...22LR kalibram skrūvspīlēs nekas slikts nenotiks,bet mēģinājums skruvspīlēs saregulēt optiku galīgi nav pareizais paņēmiens. trāpījumus ar optikas krustu tā var savietot,bet šaujot ar ieplecotu ieroci trāpījumu grupa vairs nesakritīs ar skrūvspīlēs regulēto. jaudīgāku kalibru ieročiem "vingrinājumi" no skruvspīlēm bez amortizācijas aksiālā virzienā kategoriski nav izpildāmi. lai panāktu max trāpījumu blīvumu visiem ar šāvienu saistītiem parametriem ir jābūt max vienādiem , tai skaitā šaušanas stāvoklim, ieroča satvēriena spēkam,mēlītes nospiedienam, utt. Latvijas precīzāko šāvēju atzinums ir,ka vajadzīgs pieregulēt optiku atkarībā no šaušanas pozas-stāvus,sēdus no galda,guļus no atbalsta.atzinuma būtība ļoti vienkārša,mainās ieroča ieplecojums,līdz ar to atsitiena impulsa mijiedarbība ar šāvēja ķermeni,līdz ar to stobra stāvoklis lodes izlidošanas mirklī. pie sevis esmu novērojis tendenci stāvus šaujot 100m distancē trāpījumu grupa veidojās 5-7 cm zemāk ,nekā šaujot sēdus no galda.
opā! nezināju! skrūvspīles jau nav tādas trakās, tik ieliek lai var 10nieku normāli noķert. pamēģināsu piešaut no skrūvspīlēm. turpmākās šaušanas tāpat ganaju būs iestutējot stroķi kuatkur. ganjau visbiežāk traktora durvīs.
katrā ziņā tagad pamēģināšu gan tā gan tā pašaut
Kungi... saprotu, ka stulbs jautājums, bet... turpinot tēmu... kā ir ar 22 WMR pusautomātiem?! Kādi ražotāji piedāvā ko šādu? Es tā uz ātro nevarēju atrast netā :(
Jāni Tulij. Cik es meklēju Savage firma nepiedāvā 22 WMR pusautomātu. Tikai 22 lr. Uzdod šo jautājumu kādam labam ieroču pārzinējam, šajā mednieku portālā.
Jāni! pastāsti man kādēļ WMR? munīcija maksā gandrīz tik pat cik 308win! Es esmu laimīgs par savu TOZ-99 22LR. pusautomātu. munīcija lētāka. enerģija diezgan laba. lapsai lodīte vienmēr iziet cauri. pa diognāli ķermenim pa iet cauri. bebram gan neizgāja cauri. bet trāpīts bij mugurkaulā. nu vienīgais ka ar WMR bukiem labāk. bet tad jau labāk 308win
Māri... beigās sveros uz WMR pusi... iemesls tāds, ka apdomājoties, nācu pie secinājuma, ka iesākumā ok izšaušu es 100 (nu labi varbūt 200) patronas, bet pēc tam tā šaušana jau nebūs ikdienā... un reizi mēnesī arī pa mērķi 100 reiz izšaujot uz patronu rēķina nabags nepalikšu, bet... aizdomājoties par to, ka manos krajos pa lapsu šaut tuvāk pa 100 metriem sanāk nu ļooti reti... ta sveros tieši uz WMR pusi.
Es pagaidām nekādi nevaru saprast uz kādu kalibru svērties...:( Un jo vairāk lasu, jo liekas, ka stulbāks palieku ;)
Kur ellē jūs tādas cenas atrodat!!! .22WMR patrona atkarībā no ražotāja (un veikala) maksā 20-35 santīmus un ne vienmēr dārgākās ir tās labākās. Vismaz manam Savage 93 vislabākais bīvums ir ar Winchester pa 0,20 Ls gabalā,arī apstādinošais efekts gana labs.
katrā ziņā tagad pamēģināšu gan tā gan tā pašaut
Adresē zemāk nedaudz aprakstīts.
http://foxtrot.guns.ru/zkm.htm...
Es pagaidām nekādi nevaru saprast uz kādu kalibru svērties...:( Un jo vairāk lasu, jo liekas, ka stulbāks palieku ;)