Stulbenis ir stulbenis,neatkarīgi no tā,vai viņa rokās ir loks,jeb šautene. Katram ierocim ir sava optimālā distance,to pārkāpjot vainīgs nav ierocis,bet gan šāvējs. Arī medību kultūra atkarīga tikai no paša mednieka,ne ieroču veida.
Savainotie un pūstošie dzīvnieki ir mazo kalibru,lielo attālumu un attieksmes - a mož trāpīs ''panākumi''...
Vairāk nekā 30 gadus šauju ar loku. Pēdējā gada laikā regulāri eju mežā. Rezultāti iepriecina. Kādi 20m??? Ja vecim ir krampis un naudiņš, mēneša laikā, 100m rādiusā... Tādi laiki un tehnalogjijas... Šis tas ir mainījies kopš Robina laikiem... (Es gan pats pa mežu staigāju vēl ar vecajiem, senču, senču laiku loku pakaļdarinājumiem.)
Ja ir gribēšana 2008.gada maijā būs varēšana - Lietuvā Jūs pacietīgi gaidīs 100 zvēriņi. (Kā tas bija 2007 var aplūkot šeit: http://bowmania.ru/forum/index...) Un uz vietas arī ekipējumu var noīrēt. Un tad var arī reālos apstākļos saprast ko var tie loki un ko nevar. Bez asinīm un sakropļotiem zvēriņiem...
Bet par tiem Kanādas lāču medniekiem (ar lokiem) es gan esmu dzirdējis pavisam kaut ko citu...
Varbuut kaut ko jaucu, bet tie tachu nav iisti zveerinji??? Un ja nav nosleepums cik tad esi sashaavis ar loku? Un cik peec tam neatradis? Un tos ko esi atradis, peec cik liela gabala tad kriit????
Varbūt kāds var pateikt kāda tad īsti ir atšķirība starp loku un arbaletu (kapēc ar vinu varētu ar otru ne)? Neesmu nekur atradis šajā sakarā nekādus argumentus.
Loks īstenībā ir vienīgais medību ierocis ar kuru šaujot pats esi daļa no tā.Pašam ir BOWTECH TRIBUTE ar 70 mārciņu atvilkšanas spēku un cauršūt ar bultu var to, ko nemaz nedomā pieveikt ar gludo.Tas ir cēls ierocis un prasa īpašu attieksmi un prasmi.Sen bija laiks sakārtot likumu, lai šī medību veida piekritējiem būtu iespēja medīt ar loku LIKUMĪGI.
Reini, pašauj ar loku un tad ar arbaletu - uzreiz redzēsi atšķirību! Ja ar arbaletu katrs idiņš var trāpīt, tad ar loku ilgi un sūri jātrenējās!
P.S. Joprojām esmu pret loka (arbaleta) izmantošanai medībās! neviens normālus argumentus nav devis!
Domāju ka loka un arbaletu medības var atļaut tikai ļoti stingrā uzraudzībā, un tikai pēc noteiktu normatīvu izpildes! Varbūt kādu papildus eksāmena nokārtošanas gadījumā!
Arbalets ir lēnāk pārlādējams un ar to var šaut jebkurš , kas spējīgs pagriezt vinčas rokturīti.Pie tam tas daudz neatšķiras no masenes.Ar loku vajadzētu atļaut medīt , jo tas paceļ medības augstākā līmenī un nostāda mednieku un zvēru līdzvērtīgākā pozīcijā.Pie tam šāviena skaņa nepadara meža iemītniekus tramīgus un kļūmīga šāviena rezultātā zvēram ir griezti-plēsta brūce nevis plaša hematoma ar svina piedevu un kārtīgu šoka devu.
Savainotie un pūstošie dzīvnieki ir mazo kalibru,lielo attālumu un attieksmes - a mož trāpīs ''panākumi''...
Ja ir gribēšana 2008.gada maijā būs varēšana - Lietuvā Jūs pacietīgi gaidīs 100 zvēriņi. (Kā tas bija 2007 var aplūkot šeit: http://bowmania.ru/forum/index...) Un uz vietas arī ekipējumu var noīrēt. Un tad var arī reālos apstākļos saprast ko var tie loki un ko nevar. Bez asinīm un sakropļotiem zvēriņiem...
Bet par tiem Kanādas lāču medniekiem (ar lokiem) es gan esmu dzirdējis pavisam kaut ko citu...
P.S. Joprojām esmu pret loka (arbaleta) izmantošanai medībās! neviens normālus argumentus nav devis!