Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
05.12.2008. 10:54
Par ddupleks es nezinu, bet teiksim 12.kal Remington 24 gramu Slugger High velocity svina lode šauta no 70 mm patronas no stobra izlido ar 2751 ft-lbs jeb 3700 J lielu enerģiju. Domāju, ka tērauda dupleksam ir vismaz tik pat, ņemot vērā, ka tā sver 32 grami. Ja vēl gludstobram ir 12/76 kalibrs, tad jaudas ir vēl lielākas. Tas viss atrodams. www.remington.com
Kāds var painformēt, kāda izejošā enerģija ir pašreiz tik populārajām monolit32? Diemžēl Ddupleks lapā ballistiskā informācija nav atrodama.
Man vnk ir aizdomas, un lūgums kādam tās vai nu apstiprināt vai noliegt, ka 3000J gludie nenodrošina, kaut gan līdz 50m 12 kalibra lode izdara to, ko vidēja kalibra vītņu lode nez vai paveiks. Uzrakstīju jautājumu Ddupleksa URL pieejamajā formā, bet varbūt kāds to jau zin?
Jautājums Anitai - vai grozījumu projekts jau ir izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē?
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
05.12.2008. 09:23
Nekas un neviens mani nepārliecinās par to, ka jebkāda veida karabīne ir labāka, drošāka efektīgāka vai da jebkā citādāk pārāka par 12. kalibra tērauda lodi šautu līdz 50 m. Ja tiek aizliegts šaut ar gludstobra lodi pa dižmedījumu ir visnepareizākais lēmums no visiem viedokļiem kādu esmu dzirdējis. Nav mums vajadzīgas Eiropas regulas šajos jautājumos. Lai paskatās mīļie uz ASV, lielāko medību tirgu un sistēmu pasaulē, kur gludstobra ložu izmantošana pa dižmedījumiem šobrīd iegūst ar vien lielāku popularitāti. Nez kapēc?
Primārais, kas ir jādara ir jāierobežo vītņstobra ložu jauda, kuras var raidīt pa dižmedījumu. Šaušana ar mazkalibrenēm pat pa stirnām ir jāierobežo.
Ceru, ka tiem, kas lemj ir skaidrais saprāts vēl saglabājies
Labvakar, Verner! Nu man patīk pieņēmumus pārbaudīt, pirms par tiem runāt, bet vislabāk to darīt "pirmavotos" - šajā gadījumā meklēt pēc likumdošanas aktu labojumiem, atrast jaunos, palasīt tos un tad vēl to izstrādātājiem pajautāt, vai tas ir galīgais variants...
Labi,man pašam nav argumentu par medību pieteikšanu es būtu priecīgs un samazinātu telefona rēķinu,ja tas notiktu,bet katrā mežniecība ir medību daļas vadītājs,kā viņš zinās,kas notiek ar medibam viņa iecirknī.Tagad viņš iet pa mežu dzird šāviens,medības nav pieteiktas,značit maliķis,protams vasarā viņas lielāko tiesu ir pieteiktas,tas laikam arī ir vienīgais.
Es lietoju 243win distancēs līdz 100m,un neviens lopiņš nekur nav aizgājis.Anita minēja jaudu 3000J.Skaisti,betko darīs ''snaiperi'',kuri vālē 200 līdz pat 600m !!!,KĀDAM kalībram šādās distancēs ir 3000J?375WIN un arī tikai ap 250m.
Man vnk ir aizdomas, un lūgums kādam tās vai nu apstiprināt vai noliegt, ka 3000J gludie nenodrošina, kaut gan līdz 50m 12 kalibra lode izdara to, ko vidēja kalibra vītņu lode nez vai paveiks. Uzrakstīju jautājumu Ddupleksa URL pieejamajā formā, bet varbūt kāds to jau zin?
Jautājums Anitai - vai grozījumu projekts jau ir izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē?
Primārais, kas ir jādara ir jāierobežo vītņstobra ložu jauda, kuras var raidīt pa dižmedījumu. Šaušana ar mazkalibrenēm pat pa stirnām ir jāierobežo.
Ceru, ka tiem, kas lemj ir skaidrais saprāts vēl saglabājies
Ai,nesitiet lūdzu .