O, nē. Tad pa asinspēdu ejot - tik lūgtu Dievu, kaut visparastākā bise kauč ar skrotīm būtu līdzi....Tad vismaz var pārgriezt to patronu starp prapjiem un izšaut kā ar lodi. Ar pistoli zvērs uzreiz nemirs. Ja vienīgi pierē iešaut, bet tas ir slidīgs pasākums.
Šaušanas ziņā jau ir pistole vairāk un stobrs īsiņš. Pa lecošu kuili neņemtos ar tādu trāpīt, kur vajag tomēr.Reiz iešāvu ar pistoli krūmiem aizauguša meža klajumā kuilim bērnībā pa krūšu kurvi- un tad stāvēju sastindzis, kad visapkārt bērziņi locījās un brakšķēja un krāca :)))
Es viņu tik dzirdēju un labi, ka viņš mani ar neredzēja....
...iepriekšējā komentārā ar īsstobru domāju revolveri vai pistoli ar "pieklājīgiem" džouliem un kalibru virs 9mm.,ne jau divkājainiem apm 70-80kg smagiem mērķiem domātus plīkšķināmos. bisei tuvā distancē apstādinošais efekts ir varens, bet biezos krūmos vai eglītēs,kur parasti glābjās sašauts medījums,ir traucēta tēmēšana un brīvas kustības ar garstobru. mednieks bieži šadās situācijās atmuguriski krīt,plinte pa gaisu ,bikses netīras no ārpuses ,iespējams iekšpusē ir vēl trakāk,D. zinu savā mednieka pieredzē vismaz sešus gadījumus kur tā ir noticis. vairākās situācijās kolēģiem medniekiem ķirurgs stilbus un dibenus ir lāpījis. pašam ir noveicies,paspēju atlēkt uz sāniem ievainotas cūkas uzbrukuma mirklī, un blakus esošais kolēģis veiksmīgi šāva. tajā mirklī ar jaudīgu revolveri rokā es būtu ļoti laimīgs. medībās,kā tādās izmantot īsstobru īsti neredzu jēgu.
Interesanti ieroči speciālam medību paveidam. Šaujot vienmēr izmanto atbalsu,no trijkāja,vai jebkāda cita veida. No nokas,kā Puškins duelējoties neviens nešauj. Ir sākot no 22WMR kalibra zemes vāveru un prēriju suņu (Varmintu) šaušanai līdz pat 375 H&H Lielā Piecinieka medībām Āfrikā.
Aprīkojums: Antonio Zolli 1900 cal.30-06spr.+ divstobrene
Suņi: Bondza
02.01.2009. 21:21
Gribētu gan redzēt tā mednieka fingālu kurš ar 375 H&H kalibra "piščiku" būtu skatoties caur optiku izšāvis uz medījumu :D, ja nu vienīgi izmanto kolimatoru vai punkta tēmekli.
Fingālu nav,šiem ieročiem ir speciālas optikas,kuras nav jābāž pie paša snuķa,tām optiskā plakne ir izstieptas rokas attālumā,nevis 5 - 9 centimetros,kā mums tik ierastajām optikām. :)
Es viņu tik dzirdēju un labi, ka viņš mani ar neredzēja....