Jāni Tulij. Cik es meklēju Savage firma nepiedāvā 22 WMR pusautomātu. Tikai 22 lr. Uzdod šo jautājumu kādam labam ieroču pārzinējam, šajā mednieku portālā.
Kungi... saprotu, ka stulbs jautājums, bet... turpinot tēmu... kā ir ar 22 WMR pusautomātiem?! Kādi ražotāji piedāvā ko šādu? Es tā uz ātro nevarēju atrast netā :(
opā! nezināju! skrūvspīles jau nav tādas trakās, tik ieliek lai var 10nieku normāli noķert. pamēģināsu piešaut no skrūvspīlēm. turpmākās šaušanas tāpat ganaju būs iestutējot stroķi kuatkur. ganjau visbiežāk traktora durvīs.
katrā ziņā tagad pamēģināšu gan tā gan tā pašaut
...22LR kalibram skrūvspīlēs nekas slikts nenotiks,bet mēģinājums skruvspīlēs saregulēt optiku galīgi nav pareizais paņēmiens. trāpījumus ar optikas krustu tā var savietot,bet šaujot ar ieplecotu ieroci trāpījumu grupa vairs nesakritīs ar skrūvspīlēs regulēto. jaudīgāku kalibru ieročiem "vingrinājumi" no skruvspīlēm bez amortizācijas aksiālā virzienā kategoriski nav izpildāmi. lai panāktu max trāpījumu blīvumu visiem ar šāvienu saistītiem parametriem ir jābūt max vienādiem , tai skaitā šaušanas stāvoklim, ieroča satvēriena spēkam,mēlītes nospiedienam, utt. Latvijas precīzāko šāvēju atzinums ir,ka vajadzīgs pieregulēt optiku atkarībā no šaušanas pozas-stāvus,sēdus no galda,guļus no atbalsta.atzinuma būtība ļoti vienkārša,mainās ieroča ieplecojums,līdz ar to atsitiena impulsa mijiedarbība ar šāvēja ķermeni,līdz ar to stobra stāvoklis lodes izlidošanas mirklī. pie sevis esmu novērojis tendenci stāvus šaujot 100m distancē trāpījumu grupa veidojās 5-7 cm zemāk ,nekā šaujot sēdus no galda.
vot nopirku TOZ 99. pusautomāts. Gulbenē pa 185LS. tikko izšāvu 2 aptveres no rokas un izskatās ka būs tīri neko. rīt jāpamēģina no skruvspīlēm kārtīgi optiku saregulēt.
... Māri L, paņem CZ452 un bēdu nezināsi,man tāda bija un atzīstu par ļoti labu esam salīdzinot pat ar SAKO,ANSCHUTZu. cena ap 270 Ls,būs kārtīga manta, un tuvākajā laikā nevajadzēs domāt par maiņu uz labāku.
Šodien saņēmu iegādes atļauju. Tagad vēl mazāk varu izlemt ko pirkt. 160LS TOZene kloķējama, 210LS TOZene pusautomāts, 200LS Remingtons ar optiku bet itkā 200 reizes šauts. 22LR tas tik vienīgais ir skaidrs. Gribu pusautomātu bet attur 3patronu ierobežojums un itkā mazākā jauda dēļ pārlādēšnas. Par remingtonu no bodnieka dzirdēju sliktas atsauksmes jo esot daudzus sūtījuši atpakaļ uz rūpnīcu.
Nevarēšu tagad gulēt kamēr neizdomāšu.
mazkalibra pusautomāts pārlādēšanai izmanto brīva aizslēga atsitiena enerģiju. Vienkāršāk izsakoties, šaujot lode lido uz vienu pusi, čaulīte uz otru un met atpakaļ aizslēgu. Tā ka enerģijas zudumi tur ir minimāli.
katrā ziņā tagad pamēģināšu gan tā gan tā pašaut
Nevarēšu tagad gulēt kamēr neizdomāšu.