Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā uzlabot sapratni starp medniekiem un nemedniekiem

Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2008-08-08 00:42
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
05.08.2008. 18:20
Aldi un Renār: runājiet par konkrētīem jautājumiem nevis kaut ko riņķī apkārt. ja man atbild pa tēmu es to arī ņemu vērā. par lietām, kam piekrītu man taču nav visu laiku jāsaka: tam piekrītu, tam arī piekrītu utt. Es pieminu tiekai to, par ko, manuprāt ir vērts runāt tālāk un atbildu arī uz Jūsu jautājumiem.
Andris
Andris
05.08.2008. 18:22
Tiem, kas tomēr saglabā nopietnību un ir ieinteresēti jautājumā par meža dzīvnieku kontracepciju kā alternatīvu izšaušanai - paskatieties šos video
Dr. Dž. Kirkpatriks, briežu kontracepcijas eksperts skaidro līdzšinējo kontracepcijas pētījumu rezultātu rezultātus, to authorization for use un pieejamību. Viņš esot strādājis pie 90 sugu kontracepcijas pētījumiem. (angliski)
http://uk.youtube.com/watch?v=...
Cits video - Scientists Use New Tool to Control Deer Herd (Ziņu sižets no 2006.):
http://uk.youtube.com/watch?v=...
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
05.08.2008. 18:32
Žēl A.B., bet es neesmu spējis jums atvērt medības no mana skatījuma un parādīt to patieso skaistumu, jo kā man liekas Jūs tomēr lasat un pamatojieties uz sausiem apgalvojumiem un pieņēmumiem, kas patiesībā ir tīkamāki zaļajiem un nav saistīti ar kādu kompromisu meklēšanu ar medniekiem. P.S. pasaulē vēl ir saglabājušās ciltis, kas piekopj kanibālismu un ar starptautiskiem lēmumiem šīs vietas un ciltis pasludinātas par aizsargājamām. Šeit ir aizliegta jebkāda attīstītās civilizācijas iejaukšanās.(tā ir Amazone)
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
05.08.2008. 18:39
Nu cik var malt vienu un to pašu - jūra ir sāļa,jo ...
Turklāt tam visam patiesībā nav ne mazākās saistības,ar šo tēmu - kā uzlabot sapratni starp medniekiem un nemedniekiem.
Pasaulē izsenis lielākie noziegumi ir izdarīti slēpjoties aiz humānisma maskas. Izskatās,arī šis cilvēciņš ir gatavs iznīcināt veselas savvaļas dzīvnieku sugas,savas apmātības un it kā to aizsardzības vārdā.
Un uz kāda tad pamata atļaujaties kaut ko šeit pieprasīt - "es Jūsu gribu atbildes un viedokļus par konkrētiem jautājumiem." !
Ja Jums tā vajag,tad arī ejiet pats dabā un meklējiet tās atbildes,kādēļ tad jautājiet medniekiem,kā viņus pašus labāk "nolikvidēt"! Ja Jums to vajag biznesa plānam,jeb kursa darbam,tad dariet to pats,nevis mēģinat na čužom x... v rai jehaķ!
Turklāt nestādoties pat priekšā,kas mazākais ir nepieklājīgi un negodīgi pret pārējiem sarunas biedriem. Tas vien jau,ka slēpjaties zem svešiem vārdiem,nevis zem sava rakstītā parakstaties ar savējo,norāda uz ieradumu melot un liekulību,uz to,ka Jūsu mērķi ir ja ne noziedzīgi,tad netīri noteikti. Godīgam cilvēkam taču nebūtu jāslēpjas!
Laikam jau Renāra domu uzskatāmi var izteikt ar tautisku teicienu - jo vairāk sūdu aiztiek(atbild),jo vairāk tas smird ...
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-08-01 21:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
05.08.2008. 18:49
Ojaars, nu gluzhi manas domas, par to latvieshu tautas teicienu runaajot :))))
Andris
Andris
05.08.2008. 20:09
Labi. paldies par "konstruktīvajām" pēdējām atbildēm. Kļūst aizvien skaidrāks, ka mednieku vēlme "uzlabot sapratni" ir patiesībā ir vēlme IESTĀSTĪT sabiedrībai vidējā mednieka viedokli, KA NOŠAUŠANA ESOT VIENĪGĀ IESPĒJA UN PAR CITĀM NEMAZ NAV VĒRTS RUNĀT. Ja Jūs tik ļoti nepieķertos nošaušanas procesam un tiešām cienītu dzīvniekus un mīlētu dabu, Jūs spētu par to parunāt arī bez liekiem asumiem.
Paldies jums visiem arī par to, ka palīdzējāt man ierakties dziļāk šajās lietās. Noskaidroju, ka tieši šovasar - sāk aizvien vairāk notikt sabiedrības informēšana par šīm kontracepcijas iespējām. Tā ka es Jums ļauju būt lietas kursā pašām jaunākajām aktualitātēm. Nebrīnieties, ja tuvākajā laikā par to parādīsies raksti žurnālos un internetā - šī ziņa tomēr daudziem ir svarīga.
Vēl šāda tāda informācija:
Fragmenti no dr. Jay Kirkpatrick atbildes vakcīnas kritiķiem no Pennsylvania Game Commission, kas kritizēja briežu "sterilizāciju":
1) Patiesībā runa ir par kontracepciju, kas atšķirībā no sterilizācijas nav neatgriezeniska - ja kaut kas noietu greizi vakcinēšanu varētu jebkurā laikā pārtraukt.
2) Vakcīna ir uz olbaltumvielu bāzes un pat skolnieki, ka olbaltumvielas netiek nodotas tālāk barības kēdē. Šajā ziņā par drošību bažīties neesot pamata.
3) Vakcīnas cena ir nevis 1000 USD par 1 briedi, kā minējis kritiķis Mr. Feaser, bet 21 USD par devu (viņiem pēc likuma to jātirgo par pašizmaksu - bez ienākumiem) + šautriņa maksā 1,50 USD + lielākā daļa izdevumu būtu par šautriņas iešaušanu (tātad šaušanas iespēja saglabāsies). Kopā izmaksas pašlaik varētu būt 66 USD par 1 briedi. Turklāt var pieteikties arī trenēti brīvprātīgie - līdz ar to izmaksas būtu vēl mazākas.
Vēl pastāv iespēja izvietot žogus tādējādi būtiski samazinot dzīvnieku notriekšanas gadījumus uz ceļiem. Tas, ka pašlaik liekas ir dārgi arī ir tikai laika jautājums.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-08-01 21:16
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
05.08.2008. 20:23
Klau! Varbuut zhurkas un tarakaanus arii vajadzeetu ar kontracepciju nodroshinaat? :)))))
Jeb tur vecaa labaa "chiibas/aviizes" metode buus ok, populaacijas kontrolei? :))))))
Ojārs
Ojārs
05.08.2008. 21:08
" Noskaidroju, ka tieši šovasar - sāk aizvien vairāk notikt sabiedrības informēšana par šīm kontracepcijas iespējām. Tā ka es Jums ļauju būt lietas kursā pašām jaunākajām aktualitātēm. Nebrīnieties, ja tuvākajā laikā par to parādīsies raksti žurnālos un internetā - šī ziņa tomēr daudziem ir svarīga. "
Tā kampaņa jau iet pilnā sparā un visi tā liekuļa teksti par dzīvnieku "aizsardzību" bija tikai biznesa iespēju izpēte...
http://www.iecava.com/2007/08/...
http://www.apollo.lv/portal/fu...
http://www.naba.lv/inc.php?c=1...
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
05.08.2008. 21:45
Nu super... skatos viss notiekās... process jau aizgājis, raksti drukājās... Radās jautājums, A.B. džeķiņ ko moci zvērus ar sterilizāciju ņem un izprovē pats uz sevis, sterilizējies un tad varēsi te forumā mums pastāstī kā jūties, un censties mūs pārējos pierunāt to darīt. Citādi tā aplami iznāk, medībās Tu neej,arī uzaicinājumus noraidi, zvēriņus nevēro, nebaro, neaudzē, pēdiņas neatšķir bet vot par viņu kotracepciju esi sācis rūpēties. Vairāk izskatās, ka makteni savtīgas intereses tai pasākumā TEV. Un par medniekiem tad labāk nerunā, nav Tev tur jēgas. Slikti tā teikt, bet ei uz makšķernieku forumu mošk tur kādam iepatiksies Tav kontracepcijas doma pie zivtiņām... Visā Tavā tekstā tāds mikstā piesitiens, nav redzams Tavs viedoklis, nav Tavu domu, gudras sagrābstītas frāzes ar vēl gudrākiem izskaidrojumiem... vārdu sakot tagad tāda paaudze radusies... Nekad nekļusti par mednieku, tajos večos tādi neder... Vēl jo vairāk man rodas šaubas vai varat maz sevi par vīrieti saukt???
Ojārs
Ojārs
05.08.2008. 22:13
Te mazliet par jau notiekošo tā draņķa pielietojumu praksē.
Dzimstības kontroles dīvainās izpausmes
Saturday, November 3rd, 2007
Ņujorkas politiķis Džeimss Oddo (James S. Oddo) no Steitenailendas, New York, ierosinājis Ņujorkas baložus “uzsēdināt uz kontracepcijas līdzekļiem“, ņemot vērā auzvien pieaugošo spārnoto radījumu skaitu.
Tas (putnu kontracepcija) esot vienīgais līdzeklis cīņā ar putnu izkārnījumiem un “nepārtraukti no augšas krītošajiem pārsteigumiem”.
Patiesi, speciāli šim nolūkam izstrādātais medikaments - Ovo-Control-P, esot vienīgais risinājums, kas neļauj olām attīstīties un izšķilties. To piejaukšot putnu barībai un izkaisīšot Ņujorkas ielās.
“Jau tā Steitenailendas iedzīvotājiem ir pietiekoši lielas pārvietošanās un transporta problēmas, un putnu sūdi tās tikai palielina. Lai ko teiktu visi tie koku bučotāji, dabas draugi un zaļāmiera aktīvisti, manu vēlētāju tiesības uz normālu dzīvi ir svarīgākas par spārnoto tiesībām brīvi vairoties!” - tā misters Oddo.
Ovo-P jau tagad tiek lietoti citur Amerikā, tai skaitā: Holivudā, Santa Monikā, El Paso un Denve.
Pēc Džeimsa kunga izteicieniem par dabas draugiem,vien jau noprotams,ka visam tam pasākumam ar dzīvnieku aizsardzību nav ne mazākā sakara ...
Ojārs