Esmu pret loku un arbaletu izmantošanu medībās.
Bet nav jēgas ieviest kārtējo likuma normu, kura nestrādā - kuru neviens nespēj izkontrolēt. Vai nebūtu vienkāršāk nenoteikt nekādus ierobežojumus rīkiem un paņēmieniem, bet kontrolēt MINIMĀLO dzīvnieku skaitu PA SUGĀM katrā medību iecirknī? (Priekš īpaši tupiem - tas nav aicinājums iegūt smalcinātu gaļu, izmantojot kājnieku mīnas uz dzīvnieku takas.)
Minimums jākontrolē, lai medības kā saimniecība nekļūtu noplicinoša. Maksimumu lai katrs klubs taisa pēc savas patikšanas un saprāta - cik spēj panākt ar piebarošanu un prātīgu medīšanu. Protams, cik spēj samaksāt par postījumiem. :D Jo uzskaite jau tagad būšot precīza kā Šveices pulkstenis ...
bet ne jau legāli un ne jau dzinējmedībās... Domāju, sūdīgāk nebūs kā pašlaik, kad loku nopirkt var bez papīriem un problēmām un šur tur jau paklusām šauj. Kad brakans sapratīs, ka ar loku jāprot šaut, jo savādāk nekā prātīga nomedīt nevar, viņš nākamreiz ņems ugunsieroci. Bet, ja brakans uztrenēsies šaut kā Robins Huds, viņu nogrābt būs vienlīdz grūti neatkarīgi no tā, vai loks ir legāli atļauts vai ne. Vismaz man tā šķiet.
traks neesi, ar loku pa tik kreptīgu dzīvnieku kā mežacūku... Es tā domāju, JA atļaus loku, tad tikai radījumiem līdz bukam. Personīgi pašam tas liekas visprātīgākais.
Andi! Par savu viedokli ir jācīnās. Tu zini,man ar būtu inčīgi atcerēties bērnību,bet nu.. Nu neticu, ka ar bultu ko var padarīt kārtīgam kuilim ,bullim kur nu vēl lācim.Varbūt esmu atpalicis no dzīves,varbūt kas jauns izdomāts?
Bet nav jēgas ieviest kārtējo likuma normu, kura nestrādā - kuru neviens nespēj izkontrolēt. Vai nebūtu vienkāršāk nenoteikt nekādus ierobežojumus rīkiem un paņēmieniem, bet kontrolēt MINIMĀLO dzīvnieku skaitu PA SUGĀM katrā medību iecirknī? (Priekš īpaši tupiem - tas nav aicinājums iegūt smalcinātu gaļu, izmantojot kājnieku mīnas uz dzīvnieku takas.)
Minimums jākontrolē, lai medības kā saimniecība nekļūtu noplicinoša. Maksimumu lai katrs klubs taisa pēc savas patikšanas un saprāta - cik spēj panākt ar piebarošanu un prātīgu medīšanu. Protams, cik spēj samaksāt par postījumiem. :D Jo uzskaite jau tagad būšot precīza kā Šveices pulkstenis ...
Sēž džeki kokā un piebauro alni... Nu labi, tātad uz pievilināšanu! :D