Gala rezultāts ir vienāds ,Babītes ezera nomediju +- 3 pīles vienās medībās,pieci gadi atpakaļ,ta arī šogad ar tērauda skrotīm .Pīlēs šauju tikai ar 3 Nr(tāds ieradums)svins,vai tērauds , grami tie paši.
Vakar nopirku "Purnavu muižā" Rottweil STEEL 12/70 32g Nr.3 Cena - 0,26Ls. Šogad pirmo gadu gribu pamēģināt, jo tāpat kā Dainim D., īsti negribās piegāzt dīķi ar svinu. Nekāda medusmaize jau tas svins nav! Ēdot pīlīti, ir gadījies no vienas pašas izspļaut kādas 10 skrotis. Un gan jau kādu gadās arī noēst!
Vai tad dzelzs skrotis tik ātri izkūst pīlē, ka šmorētai vairs neviena nepaliek iekšā?:))) Tālāk nopietnāk- ja paanalizētu, kādas draņķības ēdam iekšā ar veikala produktiem, pie tam, ar Eiropas svētību un, dažbrīd, ar striktiem noteikumiem, ar kādām indēm jāapstrādā augošs augs vai auglis, un cik visādu *dustu* jābūt klāt, to sagatavojot pārdošanai... Uz tā fona pāris svina skrotis varbūt pat organismu atindē:)))
Reāli, pareizi vien būtu, ūdensputnus vismaz seklākos ūdeņos medīt ar netoksisku monīciju.
Bet ornitologu murgi par svina kā munīcijas sastāvdaļas aizliegšanu gan ir sviests - tad jau 22lr varēs pakārt uz nagliņas, piemēram...
Sveiki kungi,
Radās jautājums kā tad īsti ir pēc likuma-vietās kur aizliegta svina munīcija, vai man drīkst jostā būt pāris svina patronas? it kā likumā neatradu, ka tā nevarētu, protams šaut ar viņām nedrīkstu. Vnk vienam draugam, kas tagad iet kursos pasniedzējs pa visu varu centās ieskaidrot, ka pat līdz nedrīkst būt. Gribās skaidrību :)
Kur Rīgā var iegādāties patronas priekš pīlēm (dzelzs)?
Un kādas cenas (aptuveni) 3-4 Nr.?
Engurē laikam var tikai ar dzelzs skrotīm.
Paldies
Man vēl tāds jautājums- dzelzs munīcija stipri ietekmēs uz stobriem, jo plinte palika man no tēva.
Viņš to iegādājās 80-tajos.
Bet ornitologu murgi par svina kā munīcijas sastāvdaļas aizliegšanu gan ir sviests - tad jau 22lr varēs pakārt uz nagliņas, piemēram...
Radās jautājums kā tad īsti ir pēc likuma-vietās kur aizliegta svina munīcija, vai man drīkst jostā būt pāris svina patronas? it kā likumā neatradu, ka tā nevarētu, protams šaut ar viņām nedrīkstu. Vnk vienam draugam, kas tagad iet kursos pasniedzējs pa visu varu centās ieskaidrot, ka pat līdz nedrīkst būt. Gribās skaidrību :)