Jānis Mednieks- tātad sanāk tā - ka piem. dzin. medībās džekam ir gludais un karabīne , viņš var iedot man savu gludo(man ir savs,bet ne tik labs vai kautkāda cita problēma)un es oficāli varu stāvēt numurā?
Problēmas nebūs līdz tam brīdim, kamēr tevi nepiefiksē kāda no kontrolējošām iestādēm ar ieroci rokās medību platībās, jo ieroča devējs būs pārkāpis: Ministru kabineta noteikumi Nr.159
Rīgā 2005.gada 1.martā (prot. Nr.11 14.§)
101. Šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča īpašniekam, kuram ir ieroča glabāšanas vai nēsāšanas atļauja, aizliegts bez Valsts policijas iestādes atļaujas dot ieroci citai fiziskajai personai, izņemot gadījumus, ja ieroci dod:
101.9. medību norises vietā citai fiziskai personai, kurai ir kompetentas institūcijas izsniegta attiecīgas kategorijas medību šaujamieroča glabāšanas atļauja, – medību šaujamieroča lietošanai medībās, ja ieroča īpašnieks piedalās šajās medībās. Medību pārskatā norāda abu mednieku vārdu, uzvārdu, attiecīgā medību šaujamieroča numuru un glabāšanas atļaujas numuru.
Attiecībā uz pašu šis fakts būs kvalificēts kā malumedības.
Rīgā 2005.gada 1.martā (prot. Nr.11 14.§)
101. Šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča īpašniekam, kuram ir ieroča glabāšanas vai nēsāšanas atļauja, aizliegts bez Valsts policijas iestādes atļaujas dot ieroci citai fiziskajai personai, izņemot gadījumus, ja ieroci dod:
101.9. medību norises vietā citai fiziskai personai, kurai ir kompetentas institūcijas izsniegta attiecīgas kategorijas medību šaujamieroča glabāšanas atļauja, – medību šaujamieroča lietošanai medībās, ja ieroča īpašnieks piedalās šajās medībās. Medību pārskatā norāda abu mednieku vārdu, uzvārdu, attiecīgā medību šaujamieroča numuru un glabāšanas atļaujas numuru.
Attiecībā uz pašu šis fakts būs kvalificēts kā malumedības.
Bet tikai no 17 gadiam var...????