespēja, ka nākotnē varat zaudēt iespēju ielaist kādam lodi pierē?
3) "Pēc Džeimsa kunga izteicieniem par dabas draugiem,vien jau noprotams,ka visam tam pasākumam ar dzīvnieku aizsardzību nav ne mazākā sakara ..." - un no tā Jūs "LOĢISKI" secināt, ka visi dzīvnieku kontracepcijas līdzekļi ir tikai biznesa gājiens, par ko "zaļajiem" dzīvnieku draugiem ne silts, ne auksts, vai ne?
4) Sarkasms par DDT gan bija lieks.
5) "kotraceptīvie preperāti,kas caur dabīgo barības ķēdi pilnīgi nekontolēti turpinātu izplatīties,savvaļas dzīvniekos ..." - laikam arī Jūs nelasāt iepriekšējos komentārus.
Raimondam: "džeķiņ ko moci zvērus ar sterilizāciju" - - laikam arī Jūs nelasāt iepriekšējos komentārus. Paņemiet svešvārdu vārdnīcu un atrodiet vārdu KONTRACEPCIJA.
"Vēl jo vairāk man rodas šaubas vai varat maz sevi par vīrieti saukt???" - nemaz nebrīnos par šādu perfektu SEKSISMA piemēru. Dzīvnieku un sieviešu vērtības noniecināšana ir cieši saistīta.
Mārtiņam: "Bet leitot nepiereģistrētas zāles ir pretlikumīgi, neētiski" - diez vai kāds atļausies piedāvāt lietošanai nepiereģistrētus preparātus. Par to nevajadzētu satraukties.
Aicaram: "Ir jau atšķirība,kontracepcija - nepieciešamība vai bizness.Ja vairošanās process ir nekontrolējams citiem līdzekļiem,tad kontracepcija ir pēdējais solis." - kontracepcija varētu būt arī labs solis, ja cilvēki nolemj, ka tas ir daudz ētiskāks par nošaušanu - līdzīgi kā klaiņojošo dzīvnieku sterilizācija. Gan jau tas nebija pēdējais iespējamais solis - nošpricēt taču ir vienkāršāk! Bet sabiedrība dod priekšroku mazāk brutālām metodēm.