Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jaunā gada 2009 medību pieteikšana,gan būs viens cimperlīgs darbiņš medību vadītājiem,ko jūs sakāt pa šo visu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.12.2008. 17:14

Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
28.12.2008. 01:48
Nu, galīgi neko nesapratu. Par medību pieteikšanu daļēji (medību vai kolektīva vadītājam?). Par lukturiem mazāk uztraucos, bet stundu pirms un stundu pēc saules - tas gan man liekas negodīgi - pilnmēness naktī ziemā, kad sniegs, medīt nelimitētos ir skaisti (vēl jo vairāk tāpēc, ka sniega laikā kāds diez vai darītu "netīrus" darbiņus). Tas, ka aizliedz visādus verķus mani netracina, bet mednieka brīvības ierobežošana gan - sloku klusie vakari beigušies, tagad arī gaišās klusās naktis beigsies. Ko panākam? Malumednieki dienā neuzdrīkstas šaudīties (vismaz pie mums), bet naktīs varēs būt droši - neviens netraucēs. Nu, tās ir tikai manas domas. Par šaušanas eksāmenu jau es esmu teicis - kaitina mani tas. Es pats šaušanai katru gadu iztērēju vairākus tūkstošus latu - neesmu pret eksāmenu kā tādu, bet vispirms vajag sakārtot šautuvju lietas un tad eksāmens. Un, par ko mēs te vispār runājam? Vai kādam ir pieejama daudz maz precīza un ticama normatīvo aktu izmaiņu interpretācija?
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
27.12.2008. 19:02
Pilnīgi pareizi saka Juris K. Un lukturi ir atļauti tikai attiecīgās medībās un reizēs, bet par "nakteniekiem"... nu labi lai ... .Bet, kas attiecas par medībām ar lukturi uz briežiem, stirnām arī bebriem, tad man nav ko teikt, jo tie ir "vienas dienas" mednieki. Iesaku-Lapsu medības no agra rīta pa sniedziņu, baltā tērpā un ja vēl ar slēpēm... Nu kādu te lukturi vajaga? Un bebri pārsvarā tiek medīti pa dienu, gan ar suni pa alām, gan uz gaidi! Labi, ka mūsu kolektīvā tādu mednieku nav un ja ir, tad neafišējas un ar saviem "varoņdarbiem" neplātās un ja noķers, tad varēs teikt lielu ČAU savai mednieka karjerai! Protams tas neāttiecas uz m.cūku medībām uz postījumiem.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 19
27.12.2008. 18:12
Lukturus vēl vajadzēs,uz postijumiem.Valdībai neko nevajaga,prasīt kompensāciju,jo prasīs no mums,lielāku kārtību,cieņu pret dzīvniekiem un arī kā raksta Vernera kungs.Saudzēt savus meža vaisļus.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
27.12.2008. 10:10
Un kur lai tagad liek pa tūkstošiem iegādāto naktenieku??? Jāprasa būs valdībai kompensācija!:)))
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-01-22 22:04
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 28
Aprīkojums: IŽ-12; TOZ-57T; Benelli Duca di Montefeltro; Sabatti Rover 870 308.win
27.12.2008. 00:03
lukturu pielietošana man pie vienas vietas, bet medības gan vajag atļaut visu diennakti. Arī 2 stundas pēc saules rieta var vēl redzēt. Kas var būt labāks par medībām mēmesnīcā!!
Jurgis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-10 18:23
26.12.2008. 23:10
datorrakstiiba nav mana stipraa puse (rakstu ar 2 pirkstiem), taapat mana stipraa puse gudriishu gudriibu un padomu uzklausiishana - luuk kaa vinji darot un domaajot - taa esot pareizaak un labaak visiem. bet naaxies vien samierinaaties, jo likums arii nav manaa pusee, naakamgad jenotus ziemaa neshaushu, taapat citi neshaus bebrus un tad nebuus "Galīgi garām", nebuus "izmantots ļaunprātīgi", buus pēc pareizā aizgalda tradiicijaam, buus "ētiski", buus "godīgi" un veel kaa te tik neizsakaties un tad buus man "atvērtas acis"
PS ne spalvu, ne asaku riit
Verners
Verners
26.12.2008. 21:15
Gan laiks un dzīve visu noliks savās vietās! Andrim+! :)))))
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
26.12.2008. 20:41
Jurģi, tavs, tevis paša salīdzinājums ar "atejistu" (no vārda ateja laikam), salīdzinājumā ar gramatiski pareizo ateistu, ļoti precīzi (tikai manuprāt) raksturo tevis formulēto redzējumu.... :)))
Jurgis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-10 18:23
26.12.2008. 20:17
>Verners
Tev nevajag pa mediibaam spriest peec "sava aizgalda" - ar ko tadi pieredzeejushie padomi labaaki pa maneejiem? ja tev darba diena valjiigaaka, vai tev gaides mediibas nepatiik, vai tev nepatiik gaides mediibas kad aaraa auksts, vai tev no tumsas bail utt - tava probleema, likums ir tavaa pusee shoreiz, bet taa vai taa tavs mediibu tradiiciju un ieradumu formuleejums man ir tik pat sveets kaa pareizticiigo sveetie raksti atejistam!
Verners
Verners
26.12.2008. 20:04
Kas medīšanai ar lukturi ir ētiski? Kas ir nepareizi noformulēts? Nevajag par medībām kungi spriest pēc sava aizgalda, atveriet acis un paskatieties kā medī citi! Šet forumā tika minēts par Latvijas medību tradīcijām (saistībā ar dzinējmedībām), bet vai tad, kad šīs tradīcijas aizsākās tādi lukturi bija pieejami? Tuvākajā laikā pievienošu stāstu par briežu ieaudzēšanu Latvijā, Kurzemē ap 1898- 1900g., bet šinī stāstiņā ir labi redzama Latvijas mednieku attieksme pret medībām un dzīvniekiem. Es esmu spiests atkārtoties un ar man esošo pieredzīti medībām arzemēs un ārzemju mednieku ieteikumiem, pārliecinājos par iespēju veiksmīgi Latvijā medīt dižmedījumus (tanī skaitā meža cūkas) bez luktura, tas ir pilnīgā gaismā. Ir tikai viens nosacījums- NEMEDĪ AR LUKTURI! Protams ir izņēmumi, kad lauksaimniecībai tiek nodarīti zaudējumi.