Nemaz Raivja piedāvājums nav tik sviestains kā Jums liekas, jo nepārzinot lietu praktiski, tikai no plikas teorijas viens vienīgs sviests sanāk gan.
Un ja Jūs domājat ka vegāns nevar piedalīties medībāds, tad tās nu patiesi ir galīgās blēņas, jo personīgi esmu pazīstams ar cilvēku kurš arī gaļu nēd, bet medībās piedalās.
Zaķis, kamēr skraida ir tik pat dzīvs kā salāts kas aug. Noplūkta salāt dzīve beidzs tāpat kā nomedīta zaķa, un tāpec nevajag sevi uzskatīt par "pasaules glābēju", jo uz šīs planētas nav "mežonīgāka" zvēra par cilvēku, vai tas ir vegāns, vai mednieks, vai nu sazin vēl kād cits....
Ja ir vēlēšanās nodarboties ar vides aizsardzību vajadzētu pievērsties globālās sasilšanas jautājumiem, nevis diskutē medības ir humānas vai nē, jo šis jautājums skar zaķus, cilvēkus kā arī salatus un visu pārejo dzīvo uz šis planētas ZEME.
1. lai man lūdzu parāda kāds zāles, kurām nebūtu blakusefektu... Cik ētiski ir klīniskie pētījumi uz zvēriem, zāļu izstrādes stadijās? Cik daudz zvēru neaizies bojā zāļu izstrādes procesā (uz šo jautājumu tiešām ir jāatbild)? To cilvēku, kurš dotu atļauju izmantot klīniski nepārbaudītas zāles, būtu jāizolē kā garīgi nepieskaitāmu...
2.varbūt tomēr, Andri Bērziņ, būtu vēlamāk savu enerģiju ieguldīt malumednieku apkarošanā, kuriem tiešām (lielākajai daļai) nav nekādu ētikas un morāles normu... Kas var nošaut grūsnu briežu govi ar teļu vēderā, izgāzt iekšas ar embriju pļavas vidū, paņemt labākos gaļas gabalus un pārējo atstāt.
,,Andri Bērziņ",kāpēc par mājdzīvnieku kaušanu runāt būtu muļķīģi,par to būtu tikai reizēm jāatgādina,bet par(pret)medībām - ar putām uz lūpām.Par ko Jūs cīnaties,par dzīvniekiem,vai pret medniekiem?
Cien. mednieki! Lūdzu mēģiniet izturēties savaldīgi un pārdomāti, jo lamājoties un aizvainojot mēs tikai vairosim negatīvo attieksmi pret medībām un medniekiem, mēģināsim izskaidrot mūsu mīlestību un nepieciešamību medīt.
Es savu dzīvi bez medīšanas nevaru iedomāties, jo no mazotnes esmu audzis un skolots mednieciskā garā. Ja es teiktu ka medības ir mans hobijs es melotu- tas drīzāk ir mans dzīvesveids. Kas attiecas uz dzīvnieku skaita regulēšanu ar ķīmiskiem vai vienalga kādiem citādiem tehnoloģiskiem brīnumiem, tad pirmais, kas nāk prātā ir nevis izlīgums un spratnes veidošana starp mednieku un nemednieku, bet mednieku izskaušana kā sabiedrības daļu, jo viņš un viņa funkcija paliek lieka. Vai tiešām cilvēce jau nav gana daudz zaudējusi savas attīstības laikā? Atsakoties no medībām un medniekiem mēs (HOMO SAPIENS) atsakamies no saviem senčiem, pateicoties kuriem mēs šodien esam tādi kādi esam.
Medības ir rakstāmas cilvēces un protams arī Latvijas vēstures lapās piem. 13.gs beigās visas latviešu ciltis tika pakļautas Rīgas arhibīskapijai, vai zobenbrāļu ordenim. 1272.g. noslēgtais zemgaļu līgums ar ordeni paredzēja, ka nodevās noteiktās labības vietā var nodot arī caunu un vāveru ādas. Arī vēlākajos gadsimtos ltviešu mednieki ar ādām un gaļu varēja tpirkties no klaušām. Vēlāk vācu kungus ar medījumu apgādāja t.s. bisenieki. Par to liecina arī tautasdziesmas:
Grūti, grūti, kam bij grūti,
Grūt nabaga ģēģerim,
Šauj tas briežus, šauj tas lāčus,
Nevar kungu piepildīt.
Kā redzam medības ir mūsu tautas vēstures un folkloras daļa no kuras viena cilvēku grupa (iespējams neāpzināti) grib atteikties, noliedzot to,kas mums atlicis.
"Es nemedīju, lai nogalinātu, bet gan es nogalinu lai būtu medījis."(spāņu flozofs Hosē Ortegas i Gaseta domai)
Ja cilvēka domāšana ir iesprostota tādos rāmjos,kādus uzspiež lielās dzīvnieku "draugu" organizācijas "izglītojošie pasākumi bērniem",tad vieli jelkādi argumenti,tāpat negribēs tos sadzirdēt. Ar ļoti līdzīgām metodēm savulaik padomju vara mācīja bērniem,kā izdot vecākus - kulakus,kuri bija atļāvušies noslēpt labību,to pašu bērnu pabarošanai ...
Nu lasot sanāk pasmaidīt, kam vīri Jums te tas Andris un vēl Bērziņš, un kā vēl viņu tur sauc, nafig vajadzīgs, lai viņš dzīvo ar saviem uzskatiem un diskusiju iespaidiem. Varbūt ši ir tā reize kad nav jēgas iesaistīties garās diskusijās ar cilvēku, kurš izvēlejies rakstīt zinātnisko rakstu, mednieku izskaušana...... vai ko līdzīgu, vienkārši pats jau ar sevi saprotams, ka esam kā dadzis acīs zaļajiem un puszaļajiem! Nebūtu komentāru rakstījis bet vienkārši visu šos gara gabalus izlasot sāku ņirgt... NEMITĪGĀ cīņa medniekam, ar likuma kalpiem, ar zemniekiem, ar inflāciju, ar sergām ka trakuma un tad vēl šie RAKSTNIEKI un saudzētāji, dod dievs viņiem arī mušas un odus nesist un pa zāli neiet tur takš tik daudz radībiņu... brrr... Varu tik piebilst, esu medījis 15 gadus un ceru vēl kādus 25-30 pamedīt, ja vien maciņš un veselība atļaus, un šitie lai runā un raksta un bildējās kamēr slikti metās...
Vēl vienkārši ziņkārības dzīts pajautāšu Andri Bērzīņ, cieni diskusijas biedrus un stādies priekšā ka izti Tevi uzrunāt un godāt, vismaz kaut kāda cieņu izrādi arī Tu medniekiem!
Patiesībā Raimond,tā vairāk ir saruna ar vērotājiem no malas,ar tiem kuri nepiedalās,bet tikai lasa un tādu nav mazums. Jo kāda gan var sanākt viedokļu apmaiņa un sakarīga saruna ar cilvēku,kurš,vai nu apzināti krāpjas un melo no paša sarunas sākuma,jeb sirgst ar smagu personības dalīšanās gadījumu ...
Un ja Jūs domājat ka vegāns nevar piedalīties medībāds, tad tās nu patiesi ir galīgās blēņas, jo personīgi esmu pazīstams ar cilvēku kurš arī gaļu nēd, bet medībās piedalās.
Zaķis, kamēr skraida ir tik pat dzīvs kā salāts kas aug. Noplūkta salāt dzīve beidzs tāpat kā nomedīta zaķa, un tāpec nevajag sevi uzskatīt par "pasaules glābēju", jo uz šīs planētas nav "mežonīgāka" zvēra par cilvēku, vai tas ir vegāns, vai mednieks, vai nu sazin vēl kād cits....
Ja ir vēlēšanās nodarboties ar vides aizsardzību vajadzētu pievērsties globālās sasilšanas jautājumiem, nevis diskutē medības ir humānas vai nē, jo šis jautājums skar zaķus, cilvēkus kā arī salatus un visu pārejo dzīvo uz šis planētas ZEME.
2.varbūt tomēr, Andri Bērziņ, būtu vēlamāk savu enerģiju ieguldīt malumednieku apkarošanā, kuriem tiešām (lielākajai daļai) nav nekādu ētikas un morāles normu... Kas var nošaut grūsnu briežu govi ar teļu vēderā, izgāzt iekšas ar embriju pļavas vidū, paņemt labākos gaļas gabalus un pārējo atstāt.
Es savu dzīvi bez medīšanas nevaru iedomāties, jo no mazotnes esmu audzis un skolots mednieciskā garā. Ja es teiktu ka medības ir mans hobijs es melotu- tas drīzāk ir mans dzīvesveids. Kas attiecas uz dzīvnieku skaita regulēšanu ar ķīmiskiem vai vienalga kādiem citādiem tehnoloģiskiem brīnumiem, tad pirmais, kas nāk prātā ir nevis izlīgums un spratnes veidošana starp mednieku un nemednieku, bet mednieku izskaušana kā sabiedrības daļu, jo viņš un viņa funkcija paliek lieka. Vai tiešām cilvēce jau nav gana daudz zaudējusi savas attīstības laikā? Atsakoties no medībām un medniekiem mēs (HOMO SAPIENS) atsakamies no saviem senčiem, pateicoties kuriem mēs šodien esam tādi kādi esam.
Medības ir rakstāmas cilvēces un protams arī Latvijas vēstures lapās piem. 13.gs beigās visas latviešu ciltis tika pakļautas Rīgas arhibīskapijai, vai zobenbrāļu ordenim. 1272.g. noslēgtais zemgaļu līgums ar ordeni paredzēja, ka nodevās noteiktās labības vietā var nodot arī caunu un vāveru ādas. Arī vēlākajos gadsimtos ltviešu mednieki ar ādām un gaļu varēja tpirkties no klaušām. Vēlāk vācu kungus ar medījumu apgādāja t.s. bisenieki. Par to liecina arī tautasdziesmas:
Grūti, grūti, kam bij grūti,
Grūt nabaga ģēģerim,
Šauj tas briežus, šauj tas lāčus,
Nevar kungu piepildīt.
Kā redzam medības ir mūsu tautas vēstures un folkloras daļa no kuras viena cilvēku grupa (iespējams neāpzināti) grib atteikties, noliedzot to,kas mums atlicis.
"Es nemedīju, lai nogalinātu, bet gan es nogalinu lai būtu medījis."(spāņu flozofs Hosē Ortegas i Gaseta domai)
http://petakillsanimals.ru/