Šodien vārdadienu svin Laura, Jadviga, rītdien - Vēsma, Fanija
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Bebru dziedzeri

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 22 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.04.2019. 11:22

Roberts Apenitis
Pēdējo reizi manīts 2012-03-30 00:26
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: jurmala
Medību stāžs: 5gadi
Aprīkojums: lamatas
Suņi: laika
29.03.2012. 23:15
jam interesanti bet cik tads uzlejums maksa litra???
Slēpts
30.03.2012. 13:27
Litrā būs vidēji 30 LVL
Andris Vīksne
Pēdējo reizi manīts 2024-04-15 14:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ķekava
Medību stāžs: Kopš 2017
Aprīkojums: Winchester SXP 12kal; CZ 512 22LR
Medību trofejas: 3
28.11.2017. 09:51
Pirmais bebris nomedīts un ir pāris jautājumi.
1. Vai tādi tumši plankumi ir normāli? Bildēs parasti manīti smuki pelēki.
2. Vai kaltēšana ir tīri praktiskos nolūkos, lai ērtāk, glabāt, graizīt utt? Atrodu receptes arī svaigā veidā iemērktus (sagraizītus gabalos).
Andris Vīksne
Ivars Linde
Ivars Linde
Pēdējo reizi manīts 2023-02-26 10:34
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bauska
Medību stāžs: Ilgs
Aprīkojums: Pagaidām pietiekošs
28.11.2017. 12:57
Ņem tik virsējo plēvi nost, gareniski pārgriez, un liec kaltēties ...
Andris Vīksne
Pēdējo reizi manīts 2024-04-15 14:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ķekava
Medību stāžs: Kopš 2017
Aprīkojums: Winchester SXP 12kal; CZ 512 22LR
Medību trofejas: 3
28.11.2017. 15:44
Kapēc jākaltē?
Ivars Linde
Ivars Linde
Pēdējo reizi manīts 2023-02-26 10:34
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bauska
Medību stāžs: Ilgs
Aprīkojums: Pagaidām pietiekošs
28.11.2017. 19:30
Cik paziņas zinu- visi tā dara ,ari es,,,
Uldis Putniņš
Uldis Putniņš
Pēdējo reizi manīts 2023-07-25 17:14
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
28.11.2017. 20:12
Kaltēties vari likt tad,ja netaisi uzreiz uzlējumu. es parasti izgriežu uz otru pusi un šnabī iekšā.
Andris Vīksne
Pēdējo reizi manīts 2024-04-15 14:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ķekava
Medību stāžs: Kopš 2017
Aprīkojums: Winchester SXP 12kal; CZ 512 22LR
Medību trofejas: 3
29.11.2017. 09:57
Atradu pāris komentārus līdzīgās diskusijās, ka kaltēšana nepieciešama, lai dziedzeriem notiktu fermentācija. Acīmredzot šī processa rezultātā atveras kosmiskie portāli un īstais labums saiet iekšā. Uzkāru kaltēties.
Anita Upīte
Anita Upīte
Pēdējo reizi manīts 2022-08-09 16:45
Lietotāja statuss: Lietotājs
29.11.2017. 21:31
Reku, šeit vēlreiz var izlasīt dažādu ekspertu padomus un domas: http://www.zurnals-mmd.lv/arhi...
# Kaltē, ja tūlīt neaplej, bet labāk - svaigu;
# aplej ar 60-70 grādīgu jebkurā saprātīgā attiecībā (parasti pietiek ar vienu "bumbuli" uz litru pusotru);
# Vēlāk atšķaida (pataisa švakāku gan grādu, gan izvilkuma koncentrācijas ziņā tā, lai nav nepatīkami dzert);
# pieaugušiem ar pilieniem nav ko "ķēpāties" - var raut iekšā mazo šnabsta korķīti (ja vien nav problēmas ar asinsspiedienu);
# P.S. - tie nav "dziedzeri", bet gan urīnceļu paplašinājumi, kuros uzkrājas viss bebram "nebaltai dienai" nepieciešamais :)
Lai labi garšo! :)
Normunds Macs
Normunds Macs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-05 19:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no1988.gada
Aprīkojums: pietiekošs
Suņi: RS.laika,,taksis