Mani uz cela aptureja celu policija, lika iepust trubina un paradijas 0.46, ta kaa nebija stazs tiesibam tad tiesibas uz 3 menesiem no, un lidz ar to ierocu atlauja ari. man policija teica, ka ir liegums uz 2 gadiem ierocu atlaujas iegusanai, bet nesen no medniekiem uzzinaju, ka liegums esot tikai gads. kads varetu kaut ko izstastit vai ir 1 gads vai 2 gadi????
Ieroču aprites likums
20.pants. Ieroču un munīcijas iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas ierobežojumi fiziskajām personām
Šaujamieroču vai lielas enerģijas pneimatisko ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas atļauju aizliegts izsniegt personai:
4) kura pēdējo divu gadu laikā administratīvi sodīta par alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmē izdarītiem pārkāpumiem vai par sīko huligānismu;
Slēpts
03.12.2007. 01:07
Neiedziļinoties likumā dziļāk, es teiktu, ka 20. pants neko nesaka par anulēšanu, bet par izsniegšanu.
Otrkārt, man nav skaidrs, vai pieminētais 4. punkts ir attiecināms uz gadījumiem, kur alkohola reibums ir kā obligāts kvalifikācijas elements, vai arī uz tiem, kur alkohola reibums ir kā vainu pastiprinošs apstāklis.
Analizējot 4. punkta tekstu, es teiktu, ka tur ir runa par pārkāpumiem, kas izdarīti alkohola reibumā. Tas nozīmē, piemēram - koku nelikumīga izciršana, meža dedzināšana, esot alkohola reibumā u.tml. Bet auto vadīšana pati par sevi nav pārkāpums, bet auto vadīšana alkohola reibumā ir pārkāpums. Tātad, pēc loģikas, es domāju, ka 4. punkts nav tas, kas būtu attiecināms uz auto vadīšanu reibumā.
Ja kāds prasītu manas domas, es padomātu par uzliktā soda apstrīdēšanu.
Daniēl, iečeko likumu, dažas normas paredz arī piemērot 20.panta noteikumu anulēšanai! ir arī spriedumi jau!
Man ar kādiem trim čomiem jau atņemtas!
Slēpts
03.12.2007. 10:40
Nu man zināmi gadījumi, kad ne tikai par alkahola reibumu, bet arī par sīko huligānismu (izdarīts skaidrā prātā). Tā kā ar atļauju anulēšanu likumsargi nevilcinās. Nav dzirdēts, kad kāds būtu izsprucis cauri sveikā. Esam uzmanīgi, saglabājam vēsu prātu un viss būs OK.
Kads ir saskaries ar to iesniegumu rakstisanu? Gribetos dzirdet kaut ko vairak. Varbut dabuju atrak atpakal ierocu atlauju. Man jau 1 gads un 2 menesi pagajusi.
20.pants. Ieroču un munīcijas iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas ierobežojumi fiziskajām personām
Šaujamieroču vai lielas enerģijas pneimatisko ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas atļauju aizliegts izsniegt personai:
4) kura pēdējo divu gadu laikā administratīvi sodīta par alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmē izdarītiem pārkāpumiem vai par sīko huligānismu;
Otrkārt, man nav skaidrs, vai pieminētais 4. punkts ir attiecināms uz gadījumiem, kur alkohola reibums ir kā obligāts kvalifikācijas elements, vai arī uz tiem, kur alkohola reibums ir kā vainu pastiprinošs apstāklis.
Analizējot 4. punkta tekstu, es teiktu, ka tur ir runa par pārkāpumiem, kas izdarīti alkohola reibumā. Tas nozīmē, piemēram - koku nelikumīga izciršana, meža dedzināšana, esot alkohola reibumā u.tml. Bet auto vadīšana pati par sevi nav pārkāpums, bet auto vadīšana alkohola reibumā ir pārkāpums. Tātad, pēc loģikas, es domāju, ka 4. punkts nav tas, kas būtu attiecināms uz auto vadīšanu reibumā.
Ja kāds prasītu manas domas, es padomātu par uzliktā soda apstrīdēšanu.
Man ar kādiem trim čomiem jau atņemtas!