Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai ir kolektīvs bez šņabja?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 34 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.05.2009. 11:45

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
14.12.2008. 17:07
Gint,tev nav paveicies.Un medību vadītāji tavā kolektīvā līdzinās pašnāvniekiem.Mūsu pusē vismaz medībās nu nekā un pēc medībām vīri kadreiz pasēž un pa mēriņam paņem,kad plintes ir mājās drošā vietā.Neviens nevēlas tās klapatas,kas seko lai ieroci dabūtu atpakaļ kaut pēc vienas glāzītes.Mums viens norāvās sabiedriskā vietā ar atvērtu alus pudeli un nu divus gadus ņemas ar ieroča atļaujas atgūšanu.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
14.12.2008. 15:31
Jurgi,kā tas izpaužās,"viss pohuj kolektiivaa"?
Gints
Pēdējo reizi manīts 2008-12-17 12:06
Lietotāja statuss: Vērotājs
14.12.2008. 15:27
Arni,
nemeklēju kolektīvu kurā neviens, nekad nedzer. Latvijas apstākļiem tā ir utopija, lai no 30 vīriem nebūtu kaut viens dzērājs. Parasti, labi ja viens nedzērājs no tiem 30.. Es meklēju,
1. kur nedzer medību laikā (ticiet vai nē, bet nav omulīgi delfos izlasīt, par cilvēku sašaušanas gadījumiem medībās un domāt, ka ar mani tā nevar notikt. Tieši otrādi, ja tavi kolektīva biedri ir lietojuši alkoholu ir liela varbūtība, ka kamēr esi izgājis pusmastu, šāvējs ješka ir izņēmis 0,5)
2. Kur VĒLAMS nelieto pēc medībām, bet ja lieto, tad neuzskata par sliktākiem tos kuri nevēlas dzert.
ps. Piederu jaunajai paaudzei, bet es neaiztieku arī smēķus, baltos pulverīšus un citus atkarību un nelabumu izraisošas vielas. Man tā laime dzīvot saturīgu dzīvi un māku atslēgties un atpūsties bez tā visa. Ja ir domubiedri līdzās, tad tas nav nemaz tik grūti. Ticu, ka kāda daļa no mednieku vēlētos nelietot grādīgos, bet lieto. Pietrūkst drosmes pateikt nē. Un saucās pieauguši vīri. Kad man bija gadi 13 nemācēju pateikt savu viedokli un baidījos, ka nepieņems, bet nu tā kā pāri 20.. Protams, ir tādi kuriem alkohols ir viena no svarīgākajām dzīves sastāvdaļām. Tajos gadījumos ir švakāk..
Jurgis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-10 18:23
14.12.2008. 15:00
tas tak skaidrs - vecie buki viens otru paziist kaa raubus sunjus, sanaakot kopaa iet valjaa iedzershana (un nereti uz to arii galvenais uzsvars mediibu dienaa) un savi prikoli - jauniem no malas (it iipashi taadiem kas uz dzershanu "nav uz tu") vienmeer buus neiespeejami iekljauties jebkaadaa kolektiivaa. te jau dazzus "iipashi gudro" veco buku komentaarus nociteeja - kauns ve4i, kauns par jums - it iipashi ja juus pashi peectam suukstaties ka pa maz dzineeju, ka pa maz jauno, ka tiem retajiem jaunajiem, kas paraadaas - viss pohuj, kaa var iefiltreeties degjeneraatu, dzeeraaju baraa ja pats neesi (veel!) degjeneraats un dzeeraajs.
PS man pasham ir zem 30 gadien esmu 2 kolektiivos jau ap 10 gadus, esmu no tiem kam viss pohuj kolektiivaa
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
14.12.2008. 13:35
Straupes "atpūtas bāzei" vajadzetu 6dienas un 7dienas taisit izbraukumus!!
ta vien liekas ka no 36 000 medniekiem kadi 35 999 butu vinju pacienti :D:D:D:D:D:D:D
ir atskjiriba starp dzersanu vai goda atdosanu medijumam jo sis tradicija nak no seniem laikiem pat tgd vel cukcas pateicas par medijumu ielejot uguni glazi snjaba un gabalinju no medijuma mes ta vieta lai ielietu uguni ielejam kakla :)
un nevjg tik skarbi merit visus pec vienas auklas jo dzinejmedibas ari ir kopa sanaksana pie dabas pec darba nedeljas un atpusties (ko kursh saprot ar vardu atpusties)!!!
man jau liekas ka Gintu kolektivs apbizo un apcelj tpc ar tads ir - mekle ko labaku.. tikai neaizmirsti tautas sakamvardu - no vilka beg uz laca krit...
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
14.12.2008. 13:26
To Gints Berkovskis. Vienkārši vēlos uzzināt kolektīvu, kur nebūtu jānoraugās katrās medībās uz to ārprātīgo trulumu, kad vīri aizlej prātus, to vien dara kā lamājās un runā par maukām. Ā, pamedīt arī.. Bet tam jau reti vairs tiek atvēlēta sestdienas galvenā loma, tas tikai kalpo kā iemesls, lai sanāktu kopā.
Kurā Latvijas malā tādi kolektīvi pastāv,kuri pelnījuši tik skarbus vārdus,nosauc tos vārdā?
Oskars
Oskars
14.12.2008. 12:24
nu es varu ieteikt hunting unlimited 200* (* jebkadu) pamekle torrentos un medi bez alko!!!
Oskars
Oskars
14.12.2008. 12:23
nu it ka 36 000 mednieku un katru gadu videji 300 klat nevis 20 000 bet tas ta sausa statistika....
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
14.12.2008. 11:17
Tādu, kur pēc medībām un *vispār* neviens nelieto - neatradīsi. Tādu, kur pamatā vairums lieto tikai simboliski un prātus neaizlej - tādu noteikti var atrast.
Medību laikā, ja lieto, tad parasti tieši individuālo nevis kolektīvo, jo, pirmkārt, kolektīvajās lielāka iespēja "uzrauties" un otrkārt - parasti normālos kolektīvos tomēr ir tāda politika, ka medību laikā - pa sauso. Un, vairums ļaužu jau tomēr nav tik ļoti nocietušies pēc kādas lāses, lai nepaciestos līdz medību beigām.
Tādejādi, rezumējums - ja Tev nepatīk dzert, tad pēc medībām īpaši netusējies vai arī dzer tēju...un pirms ir sasniegta vispārēja kondīcija - dodies prom...
Katrā ziņā, varianti ir, vajag tikai meklēt, bet viens ieteikums - neesi tik kategorisks prasībās. Elastīgāku pieeju...ne tikai politika ir kompromisu māksla...
Gints
Pēdējo reizi manīts 2008-12-17 12:06
Lietotāja statuss: Vērotājs
14.12.2008. 10:27
Sveiki vīri, mednieki, arī tiem kam sņabis uz lūpām tādejādi "lieli un vareni"
Šķiet skumja situācija.. Latvijā esot 20 000 mednieku, taču nav neviens, kurš var nosaukt kolektīva nosaukumu, kurā MEDĪBU!! laikā netiek lietots alkohols. Par hobija izvēles pareizību un ieteikumus, ko man dzīvē darīt nelūdzu, jo īpaši tik neloģiskus variantus. Droši variet netērēt uz to savu laiku.
Kārtība mani nebiedē.
Zinu, ka uz gaidi ejot vienam vai trijatā alkoholu var nelietot, ja medībās iet vīri, kuriem tas nešķiet piederīgs medībām. Vienkārši vēlos uzzināt kolektīvu, kur nebūtu jānoraugās katrās medībās uz to ārprātīgo trulumu, kad vīri aizlej prātus, to vien dara kā lamājās un runā par maukām. Ā, pamedīt arī.. Bet tam jau reti vairs tiek atvēlēta sestdienas galvenā loma, tas tikai kalpo kā iemesls, lai sanāktu kopā.
Paldies Ivar un Ojār par atbalstu!
PS. Ja arī tā ir adata siena kaudzē es labprāt to uzmeklētu, tikai bažas, ka tās "adatas" Latvijas siena kaudzē nav.