Nu, un kas tur tāds? Nevajag piesieties tur, kur to nevajag! Ja zaķi var turēt aiz ausīm, tad kāpēc lai nevarētu turēt buku aiz kakla! Un, ja kādam ir pretenzijas par asiņaino pleķi, tad - tas ir rakstam atbilstošs, jo raksts ir par precīzu šaušanu. Un, Igoru Dombrovski es pazīstu personīgi - diez vai tas ir tas cilvēks, kam vajadzētu ko pārmest par medību ētiku.
Es gan padiskutētu par ko citu - par pašu rakstu. Lai gan nezinu, vai šeit vajag, jo bieži diskusija izvēršas bezjēdzībā. Bet tomēr - rakstā ir runa par ikgadēju šaušanas eksāmenu. Lai arī es regulāri trennējos šaušanā un šogad liku eksāmenu uz vītņoto (kaut arī esmu mednieks vairāk kā 15 gadus, karabīni sagribējās tikai tad, kad grūtāk pie tās tikt - tas atkāpei), esmu ļoti nikns par tiem šaušanas eksāmeniem. Kas tie par murgiem, ja Latvijā šaušanai pa skrejošu alni pilnībā prasībām atbilstošas ir 3 šautuves (it kā ir 4, bet eksāmenu var likt tikai trijās)? Un, vai kāds zin, cik tās ir tuvu Rīgai? Un, vai kāds zin, cik bieži tās strādā? Un, vai kāds zin, cik sērijas vienā dienā var izšaut pa skrejošu alni? Protams, ka to visu zin daudzi - īpaši tie, kas regulāri trennējas un piedalās sacensībās. Jā, mums pierīgā ir diezgan moderna šautuve pa lidojošiem mērķiem, kur es bieži satieku Dombrovska kungu un tā tiešām nav pārāk noslogota. Bet atrast vietu, lai patrennētos šaušanā ar karabīni, vietu atrast ir grūti. Es mēģināju Rembatē, bet tur cilvēkam nepietiek līdzekļu, lai pienācīgi savestu šautuvi kārtībā un tur tagad nav iespējams trennēties dubļaino laika apstākļu dēļ. Un ir taču tā, ka šaut ar gludo nav tas pats, kas ar karabīni, kas aprīkota ar optisko tēmekli. Nu, nedomāju, ka man vajadzētu trennēties uz, piemēram, lapsām! Tā kā mans viedoklis - vispirms sakārtojiet lietas ar šautuvēm un tad spriežat par ikgadējiem šaušanas eksāmeniem.
Ētika sevī iekļauj cieņu pret medījumu! Un, mans draugs teica, ka vajadzētu nobildēties pie iekšu kaudzes un ielikt šajā forumā! Starp citu, arī necieņa pret medījumu bildē nav redzama! Es domāju tā, ja neredz klaju necieņu, tad nav ko piesieties - nekur nav teikts, ka jābildē tikai brīdī, kad uzlikts zariņš medījumam. Es teiktu, ka cieņa ir jau brīdī kad izdarīts šāviens - atkarībā no trāpījuma vietas varam spriest par cieņu un par to arī bija raksts. Es idealizēju? Nu, nē - palasiet citus komentārus šajā mājas lapā. Bļāviens - tad jau medījumu vilkt pa zemi arī nevar no masta laukā - jāieliek koka kastē un 6 večiem uzvalkos jānes laukā.
...kura vista,kura ola ? šautuves, šāvēji ,vai šaut vajadzēšana? ,kurie tie vispirmie šautuvju sakārtotāji? pagaidām galvenā stute kaut ko darīt ir galīgi pliks hobijs un labu draugu atbalsts. Igors D. ļoti normālā,mednieciskā valodā izskaidro šaut vajadzēšanu. ir jāceļ medīšanas kvalitāte arī saistībā ar precīzāku šaušanu,un tas ir jāietver kādos likumos vai lēmumos valstiskā līmenī. un lapsa jau arī tāda dieva radībiņa vien ir ,un ,ja šauj tad jāšauj ar pilnu atbildību,un ļoti precīzi.(maza taču) , ētika jau viena ,vai alnis,vai vārna šaujami.
tēma bija par bildēm. manuprāt tai bildei nava ne vainas.precīzi nomedīts lopiņš.tad jau lielveikala gaļas lette un ziemassvētku cūkas ģīmis zirņos ir īsts vājprāts...,es tā vienreiz ar nazīti vienu vaidziņu nogriezu un apēdu,tad austiņu pa sloksnītei giezu un lēnām košļāju skrimslīti,actiņas gan neaiztiku...,D
Jakts ir izdevums konkrētai mērķauditorijai - medniekiem. Ja šādā izdevumā ir neētiski publicēt bildes, kurās redzami pusdīrāti/nodīrāti dzīvnieki, to iekšēji orgāni vai asinis, tad tikpat neētiski ir medībās "izlaist iekšas", šaut pa dzīvnieku, jo šāviena vietā vienmēr būs redzamas asinis, un medījumam dīrāt nost ādu. Ej audzē redīsus, ja tev tas nav pieņemami.
Baiba Daģe, 29.06.2008. 11:42
Pēdējo reizi manīts 2008-11-26 17:43
Runājot par trofeju bildēm, ļoti uzskatāmi var redzēt katra mednieka individuālo attieksmi pret ētiku, estētiku, pieklājību un cieņu.. tā ka no pašiem vien atkarīgs ko un kā mēs darām. visu cieņu tiem kas piedomā pie tā, ko rādam citiem.
Varbūt kādam medību korifejam derētu ieklausīties!
Es gan padiskutētu par ko citu - par pašu rakstu. Lai gan nezinu, vai šeit vajag, jo bieži diskusija izvēršas bezjēdzībā. Bet tomēr - rakstā ir runa par ikgadēju šaušanas eksāmenu. Lai arī es regulāri trennējos šaušanā un šogad liku eksāmenu uz vītņoto (kaut arī esmu mednieks vairāk kā 15 gadus, karabīni sagribējās tikai tad, kad grūtāk pie tās tikt - tas atkāpei), esmu ļoti nikns par tiem šaušanas eksāmeniem. Kas tie par murgiem, ja Latvijā šaušanai pa skrejošu alni pilnībā prasībām atbilstošas ir 3 šautuves (it kā ir 4, bet eksāmenu var likt tikai trijās)? Un, vai kāds zin, cik tās ir tuvu Rīgai? Un, vai kāds zin, cik bieži tās strādā? Un, vai kāds zin, cik sērijas vienā dienā var izšaut pa skrejošu alni? Protams, ka to visu zin daudzi - īpaši tie, kas regulāri trennējas un piedalās sacensībās. Jā, mums pierīgā ir diezgan moderna šautuve pa lidojošiem mērķiem, kur es bieži satieku Dombrovska kungu un tā tiešām nav pārāk noslogota. Bet atrast vietu, lai patrennētos šaušanā ar karabīni, vietu atrast ir grūti. Es mēģināju Rembatē, bet tur cilvēkam nepietiek līdzekļu, lai pienācīgi savestu šautuvi kārtībā un tur tagad nav iespējams trennēties dubļaino laika apstākļu dēļ. Un ir taču tā, ka šaut ar gludo nav tas pats, kas ar karabīni, kas aprīkota ar optisko tēmekli. Nu, nedomāju, ka man vajadzētu trennēties uz, piemēram, lapsām! Tā kā mans viedoklis - vispirms sakārtojiet lietas ar šautuvēm un tad spriežat par ikgadējiem šaušanas eksāmeniem.
tēma bija par bildēm. manuprāt tai bildei nava ne vainas.precīzi nomedīts lopiņš.tad jau lielveikala gaļas lette un ziemassvētku cūkas ģīmis zirņos ir īsts vājprāts...,es tā vienreiz ar nazīti vienu vaidziņu nogriezu un apēdu,tad austiņu pa sloksnītei giezu un lēnām košļāju skrimslīti,actiņas gan neaiztiku...,D
Pēdējo reizi manīts 2008-11-26 17:43
Runājot par trofeju bildēm, ļoti uzskatāmi var redzēt katra mednieka individuālo attieksmi pret ētiku, estētiku, pieklājību un cieņu.. tā ka no pašiem vien atkarīgs ko un kā mēs darām. visu cieņu tiem kas piedomā pie tā, ko rādam citiem.
Varbūt kādam medību korifejam derētu ieklausīties!