Sveicināti šajā diennakts laikā! Varbūt nedaudz ne pa tēmu, bet jaunu negribējās sākt. šajā krīzes laikā priekš medniekiem briest viens jaunums, ko nejauši sadzirdēju no mežinieku mutēm. Taisās ieviest obligāto prasību medniekiem reizi divos gados kārtot šaušanas eksāmenu. Ja nenokārto, līdz nākošajam gadam tikai dzinējos. Varbūt kāds ir ko dzirdējis precīzāk. Neesmu īpaši pret to, bet vai tas neradīs atkal kādas ačgārnības mūsu pasaulē, vismaz vīriem gados tas radīs problēmas, ja nenokārto arī dzinējos diez vai viņš ies, ja nu kuram veselība pieklibo. Un cik ta ir to licenzēto šautuvju Latvijā?
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
19.12.2008. 11:02
tieši tā! cik ir šautuvju - skaitītas, par eksāmenu jāmaksā, tā būs tīrākā šautuvju lobēšana! tas pats bija ar vītņu eksāmenu šogad'divas šautuves republikā, eksis Ls10.- nu tad pareiziniet ar mednieku skaitu. kaut gan tirgotāji nopelnīja vēl pasakainākas summas!
Kr4 - biznesa plāns :D
Man Madlienā [~70 km no Rīgas] zeme, vieta +/- normāla, ar atļauju dabūšanu problēmām būt nevajadzētu. 5+ha, kr4 - šautuvei pietiek. Ir kādi gatavi taisīt kko līdzīgu kooperatīvam un izveidot šautuvi? Būtu pašiem na haļavu.
Varbūt kādam ir zeme tuvākā/labākā vietā un arī līdzīga ideja?
Tagad tehniku var izmantot "pa lēto", celtnieku izmaksas un materiāli arī uzrāda tendenci iet uz leju...īstais laiks darīt.
A ja neviens neko negrib darīt, tad nevajag ņaudēt, ka šautuves maz, tālu un dārgi...diemžēl sakarā ar to, ka zemes pašreiz neviens nepērk, pats pavilkt šautuves izveidi nevaru.
Bet, ja savāktos kādi 20+ interesenti, mandomāt, kkas tur varētu sanākt.
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
19.12.2008. 12:36
Arni! tā haļava nav tik vienkārša lai dabūtu atļauju ir jāiziet ne mazums kantoru, tā kā atļauju būvēt tu dabūsi (ja vispār dabūsi bez blata) pusgada laikā, jo kantoru tagad ir daudz: pašvaldība, policija, zemes dien, zaļie, PVD, būvinspekcija un noteikti vēl. Uz priekšu domāju ka ātri apniksies! Es neņaudu par šautuvju skaitu, bet gan par biznesa lobēšanu ar likuma palīdzību!
Vienkāršāk ir aizbraukt pāris reizes gadā līdz šautuvei un samaksāt tos pārdesmit latus nevis investēt nenormālu darba apjomu un naudu, lai saskaņotu ar visām institūcijām, uzzīmētu un apstiprinātu projektu un pēc tam uzturētu (apsargātu) to šautuvi, skaidri zinot, ka tā nekad neatmaksāsies. Protams, ja kā šautuve ir domāts divi uzstumti vaļņi un norobežota teritorijas, tad tas dārgi nemaksās, bet reāla, sertificējama šautuve ar skrejošo cūku, alni, 100m, administrācijas ēku un pāris sportinga laukumiem izvelkās uz 80-100tūkst Ls.
Runajot pa tiem meziem,traki,cik vispar ir normali pieauguši meži...driz vispar tikai rezervati un parki paliks..parejais būs apsets ar rudziem,bet tas labakajaa gadijumāa,vvar rudzu vietaa būt latvāņi u.c nezāļkultūr monstri...ja liks pa 50 %palielinat ciršanu ,tad pēc 5gadiem...nebūs meža,risinajums būtu sen jau bijis un nebūtu tik dziļā pakaļā,ja būtu treknajos gados uzbliezuši to papirfabriku...un parejas fabrikas ieskaitot cukureni nelikvidējuši...
Andrim Zariņam +5 par 18.12.2008. 16:22!
Mārim Lācim draudzīgs ieteikums padomāt par komentu 18.12.2008. 21:19. "Būt pieņemamai visiem nav patiesības sūtība." Antuāns de SantEkziperī.
Baigi daudz pieņēmumu tagad tiek balstīti uz apšaubāmu monitoringu, nevis katra nogabala invetarizācijas laikā iegūtu taksācijas info. Protams, ir haltūras taksācijā un vietām pat ļoti pamatīgas - ir gadījies pieredzēt. Bet balstīt visu uz izlases veidā izvietotiem parauglaukumiem arī ir apzināta muļķība/nekompetence. Pieņēmums ir tāds (balstīts uz monitoringu) - pie mums ir pieaugušu un pāraugušu audžu uzkrājums, kas tāpat zaudēs savu vērtību, stāvot uz celma. Un šis ir piemērots brīdis to ciršanai, lai mūsu uzpūstā kokrūpniecība nepaliktu bez izejvielām un nenobankrotētu. Jo privātie, ņemot vērā koksnes cenas un ražošanas izmaksas, varētu neko necirst.
Var jau būt, ka tas viss ir oki, bet es reizēm esmu mežā. Un mani secinājumi ir bišku savādāki: mums ir pieaugušas un pāraugušas audzes. Bet uzkrājušās tās ir tikai mežos ar aizsardzības pazīmi, vai vietās, kas dēļ mūsu ziemām vienkārši nav tehniski pieejamas. Manuprāt, ja mēģinās realizēt esošos mērķus, tiks izskaldītas briestaudzes. Ar visām izrietošajām sekām. Jo mūsu koksnes pārstrādes rūpniecība ir orientēta uz vidēja resnuma koksnes pārstrādi, tai īpaši neinteresē baļķi ar tievgaļa izmēru virs 36.
Man Madlienā [~70 km no Rīgas] zeme, vieta +/- normāla, ar atļauju dabūšanu problēmām būt nevajadzētu. 5+ha, kr4 - šautuvei pietiek. Ir kādi gatavi taisīt kko līdzīgu kooperatīvam un izveidot šautuvi? Būtu pašiem na haļavu.
Varbūt kādam ir zeme tuvākā/labākā vietā un arī līdzīga ideja?
Tagad tehniku var izmantot "pa lēto", celtnieku izmaksas un materiāli arī uzrāda tendenci iet uz leju...īstais laiks darīt.
A ja neviens neko negrib darīt, tad nevajag ņaudēt, ka šautuves maz, tālu un dārgi...diemžēl sakarā ar to, ka zemes pašreiz neviens nepērk, pats pavilkt šautuves izveidi nevaru.
Bet, ja savāktos kādi 20+ interesenti, mandomāt, kkas tur varētu sanākt.
Un ar 6ha pilnīgi pietiks :)
Mārim Lācim draudzīgs ieteikums padomāt par komentu 18.12.2008. 21:19. "Būt pieņemamai visiem nav patiesības sūtība." Antuāns de SantEkziperī.
Baigi daudz pieņēmumu tagad tiek balstīti uz apšaubāmu monitoringu, nevis katra nogabala invetarizācijas laikā iegūtu taksācijas info. Protams, ir haltūras taksācijā un vietām pat ļoti pamatīgas - ir gadījies pieredzēt. Bet balstīt visu uz izlases veidā izvietotiem parauglaukumiem arī ir apzināta muļķība/nekompetence. Pieņēmums ir tāds (balstīts uz monitoringu) - pie mums ir pieaugušu un pāraugušu audžu uzkrājums, kas tāpat zaudēs savu vērtību, stāvot uz celma. Un šis ir piemērots brīdis to ciršanai, lai mūsu uzpūstā kokrūpniecība nepaliktu bez izejvielām un nenobankrotētu. Jo privātie, ņemot vērā koksnes cenas un ražošanas izmaksas, varētu neko necirst.
Var jau būt, ka tas viss ir oki, bet es reizēm esmu mežā. Un mani secinājumi ir bišku savādāki: mums ir pieaugušas un pāraugušas audzes. Bet uzkrājušās tās ir tikai mežos ar aizsardzības pazīmi, vai vietās, kas dēļ mūsu ziemām vienkārši nav tehniski pieejamas. Manuprāt, ja mēģinās realizēt esošos mērķus, tiks izskaldītas briestaudzes. Ar visām izrietošajām sekām. Jo mūsu koksnes pārstrādes rūpniecība ir orientēta uz vidēja resnuma koksnes pārstrādi, tai īpaši neinteresē baļķi ar tievgaļa izmēru virs 36.