Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
31.10.2008. 09:02
Es pati nekad neesmu zaķi gatavojusi, bet esmu dzirdējusi, ka zaķa gaļai esot ilgi jāpastāv pirms gatavošanas, tad esot īpaši garšīgs.
Mani arī tas interesē. Sevišķi tā gaļas nogatavināšana pirms gatavošanas.
Nu cik ir vini lietoti uzturaa tad zinu ka vismaz kaadu nedeelu patur zaki nodiiraatu veesa vietaa,ja ir ziema tad idiaali laukaa kaut kur pakaartu skuuniiti,un tad pagatavo vnk smoreejot piile
Baidos, ka neviena no šīm receptēm nav trāpījusi desmitniekā! Zaķi vispār nav vērts gatavot tūlīt un tepat! Garša nebūs laba un medījums izniekots. Ja ir sals tad zaķi var turēt aukstumā līdz pat 2-3 nedēļām, bet nevis nodīrātu- gluži otrādi- zaķim izlaiž iekšas, izslauka ar lupatiņu, bet ādai ir jāpaliek virsū. Tas saucas nogatavināšana.Lūk pēc tam jau tas cepetītis ir baudāms.Vienkāršākais veids kā tādu nogatavinātu zaķi pagatavot ir sadalīt ne pārāk lielos gabalos(tagad jau bez kažoka, protams), apcept sakarsētā sviestiņā.Cepot uzreiz apber ar pipariņiem un rozmarīnu. Tad saliek visu cepamtraukā, vislabāk čuguna, kaut vai pīlē un uzber sāli ne pārāk daudz.Pannā kur zaķi cepa sviestiņam pielej sarkanvīnu, uzkarsē un uzlej virsū gaļai.Cep cepeškrāsnī ne pārāk lielā karstumā un tā lai nesakalst. Kad gatavs izņem gaļu, tajā susliņā kas paliek zem cepeša samet apesīna daiviņas sagrieztas, pielej saldo krejumu, uzkarsē un aiziet -vēderā iekšā!
Ja nav sals tad ir saldētava! Tikai tad to lopiņu vajag tā smuki pergamentā vai cepampapīrā ietīt. Maisīņā gan nevajag likt, tad ir beigts. Normālā saldētavā var mierīgi tāpat tās 2 ned turēt!
Mani arī tas interesē. Sevišķi tā gaļas nogatavināšana pirms gatavošanas.
<http://virtuve.calis.lv/recept...>
Kā teica brālītis trusītis: "Labu apetīti mister lauva!" :)
Liels paldies!
Jo tieši jautājums par nodīrāšanu ir tas, kas mani interesēja visvairāk!
Bet ja sals nav, kā tad ir ar to nogatavināšanu?