...Aivar L.,ir priekšlikums,mēs ar kolēģi,arī Aivaru Arāju, mainam mūsu zaļas cepures ar oranžu malu pret jūsu skrejošiem bukiem .maiņas palīglīdzeklis-karabīne ar optiku,maiņas kritēriji: buks mežā, cepure jūsu.,buks gar zemi,buks mūsu. piedāvājums ierobežots,tikai kādas piecdesmit cepures.,D
bet mana izvēle par šaušanas vietu bukam; kakls nr1, apm 10cm no krūšu apakšas pie priekšas pleca elkoņa trāpījums precīzi sirdī nr2, priekšas plecs nr3.
Ilgvar, lai nesabojātu gaļu tas buks ir vai nu jānobiedē līdz nāvei vai jāsit ar elektrību :)))
Es parasti bukam šauju kādus 10cm no krūšu apakšas, jo manuprāt ribas nav lielākais gaļas gabals ko sabojāt, savukārt pēc šāda trāpijuma vari būt drošs, ka nav sašautas iekšas;) Kaklā un mugurkaulā var šaut snaiperi, gaļenieki liek pa rumpi!;)
nu ko, galvenais to buku tomēr dabūt zemē uz vietas, lai nav jāmeklē, nevis gaļu sabojāt. Tātad jāpaliek pie varianta, ka jāmauc lāpstiņai pa vidu... Vai uz kakla pusi starp lāpstiņu un mugurkaulu, ja sanāk labi notēmēt...
Piekrītu Dainim. Kāpēc šaut lāpstiņā - tā jau no buka nekā nav, ja vēl sacūkoti abi priekšpleci un ribas...Vēl jau viss atkarīgs no kalibra,ar dažu labu jātrāpa pa ausu galiem, lai no buka ko varētu salasīt:-)
Sveiki Ilgvar!
Bija Ādažu KOVER laiki kad piestrādāju par slakteri ar karabīni. Kā zinams par šaviena vietu ņēma procentus nost no kopēja svara, es veigsmīgi uztrennējos šaut aiz priekškājs kājas pa ribu galiem neskarot nevienu orgānu, buks bija momentā beigts no šoka, par to šāvienu neņēma nost svara procentus. ļoti nedaudz tika bojātas ribas, reizēm trāpot starp ribām viss bija vesels. Nebija arī raksturīgo asins izplūdumu gaļā.
Skaisti? No paša pieredzes. Ar .30-06Spr. 9,7 gr."spēka galvu" 9-niekā šauts stāvošs buks 30 metros aiskrēja kā tikko pamodies. Protams, tika dabūts rokā pārsimt soļu tālāk krūmos. Abās pusēs izgāja starp ribām, ribas neskarot. Plaušas dranckās, ašņi kā no spaiņa un nekāda šoka. Tagad šauju tikai pa lāpstiņu - nu nav tie gaļas zaudējumi nemaz tik lieli. Un šāviens pa ribu apakšdaļu, manuprāt, nav ģela.
bet mana izvēle par šaušanas vietu bukam; kakls nr1, apm 10cm no krūšu apakšas pie priekšas pleca elkoņa trāpījums precīzi sirdī nr2, priekšas plecs nr3.
Jautājums tāds - kur tēmēt bukam, lai krīt uz vietas un lai gaļu nesabojā?
Es parasti bukam šauju kādus 10cm no krūšu apakšas, jo manuprāt ribas nav lielākais gaļas gabals ko sabojāt, savukārt pēc šāda trāpijuma vari būt drošs, ka nav sašautas iekšas;) Kaklā un mugurkaulā var šaut snaiperi, gaļenieki liek pa rumpi!;)
Bija Ādažu KOVER laiki kad piestrādāju par slakteri ar karabīni. Kā zinams par šaviena vietu ņēma procentus nost no kopēja svara, es veigsmīgi uztrennējos šaut aiz priekškājs kājas pa ribu galiem neskarot nevienu orgānu, buks bija momentā beigts no šoka, par to šāvienu neņēma nost svara procentus. ļoti nedaudz tika bojātas ribas, reizēm trāpot starp ribām viss bija vesels. Nebija arī raksturīgo asins izplūdumu gaļā.