Ar gulbjiem būtu tāpat kā ar bebriem - limits ir, bet šaut tādas īstas intereses nav...Un mūsu nīgrie ierēdnīši bez Eiropas priekšrakstiem paši neko nespēj ne atļaut, ne aizliegt, ne arī medniekus ieinteresēt kādas populācijas skaita regulēšanā.
Stārķu gan bezgala daudz savairojies. Ja parēķinātu, cik tonnas katrs tāds varžu un čūskiņu apēd sezonā - laikam kļūtu šaubīgs prāts, vai tas ir dabai vajadzīgs.
Es domāju, ka gulbjus medītu gan. Jo tos atšķirībā no bebriem var normālā veidā ēst - tāda paliela pīle vien ir.
Ja nu psiholoģiska rakstura problēmas. Bet tās ir pārvaramas - man tā bija ar vīngliemežiem - vienreiz pamēģinātu un viss mierīgi.
Protams, bebrus arī var ēst un ēd, bet tur tomēr čakars - dziedzeri jāizgriež, pareizi jāpagatavo [vienreiz mani uzcienāja ar tādu, ka čuķ ne parāva] un tā...
Un gulbji ilgi dzīvo, tāpēc noteikti ir ļoti sīksta gaļa vecajiem. Vienreiz tādu zosi nošāvu, ka nebija saēdama, lai, vārot, gandrīz līme sanāca. Lūk vārnas un kraukļus gan vajadzētu izšaut. Tik medniekiem nav stimula patronas tērēt.
vāranas un kraukļus krauju grēdām. reizēm kāds vanags arī nokrīt. katru dienu traktorā līdzi ir maskalibrene. pa dienu vārnas pa nakti lapsas. tā jau nav ka neviens nešauj šitos mošķus
Ja nu psiholoģiska rakstura problēmas. Bet tās ir pārvaramas - man tā bija ar vīngliemežiem - vienreiz pamēģinātu un viss mierīgi.
Protams, bebrus arī var ēst un ēd, bet tur tomēr čakars - dziedzeri jāizgriež, pareizi jāpagatavo [vienreiz mani uzcienāja ar tādu, ka čuķ ne parāva] un tā...