Stārķis vismaz čūskulēnus aplasa - nu aplam nevaru ciest tos mūdžus, kas pēdējos gados vairojas ģeometriskajā progresijā. Bet visādi citādi arī kaitnieks.
Par lāčiem.Ērgļi-Zaube-Nītaure-Skujene-Kaive,šajā mežu masīvā,diezgan bieži tika manītas šamējo pēdas,pārsvarā gan vasaras periodā.Pats esmu redzējis tādas uz 42 cilvēku mērā.
Taisnība. Zaubē bija manītas lāča pēdas. Bij' cietuši arī pāris bišu skapīši. Vasaras otrajā pusē it kā ienācis no Madonas puses, bet, kur palicis, nav zināms. Pēdējā laikā neesmu neko dzirdējis par lāča pēdām.
Katru gadu Lubānas novada teritorijā var redzēt lāča pēdas,un ne jau viena.Domāju,ka medību saimniecībā lācis ir nevēlams.Pieredze rāda,ka šo lāča apdzīvoto teritoriju pamet pārnadži, un pat pēc lāča prom būtnes, dzīvnieki noteiktos kvartālos atgriežas ne labprāt.Vienīgais plusiņš ,kas runā lācim par labu ir tas,ka viņš ir labs bebru mednieks.Manu prāt jau nu valstiski nevajadzētu veicināt lāču progresiju mūsu mežos,bet protams oponentu man pietiks.
Tas gan taisnība , ka lācis izdzen pārnadžus. Mēs arī no sākuma nesapratām kāpēc visas stirnas dienu un nakti pavadīja klajos laukos, bet bebrus viņš labi medī.
ja es uz gaidi sēdētu un redzētu īstu lāci kaut pa puskilometru, toč bikses pielaistu. ja ieraudzītu 5 vai 15metriem laikam nošautos, jo ja šautu lācim un slikti trāpītu, nepaspētu pārlādēt.
lāča gaļa esot slikta un slima ;)
lāča gaļa esot slikta un slima ;)