Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kas ir "galjinieks"?

Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Krišs
Krišs
Pēdējo reizi manīts 2020-01-28 10:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: trikataskaleji.blogspot.com
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: 3 stroķi
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 17
22.09.2008. 18:07
sen atpakal,man piedaavaaja noshaut briedi!visi ragi pie kaajas-chaljiem reaali vajadzeeja biezam pasaakumam galju!par to man piedaavaaja arii naudu,toreiz atteicos,bet ja buutu piekritis,varbuut tad es buutu galjinieks?!? (turklat pa mello!)
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-08-01 21:16
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
22.09.2008. 18:22
Ja pa "mello" noziimee bez licences, tad malikjis.
Ir kolektiivi, kas meedz kolektiiva kases pildiishanai mediit noteiktu zveeru skaitu t.s. komerclicences un komercviesmednieki.
ja taas netiek izteereetas, tad taas paliek dzineejmediibaam.
Mums kolektiivaa piemeeram ir taa, ka ir uz 2 medniekiem 1 aazha licence un ir pieejamas dazhas komerclicences. (veel protams zinaams skaits tiek atstaats dzineejmediibaam)
Maksaa pietiekami lielu naudu, bet nu ja nu ir situaacija, kad savu licenci esi jau izteereejis un nevienam koleegjim paliidzeet nomediit nevajaga, bet iznaak tur stirnu Huberts, tad vari par naudu dabuut papildus komerclicenci.
Zinu, ka ir kolektiivs, kas apgaadaa/apgaadaaja restorranu Vincents ar medijumu galju .... protams par maksu .... ja shii nauda aiziet kolektiiva kasee, tad nu baiigo ljaunumu (un viss protams likuma ietvaros) nesaskatu, jo kolektiivam vajaga ienaakumus. Te nu vareetu piemineet labos senos laikus, kad bija "profesija" mednieks .... vinjsh par naudu vai barteri apgaadaaja cilveekus ar galju. Zvejnieku kolhozs Salacgriiva jau dara tieshi to pashu ariii muusdienaas, tikai ar ziviim .... :)
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
22.09.2008. 18:40
Un kur tad problēma, mūsu kolektīvā līdzigs princips, ja runā par āzīti. Mēs pat zēniem, kas regulāri strādā pie bebriem, pie visādām labības izvešanām un citām lietām, kā Tu sacījie vietējie, atdodam uz gaidi bulli, ejat meklējat un šaujat.
Par tiem lauku vīriem, nu nau nemaz tik traki, ja viņš vietējais un no darba nenoslogots, tad normāli viņi piedalās uz gaidi, un tiek pie gaļas, ko nevar piemēram es pats, trešdienas nakti pavadīt gjērētavā un tad ceturdien veiksmīgi veikt darba uzdevumus, es nebrēcu par to un samierinos eju kad varu.
Tāpat mums forši brīvie puikas palīdz piestrādāt pie bebriem, ārdot dambjus arī tad viņus tukšā neatstājam. Nu nezinu kurā Latvijas galā ir tik trūcīgi ka jāizdīvo no medījuma?????
Pag pag Tu te iesaki jautru tēmu, un cik tai APGADES kolektīvā skaitījas biedru un cik bija aktīvo biedru, nu man radās interese, zinot tikai vienu pusis nevar spriest par kolektīvu..., Jo ir manīti kolektīvi ar 5 vīriem arī.
BEt vispār kur te vairs runa par GAĻINIEKU, ta johaidī vai Tevi nosaucot par muļķi Tu arī 3 dienas pārdzīvo? Tāds pat vārds vien tas ir...
Aldis
Aldis
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
22.09.2008. 18:50
Raimonds:
Nu nav jau taa, ka jaaidziivo no medijuma, bet nu kaa atspaids tas naak gan. Reekjini sencis un 2 deeli ... ir gjimenei galja, ko eest uz nedeelju vai 2 ....
Par tiem restoraana apgaadaataajiem, nu nava man tuvaaka info par skaitu utt ... vienkaarshi vajadzeeja cilveeku dabuut rokaas, bet vinjam arii 1-dien telefons izsleegts, kad sazvaniju, tad arii teica, ka VAJADZEEJA nomediit cuukas vincentam (vinjiem tipa liigums) un shis tikai 1-dien vakaraa/naktii maajaas ticis no cuukaam ...
Da nav mani neviens nosaucis par galjinieku, jo es gan mediju, gan arii straadaaju mezhaa.
Es vienkaarshi gribeeju noskaidrot un padiskuteet ar citiem medniekiem par teemu, kas tad ir shis sliktais cilveeks "galjinieks" :)
Varbuut mees (mednieki) vispaar sho vaardu pilniigi lieki/nevietaa un bez dziljaakas izpratnes par to, ko tas noziimee, lieto? varbuut tas vienkaarshi taa baigi moderni nosaukt otru (veel labaak, ja aprunaajamais nav klaat tajaa briidii) par galjinieku, lai pats taads taa kaa sveetaaks izskatiitos, bet otru, kas latvieshiem raksturiigi, veel ar kaaju vircas bedree dziljaak pastumtu :)
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
22.09.2008. 18:57
Pupu mizas tas visss, lai te TEV veicas!
Aldis
Aldis
22.09.2008. 19:04
Paldies. Ciinamies :))))
Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 17:08
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Suņi: Laika(krievu eiropas)
Medību trofejas: 6
22.09.2008. 20:01
Ja ta padoma kadel vispar ir radies mednieks - jo ir bijusi nepeiciesamiba pec medijuma galas un ari pec kazokadam. Ka kurs to nem jo dazviet vel uz pasaules cilvekiem ta ir iztika un amats citam varbut ta ir izklaide vai vienkarsi hobijs. Ja mes eja uz mezu tikai un vienigi slepkavot bez iemesla tad ari jasak domat ka kautkas ar mums nau kartiba? Es nekad neesmu spejis izskaidrot kapec man patik medibas - laikam si patika man ir asinis.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2016-03-02 16:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 3
22.09.2008. 20:09
Gaļjinieks -kas ēd gaļu, veģitāriets -kas ēd visu pārējo izņemot gaļu.
Aldis
Aldis
22.09.2008. 20:11
Imants: Nu tu gan pateici :)))))
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
22.09.2008. 20:16
:) Nevaru neuzrakstīt. IMHO Gaļinieks ir tas kas domā ka medībās iet dēļ gaļas. Jebkurš kas māk daudzmaz rēķināt saskaitīs ka gaļu veikalā var nopirkt DAUDZ lētāk.
Aldi sorry, Tu arī esi gaļinieks ;), jo tikai gaļinieks var uzrakstīt tādu: "Tuksha diena ir tuksha diena ... taadas ir visur, bet iedomaajies, kaa tie pashi dzineeji skatiitos uz medniekiem, ja viens buutu dienas garumaa palaidis garaam paaris lielos taapeec, ka vinjam ragi bija ne taadi, vai kaajas izmeers mazs."
Man tas izskatās tikai pēc attaisnojuma meklēšanas savai rīcībai. Kas tie par dzinējiem ar nepareizu motivāciju? ja kāds ar skatās šķibi, jāmaksā ragā par dzīšanu. Medības ir Dārgs Hobijs.
Neņem pierē, tādas domas sakrājās galvā lasot iepriekš rakstīto. :)