Ja jaavelk mediijums aaraa no mezha tad velkam uz mainjaam un protams sirmajiem kungiem nemaz neljaujam vilkt, bet lai arii vinji buutu piedaliijushies, tad dodam kaadas paaris plintes nest utt. Diiraajam naminjaa, kur katram ir savs darbs iedaliits un tas tiek dariits bez teikshanas, taa kaa neviens bez darba neseezham....darbu arii netruukst-kaadam jaanes uudens,kaadam malka, kaadam jaacep aknas, kaadam jaadiiraa utt. Par dziishanu ir taa, ka ejam uz briivpraatiibas principu un parasti pirmie piesakas jaunie, veelaak ar kaads pusmuuzha kungs, bet vecie viiri dziit neiet-savu jau atstaigaajushi :)
Un naudai pie mums iisti nav noziimes darbu daliishanaa, un domaaju, ka tas arii nav pareizi jo mediibaas visiem buutu jaabuut vienliidziigiem!
Patīkami dzirdēt ka arī citos kolektīvos pretimnākšana vecāka gadagājuma cilvēkiem saglabājusies lai gan sabiedrībā visumā tā zudusi ko ikdienā vērojam transportā, uz ielas un citur.
Mjaaa nu ir ari kolektiviņi, mūms gan dalas, bet labā nozīmē, pensionāri, kas nedzen, bet paliek uz atpēdām značit tuvu transportam, būs vieglāk ar palīdzību pie izvilkšanas, bet iekšas jālaiž tik un tā šāvējam, ja nu vienīgi ar kādu par polšu sarunā, kas vakarā tiks uzsaukts. Esu arī tā šad tad kādam izpalīdzējis. Velk visi, kas reāli var pavilkt un pat reizēm nākās iet kvartālam riņķi, lai tikai piepalidzētu pie vilkšanas, senjori kā iepriekš tika minēts panes ieročus, vai pietīra velkamo ceļu jau iepriekš aizsoļojis. Dzenam neškirojot, brīvie jaunekļi un jaunietes, kas regulāri nāk dzinējos, ja nepietiek, vīrus pēc numuriem klāt gan no gludo kompānijas, gan adekvāti no spico ierindas, ne stāvoklim ne piķim te nau nekādas prioritātes. Senjoriem uzjautājam, kurš neņems nummurus, tas viņu izvēlē, ir reizes ka ņem mazākus mastu un arī viņi iet uz nummuriem. Viss ta;cu vadītāja rokās kā tas tiek nostādīts.
Cik esmu novērojis darbā un medībās, tad jaunie ātri grib kļūt par vecajiem un jau pēc neilga laika tēlo baigos gudriniekus vēl jaunāku un netikai biedru priekšā! Jūs tikai dzīt un dzīt vajaga lai uzkrātu vajadzīgo pieredzi, iemaņas un attieksmi, lai vismaz pēc 45g sasniegšanas varētu arī kādu zoles partiju ar godu uzspēlēt kamēr jaunie strādā. No 8gadu vecuma tēvam līdzi steberēju uz mežu, medībām un tieši šādā garā esmu audzināts un no grūtībām nebaidos, bet īdētāji mani nopietni kaitina un medībās lieku pie darba atbilstoši vecumam un tā tam būs būt!!!
Vienu no saviem draugiem ievadīju mednieku rindās un tas savukārt savu jauno radinieku, bet pirms medībām viņš viņam arī teica: "dari visus iespējamos darbus bez īpaša uzaicinājuma- lai man nav no vīriem jākaunās!" Atri šis puisis kļuva par savējo un neviens viņu ar darbiem nepazemo.
Nesaprotu kā var veci, normālu veci pazemot medībās, tuftā, jā humora pēc visi paburkšk, kas lika tādos kuitos nošaut, bet velk, tur jau tā sāls, kolektīva gars... plecs pie pleca, sāns pie sāna.
Man jau arī liekas, ka jaunajiem nav ko gaudot (pats gan arī neesmu nekāds vecais). Lai arī kā - uz medībām eju kā uz atpūtu. Ja vajag, dzenu vairākus mastus pēc kārtas. Ja kāds negrib dzīt vai ir samaksājis par nedzīšanu, tā jau viņa problēma - tā arī no meža neko nesapratīs. Par vecajiem domāju tā - kamēr viņi netraucē medību norisei, lai dara ko grib - ir nopelnījuši. Dīrāt un dalīt - noteikti jaunajiem - kā tad savādāk iemācīsies. Atceros, ka pašam patika izvairīties no dīrāšanas, jo ne īpaši mācēju. Tagad iedodu jaunajiem nazi un stāvu blakus - kaut ko parādu, kaut ko pakomentēju. Reizēm jau apnīk un paņemu pats nazi, bet diez vai tas ir pareizi. Nu, nav pie tā medījuma visiem vietas. Lai arī kā man dažas lietas kolektīvā reizēm nokaitina, bet par tādu lietu, ka jaunie tiek apspiesti es neesmu iedomājies. Man pat liekas, ka mums neviens tā īpaši nav jāskubina - katrs atrod sev ko darīt. Un, ja kādi 3 vai 4 aiziet zolīti spēlēt, darba ātrums nesamazinās. Nu, ir taču reizes, kad gribas kādam paslinkot. Un jaunajiem vajadzētu saprast, ka viņi ir spēcīgāki, mazāk nogurst, viņiem vairāk jāmācās. Es pats esmu mednieks 15 gadus, bet šogad esmu piedalījies medībās, kur 4 stundas no vietas dzinu (protams, bez ieroča) - paldies mednieku kolektīvam, kas deva iespēju piedalīties medībās ar traucēšanu kā dzinējam - vieglāk bija analizēt kļūdas. Nu, viss - iesaku jaunajiem pašiem padomāt vai ir ideāli, lai sāktu kritizēt.
Man jau liekas ,ka tu pa diviem gadie tā arī neesi sapratis to īsto medību garšu.Kad tev būs bariņš bērnu un ņurdoša sieva ,tad varbūt saprātīsi, kāds kaifs mežā- un vienalga vai jāiet dzīt vai jāstāv mastā.Vai arī tu savā kolektīvā neesi veel atradis čomus.Tad arī neliktos tik aizvainojoša atieksme no pārējiem. Medības nav darbs -tā ir atpūta.
To es vel nebiju dzirdējis...
Un naudai pie mums iisti nav noziimes darbu daliishanaa, un domaaju, ka tas arii nav pareizi jo mediibaas visiem buutu jaabuut vienliidziigiem!