Arbalets pēc Eiropā pēc kaut kādām tur regulām nekad un nemūžam nebūs medību rīks. Bet pareizi Anrijs raksta - kas tur ir pielīdzināms karabīnei? Ja jau esi arbaleta šāvējs, varam satikties kādā no šautuvēm un salīdzināt veiktspēju, bet distance 100 metri.
Un vēl viena lieta. Es saprotu, ka nevienam nekas nav jāpierāda. Taču es arī saprotu, ka aiz loku bīdīšanas projekta stāv konkrēti šīs lietas entuziasti un tirgotāji. Princips kā ar klusinātājiem. Lieta jauna, neviens neko īsti nezin, pirkt uz dullo dumji. Attiecīgi ir demonstrācija brīvā dabā, un parādās viedoklis par šīs lietas praktisko pusi. Lai kāds mani palabo, bet vai pēdējos gados kupli apmeklētos mednieku pasākumos kāds publiski ir droši un pārliecinoši nodemonstrējis, ka trāpīt kaut vai uz tiem pašiem 30m cūkas desmitniekā kaut 5 no 10 bultām nav nekas īpašs? Tā, lai redz, ka tas nav nekāds zaļumballes tankists , bet gatavs ar loku medīt šāvējs, kam vienīgā problēma ir likumīgi medīties.
Nu iespējams ka pielidzinasana karabinei ir parspileta bet sauj un trāpa arī nesudigakos attālumos ka ar karabini. Medibu arbaletus ari piesauj uz 100 metriem. No ka labāk patīk krist dzīvniekam to neviens nezin. Spriežot pēc video interneta tad no bultas dzīvnieks ir mazāk satraucies un nebizo ta prom ka no lodes. Un sūdīgi trāpīt var ar abiem. Neesmu nekāds arbaleta savejs bet es nenoniecinu tāda veida medibas. Nedomāju ka kāds arī baigi ies un pasākumos centīsies pierādīt ka var lieliski trāpīt ar arbaletu merki. Viņu tur bez maz vai nolinčos ka ieraudzīs bultu rokā ☺ tādi uzskati gan jau radušies no tā ka kads ir aizgājis uz mežu pasaudities ar rotallietam un apskadejis dzivniekus
Lasot šo te radās doma, varbūt kopā ar lokiem izveidojam arī cilpu licēju legalizācijas grupu (varētu arī iekļaut šķēpus, ņemot vērā vēsturiskos aspektus)?
Priekšrocības attiecībā pret medījumu vairāk kā izmantojot loku. Medījums tiek nosmacēts (nav stresa... utt), nav ievainoto (protams ja slikti uzliek cilpu brāķi varētu būt, tas tāpat kā lokiem un sliktu trāpījumu un šaujamā), nav jāmeklē sašautais medījums, kurš noasiņojis xx kilometru attālumā.... Jā galvenais loku piekritēju arguments arī ir, medījums vēl mazāk satraucās kā no bultas un stiegras švīkstoņas.
Papildus tam arī vēsturiskais moments piedalās pirmatnējie ļaudis arī lika cilpas, tā kā legalizācijai ir liels pamats apakšā atsaucoties vien uz tradīcijām.....
par cilpām runājot, tad es kautkur manīju, ka amerikā viņi ierakstījuši to kā pašu labāko no slazdiem, jo ir vislielākā iespēja, ka nepareizo dzīvnieku izdosies veiksmīgi atbrīvot un viņš izdzīvos ;)
Tiem kam gribās izbaudīt to loka akšenu, tad to var darīt arī ar atļautajiem rīkiem - nav spiesta lieta šaut no 100+ metriem
Piekritīsu iepriekš izskanējušajiem viedokļiem, ka loku medīšana ir tikai un vienīgi kārtējā peļņas industrijas bīdīšana. Efektīvāk un uz vietas to dzīvnieku diemžēl var nonāvēt tikai ar šaujamieroci.
Piekritīsu iepriekš izskanējušajiem viedokļiem, ka loku medīšana ir tikai un vienīgi kārtējā peļņas industrijas bīdīšana. Efektīvāk un uz vietas to dzīvnieku diemžēl var nonāvēt tikai ar šaujamieroci.
Kaut kā neticas, ka šo varēja pateikt J.Kļaviņš.
Būs ko nelabu ieēdis. :)
Pulvera ieroču peļņas industrija ir nesalīdzināmi lielāka pat medību loku industriju.
Jā, Latvijā nav piekrišanas un cieņas pret loku medniekiem, un nekad jau arī nebūs visi baigie piekritēji, un tas ir pilnīgi normāli.
Tīri bez kāda apvainošanas gribu teikt, ka no mednieku puses reizēm ir dzirdami tādi aizrādījumi, ka liekas raksta ne-mednieks.
Tad jau arī vēžus pirms likšanas vārītā ūdenī vajadzētu klāt būt sertificētam vetārstam kurš katru vēzi būs iemidzinājis.
Medniek, vai šaut uz nelimitētu dzīvnieku (putnu) ar skrotīm vai renkuļiem pa vilkiem, lapsām, lūšiem, stirnām, jenotsuņiem ir humānāk, kā šaut piemēram nelimitētu dzīvnieku ar medību loku (kompaktloku)? Es labprāt medītu tepat Latvijā ar kompaktloku piemēram tos pašus jenotsuņus, bebrus, zaķus', protams teiksiet kas man liedz no tiem pašiem trīsdesmit metriem šaut ar karabīni, nu neviens. Kompaktloks ļoti daudzās pasaules valstīs tiek izmantots kā papildus medību rīks.
Ja kāds gatavs jau teikt ka tad jau visas mežacūkas, briežus un alņus arī šaus ar kompaktloku, tad ne jau kompaktloks ir pie kā vainīgs, bet gan mednieka godaprāts, un cieņa pret medījumu.
Esmu lokmednieks jau vairāk kā sešus gadus, ir nokārtota lokmednieka apliecība kuru varu izmantot visās valstīs, kurās atļauta medīšana ar loku. Žēl protams, ka pie sevis mājās nevaru to iespēju izmantot.
Un lokmednieks nav slims šiziķis kurš alkst pēc asinīm un iet tikai pa asinspēdu, bet gan mednieks, kurš ir disciplinēts, savaldīgs un dzīvniekus cienošs mednieks. Nu gluži tāds pats kā Jūs visi kuri ievēro medību ētiku un noteikumus.
Ar cieņu,
Lokmednieks
Vispār ja tā paskatās, loku atļaušana nebūtu nekas traks, tāpat kā atļāva nakts optikas un klusinātājus. Nu nav tagad visi apkrāvušies ar nakts optikām un klusinātājiem, tāpat būs ar lokiem, legāli medīs tie kas to vēlas un no "ēnas" izlīdīs tie kam jau loks ir un medī pašlaik nelegāli.
Priekšrocības attiecībā pret medījumu vairāk kā izmantojot loku. Medījums tiek nosmacēts (nav stresa... utt), nav ievainoto (protams ja slikti uzliek cilpu brāķi varētu būt, tas tāpat kā lokiem un sliktu trāpījumu un šaujamā), nav jāmeklē sašautais medījums, kurš noasiņojis xx kilometru attālumā.... Jā galvenais loku piekritēju arguments arī ir, medījums vēl mazāk satraucās kā no bultas un stiegras švīkstoņas.
Papildus tam arī vēsturiskais moments piedalās pirmatnējie ļaudis arī lika cilpas, tā kā legalizācijai ir liels pamats apakšā atsaucoties vien uz tradīcijām.....
Tiem kam gribās izbaudīt to loka akšenu, tad to var darīt arī ar atļautajiem rīkiem - nav spiesta lieta šaut no 100+ metriem
Kaut kā neticas, ka šo varēja pateikt J.Kļaviņš.
Būs ko nelabu ieēdis. :)
Jā, Latvijā nav piekrišanas un cieņas pret loku medniekiem, un nekad jau arī nebūs visi baigie piekritēji, un tas ir pilnīgi normāli.
Tīri bez kāda apvainošanas gribu teikt, ka no mednieku puses reizēm ir dzirdami tādi aizrādījumi, ka liekas raksta ne-mednieks.
Tad jau arī vēžus pirms likšanas vārītā ūdenī vajadzētu klāt būt sertificētam vetārstam kurš katru vēzi būs iemidzinājis.
Medniek, vai šaut uz nelimitētu dzīvnieku (putnu) ar skrotīm vai renkuļiem pa vilkiem, lapsām, lūšiem, stirnām, jenotsuņiem ir humānāk, kā šaut piemēram nelimitētu dzīvnieku ar medību loku (kompaktloku)? Es labprāt medītu tepat Latvijā ar kompaktloku piemēram tos pašus jenotsuņus, bebrus, zaķus', protams teiksiet kas man liedz no tiem pašiem trīsdesmit metriem šaut ar karabīni, nu neviens. Kompaktloks ļoti daudzās pasaules valstīs tiek izmantots kā papildus medību rīks.
Ja kāds gatavs jau teikt ka tad jau visas mežacūkas, briežus un alņus arī šaus ar kompaktloku, tad ne jau kompaktloks ir pie kā vainīgs, bet gan mednieka godaprāts, un cieņa pret medījumu.
Esmu lokmednieks jau vairāk kā sešus gadus, ir nokārtota lokmednieka apliecība kuru varu izmantot visās valstīs, kurās atļauta medīšana ar loku. Žēl protams, ka pie sevis mājās nevaru to iespēju izmantot.
Un lokmednieks nav slims šiziķis kurš alkst pēc asinīm un iet tikai pa asinspēdu, bet gan mednieks, kurš ir disciplinēts, savaldīgs un dzīvniekus cienošs mednieks. Nu gluži tāds pats kā Jūs visi kuri ievēro medību ētiku un noteikumus.
Ar cieņu,
Lokmednieks