Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mobilizējas pret meža zvēriem

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.12.2008. 20:06

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
21.11.2008. 10:44
es neuzskat ka medniekam ir jānosargā 100%
zemniekam ir jārēķinās ar kautkādiem zināmiem zaudējumem
bet ja lauks ir izpostīts pilnībā? es uzskatu ka medniekam ir jāuzņemās vismaz daļēja atbildība. nav vairs tie padomju laiki kad varēja pa lēto to zemi rušināt.
reku varat paskatīties cik maksā kaut uzart lauku. un ja raža tiek izpostīta tad parēķiniet paši cik lieli ir zaudējumi.
http://www.llkc.lv/upload_file...
Māris
Māris
Māris
Māris
Slēpts
21.11.2008. 11:18
Aigar!
Nu neslēdz ar mani, itsevišķi ja mani hetkāri iet pa vidu Jūsu platībām. Un nesleģsi ar mani , ar manu kaimiņu, ko tad darīsiet?
Starp citu- es neesmu zemnieks! Bet man ir vairāki kursabiedri- draugi, kas vēl ar vien cenšas nodarboties ar lauksaimniecību. Un par daža laba saimniecības 200 hektāriem mednieki ir ļoti ieinteresēti. Un šo jautājumu esam pirtī sēdot daudzreiz diskutējuši- ko zemnieks IEGŪST noslēdzot līgumu. Esmu centies atbildēt, bet parasti man argumentu pietrūkst.
Un Dāņu 1000 hektāri jebkuram mednieku kolektīvam ir gards kumosiņš, jo lai saņemtu licences hektāri visiem vajadžigi.
Slēpts
21.11.2008. 11:23
Taisnība Ivar!
+1
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
21.11.2008. 11:51
Mēs esam draugi ...
Dainis
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2016-04-23 23:24
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: Normāls
Aprīkojums: 3 stobri
Suņi: nav
Medību trofejas: 1
21.11.2008. 13:07
Interesanti zināt, kurš Tavuprāt būs tas laimīgais medn. kol., kas piekritīs tādiem nosacījumiem, kādus Tu iepriekš minēji. Nu un ka pieņemsim Tavas platības atrodas manam iecirknim pa vidu, Tava problēma ta nemazinās. Vai tas zemnieks ir piedāvājis medn. kolekt., kaut vai mežā uztaisīt piebarošanas lauciņu, kur tie rukši varētu plosīties netraucēti, nu droši ka nav, tikai raud un meklē vainu citos. Nu ir risinājumi, tici vai nē, bet ir. Neuztver to personīgi, bet ir dažādi zemnieki un dažādi mednieki. Un pieredze rāda, jo lielāks zemnieks, jo mazākas problēmas (vismaz manā pusē).
Māris
Māris
21.11.2008. 13:16
Es laikam esmu dikti mazs zemnieķelis ar saviem turpat 300ha, jo IR problēmas ar mežazvēriem, bet ne ar medību kolektīvu. Kāpec VMD uzstāda noteikumus pret medniekiem? Un kāpēc mednieki uzstāda noteikumus zemniekiem?
Piekrītu ka ir dažādi zemnieki un dažādi mednieki. zemniekam tā padarīšana ir maizes lieta, bet medniekam?
Slēpts
21.11.2008. 13:31
Aigar!
Tur jau ir tā bēda, ka Līgums ar medniekiem problēmas daudzos gadījumos nemazina!
Bet vēl ar vien neesmu izlasījis nevienu agrumentu ko zemnieks IEGŪST noslēdzot līgumu ar medniekiem!
Un aptauja , iespējams ir tāpēc , lai pievērstu uzmanību zaudējumiem, kas tiek nodarīti zemniekiem un kuri tiem ir vienkārši jānoraksta skurstenī, jo šos zaudējumus ne no viena nevar piedzīt. Pat apdrošinātāji nepiedāvā nevienu risinājumu.
Iepriekš bija minēts, ka viens kungs visu nedēļu strādā un medīt var tikai sestdienās un svētdienās. Sanāk, ka zemniekam jānoslēdz līgums un darbdienās jācīnās ar rukšiem vienam pašam, lai Rīgas kundziņiem ir brīvdienās ko šaut!
Imants
Pēdējo reizi manīts 2011-08-18 16:59
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Titan 6 Iz 12 Toz 34
21.11.2008. 15:11
Pēc Tava teiktā sanāk, ka, ja esmu ar Tevi noslēdzis līgumu, tad esu Tavs kalps.:) To visu vajag atrunāt līgumā, ko zemnieks grib iegūt, utt.