Šodien vārdadienu svin Maija, Paija, rītdien - Milda, Karmena, Manfreds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Zaķa pagatavošana

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.07.2009. 13:23

Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 11:21
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Kuldīgas rajons
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: 12;16;7,62;308win
Medību trofejas: 3
31.10.2008. 08:46
Kā lai ātri un vnk pagatavo zaķi?
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
31.10.2008. 09:02
Es pati nekad neesmu zaķi gatavojusi, bet esmu dzirdējusi, ka zaķa gaļai esot ilgi jāpastāv pirms gatavošanas, tad esot īpaši garšīgs.
Mani arī tas interesē. Sevišķi tā gaļas nogatavināšana pirms gatavošanas.
Zigmars
Zigmars
Pēdējo reizi manīts 2016-12-22 18:17
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
31.10.2008. 18:29
Šī ir viena no piecām konkrētajā portālā:
<http://virtuve.calis.lv/recept...>
Kā teica brālītis trusītis: "Labu apetīti mister lauva!" :)
Edijs
Edijs
Pēdējo reizi manīts 2012-12-20 10:58
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 2
01.11.2008. 15:46
Nu cik ir vini lietoti uzturaa tad zinu ka vismaz kaadu nedeelu patur zaki nodiiraatu veesa vietaa,ja ir ziema tad idiaali laukaa kaut kur pakaartu skuuniiti,un tad pagatavo vnk smoreejot piile
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
07.11.2008. 20:21
Baidos, ka neviena no šīm receptēm nav trāpījusi desmitniekā! Zaķi vispār nav vērts gatavot tūlīt un tepat! Garša nebūs laba un medījums izniekots. Ja ir sals tad zaķi var turēt aukstumā līdz pat 2-3 nedēļām, bet nevis nodīrātu- gluži otrādi- zaķim izlaiž iekšas, izslauka ar lupatiņu, bet ādai ir jāpaliek virsū. Tas saucas nogatavināšana.Lūk pēc tam jau tas cepetītis ir baudāms.Vienkāršākais veids kā tādu nogatavinātu zaķi pagatavot ir sadalīt ne pārāk lielos gabalos(tagad jau bez kažoka, protams), apcept sakarsētā sviestiņā.Cepot uzreiz apber ar pipariņiem un rozmarīnu. Tad saliek visu cepamtraukā, vislabāk čuguna, kaut vai pīlē un uzber sāli ne pārāk daudz.Pannā kur zaķi cepa sviestiņam pielej sarkanvīnu, uzkarsē un uzlej virsū gaļai.Cep cepeškrāsnī ne pārāk lielā karstumā un tā lai nesakalst. Kad gatavs izņem gaļu, tajā susliņā kas paliek zem cepeša samet apesīna daiviņas sagrieztas, pielej saldo krejumu, uzkarsē un aiziet -vēderā iekšā!
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.11.2008. 08:33
Liene!
Liels paldies!
Jo tieši jautājums par nodīrāšanu ir tas, kas mani interesēja visvairāk!
Bet ja sals nav, kā tad ir ar to nogatavināšanu?
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
08.11.2008. 17:29
Ja nav sals tad ir saldētava! Tikai tad to lopiņu vajag tā smuki pergamentā vai cepampapīrā ietīt. Maisīņā gan nevajag likt, tad ir beigts. Normālā saldētavā var mierīgi tāpat tās 2 ned turēt!
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.11.2008. 23:20
Tātad tieši sasalušu? Nevis vienkārši ledusskapī? Es pareizi sapratu?
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
10.11.2008. 14:44
Jā, ideālais variants ir sasalis. Tad gaļiņa ir irdena un ļoti ātri pagatavojama. Otrs faktors ir sarkanvīns, kas padara gaļu mīkstāku.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
11.11.2008. 09:06
Paldies!