Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - seifa atrašanās vieta/ ieroču glabāšanas klimats

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 7 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 30.10.2008. 15:55

Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
30.10.2008. 15:55
Vispār jau labāk neņemt uz medībām līdzi, tad glabājas vislabāk.
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Medību trofejas: 2
30.10.2008. 12:07
Kondensāts var rasties no jebkuras temperatūras maiņas. Nav jau jānoraso ierocim - tik pat labi tas paaugstinātais mitrums var rasties arī seifā. Es arī pēdējā laikā sāku saskarties ar šo problēmu. Ko darīt? Esmu redzējis, ka vīri pēc šaušanas vai medībām nopūš ieroci ar 40WD vai universālo Brunox (uzrakstīju pēc atmiņas - var būt kļūdaini) - tas atgrūžot mitrumu. Seifā noteikti nevar likt uzreiz pēc medībām, īpaši, ja ir vairāki ieroči. Nevar glabāt iesaiņotu. Par to koridori - problēma varbūt nav tajā, ka koridorī zema temperatūra. Es vairāk domāju, ka koridoris atrodas tieši blakus siltai telpai. Ja tā ir, tad no paaugstināta mitruma koridorī būs grūti izvairīties. Vēl - seifā var ielikt mitrumu uzsūcošu elementu. Ventilācijai ārī seifā jābūt. Man bija ienācis prātā ielikt seifā kādā trauciņā sāli - tas labi uzsūc mitrumu, bet sāls metālam palīdz rūsēt. Tāpēc domāju, ka tā ir slikta doma, kaut arī zinātnisku pamatojumu tam nezinu (varbūt kāds var izskaidrot?).
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.10.2008. 22:15
vot nesanāk vienmēr ieeļot un iztīrīt. parasti pēc medībām kad pamostos ir jāskrien pa galvu pa kaklu. negribās seifu skrūvēt nost no sienas. bet šodien doma par istabā stiepšanu neliek mieru.
Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
29.10.2008. 20:42
Man ieroču seifs atrodas pagrabā zem mājas. Nu jā, mitrums ir liels un par daudz.
Toties pateicoties lielajam mitrumam, mana plinte vienmēr ir apkopta un saeļļota! :)
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
29.10.2008. 18:43
Glabā sausā vietā- istabas temperatūrā, bet pēc medībām nekad neātstāj ieroču somā un vēl piedevām mitru- ierocim ir jāelpo. Pēc medībām ne vienmēr sanāk ieroci tīrīt, bet ar sausu lupatiņu var apslaucīt vēl esot mežā un stobrā, vai svarīgākiem mezgliem uzpūst "BALISTOL".Par tām temperatūrām nesaspringsti! Tā daru es un ieroči man ir labā stāvoklī.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
29.10.2008. 17:36
Aukstā laikā ierocis telpās jāienes iepakots un izpakot var tikai tad, kad tas ir +/- ieguvis istabas temperatūru - bet tas atkal ir atkarīgs - cik ārā ir auksts un cik iekšā ir karts.
Ziemā pirtī, piemēram, ieročus nest iekšā nevajadzētu, ja nu vienīgi pirts ir liela, jo parasti pirtīs ir paaugstināts mitruma līmenis...
Pretējā virzienā - no siltuma aukstumā nekādām problēmām nevajadzētu rasties...
Seifu, protams, labāk turēt istabā, bet ar to siltumu/gaisa sausumu arī nevajag pārspīlēt - ir redzēts, ka laide saplaisā, jo ierocis tiek turēts tuvu pie radiatora...
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2010-05-18 21:01
Medību trofejas: 7
29.10.2008. 16:53
vajaG SEIFA IEMONTEET VENTILATORU VAR ARI ATDZESET PLINTI PIRMS EJOT LAUKA:)))))
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
29.10.2008. 16:31
gribētos uzzināt kādiem jābūt klimatiskajiem apstākļiem glabājot ieroci. pašam seifs ir privātmājas koridorī kur klimats gandrīz tāds pats kā ārā. sāku ievērot ka uz ieročiem sāk veidoties rūsas pleķīši, kaut arī tie tiek eļļoti un tīrīti. doma tagad ka seifu jāstiepj iekšā siltumā kur gaiss ir sauss un silts. bett tad atkal doma tāda ka aukstu plinti iestiepjot siltumā rodas kondensāts un plinte noraso un paliek slapja. tad arī siltumā kādu brīdi kamēr sasilst ir mitrums kas nav labvēlīgs plintei. ko darīt?