Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā tiekat galā ar,klejojušiem suņiem,utt.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 22 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 26.10.2012. 09:34
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.11.2011. 10:59
jo uz tās var atrasties reģistrācijas žetons un tas jau gan ir likumā kā nemedījamais

Neticu ka dvorterjēram uz siksnas būs piemēram LMKA žetons! Nu vismaz tik daudz kā galvenās medību suņu sugas no kranča atšķirt vajadzētu. Un ja tur atrodas žetons ar īpašnieka koordinātēm, tad būtu korekti piezvanīt (ja viss ir izdarīts legāli un likumiski korekti) un paziņot, jūs sava mīluļa mirstīgās atliekas variet saņemt tur un tur, viņš diemžēl tika nošauts brīdī kad dzinās pakaļ stirnai... Piedodiet, bet tas tika izdarīts atbilstoši tādai un tādai likuma prasībai, un nomedīto dzīvnieku uzskaites žurnālā ir izdarīts attiecīgs ieraksts!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
29.11.2011. 11:00
Bēdīgi! :(
Ja nevar darbu izdarīt līdz galam,labāk nedarīt!
Neatbalstu šādus karstgalvjus.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
Juris
29.11.2011. 12:15
Nu vismaz tik daudz kā galvenās medību suņu sugas no kranča atšķirt vajadzētu.

Kaut nu tā būtu - kopš pie mums sākuši ievest visādus svešzemju radījumus, neko vairs nevar skaidri zināt. Tikai pēc "kranča" likvidēšanas uzzināsi, cik konkrētais MEDĪBU suns ir BIJIS rets, labs un DĀRGS. Tāpēc iesaku silti apdomāt nepieciešamību pēc nejēdzīgi lielas medību suņu šķirņu daudzveidības Latvijā. Neapskaužu mednieku kandidātus tuvākajā nākotnē, ja eksāmenu biļetēs papildus putniem vēl parādīsies kādas 400 fotogrāfijas ar medību suņu šķirņu pārstāvjiem un tāpat neapskaužu medniekus, kuriem tie būs jāatpazīst dabā. Es gan ceru, ka veselais saprāts ņems virsroku un mednieki spēs nostāties pretī saujiņai ļaužu, kas uz "medību" suņu vairošanu pelna naudu (nekas cits viņus neinteresē) un savu rūpalu argumentē ar ES starptautiskajiem dokumentiem. Jo - padomājie paši - jo retāks suns, jo lielāka cena. Kam tas ir izdevīgi? Vai mums to vajag?
Slēpts
29.11.2011. 13:01
Andri izlasi, kas rakstits medību likumā: "Par klaiņojošiem suņiem (izņemot šķirnes
medību suņus) un kaķiem atzīstami jebkurā gadalaikā medību
platībās tālāk par 200 metriem no apdzīvotām vietām vai
dzīvojamām mājām brīvi klejojoši kaķi un suņi bez uzpurņa vai
reģistrācijas žetona." Medību suni nedrīkst saut jebkurā gadijuma, bet pārējiem jābūt uzpurnim vai zetonam.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.11.2011. 13:40
Juri-nedrīkst un es domāju ka arī nedrīkstēs šaut suni tikai tāpēc ka viņš ir pasprucis no saimnieka vai tas ir mežā uz lauka vai dīvainā 'PADOMLAIKA'izdomājuma -200m no apdzīvotām vietām...
Ieroci varētu pielietot pret radījumu kurš IR BRĪVĀ VAĻĀ un REGULĀRI terorizē savvaļas un mājdzīvniekus...un manuprāt ir vienalga vai šis radījums ir līdzīgs Laikai,Seteram,Bīglam,Pekinietim... pie vienas vietas vai šis radījums 23 suņu sarakstā vai 400 suņu sarakstā ...medniekam ir pienākums tādu likvidēt.
Juris
29.11.2011. 15:11
Aigar - ar to mednieka pienākumu likvidēt Seteru, kurš brīvā vaļā regulāri terorizē savvaļas dzīvniekus Tu domāji to Seteru no Ozolniekiem? :D
Ja bišku nopietnāk - vai tad es saku savādāk? Vienā no iepriekšējiem postiem jau rakstīju, ka neticu, ka mednieki nošāvuši tos divus suņus tos ieraugot savvaļā pirmo reizi. Tā nu gan neviens nopietns mednieks nedara - ir jānošķir nejaušība no regulāriem suņu nedarbiem.
Par tiem sarakstiem gan nepiekritīšu - labāk, lai medību šķirnes suns (kas apzīmēts kā medību!) ir atšķirams (un tas nav reāli 400nieka gadījumā) no falši apzīmēta NEmedību šķirnes suņa, kuru saimnieks apkarinājis tikai tamdēļ, lai muļķa mednieks to nelikvidētu, kad viņa luteklis dodas kārtējā pašapgādes pasākumā.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.11.2011. 21:16
Juri-mani kā mednieku,kurš kopš 1998.g.nav devies medībās bez suņa, uztrauc Latvijas likumdevēju mēģinājums manus suņus izrotāt ar bantēm, vestēm, zvaniņiem....tikai tāpēc lai kāds dīvainis viņu nenošautu... medībās ...man kaut kā tas galvā neiesēžas.
Iespējams kādu putninieku var ietērpt vestē kuru izmanto medībās uz lauka...bet mežā it īpaši, kad suns izseko sašautu bet dzīvu pārnadzi, riskam pakļausim gan suni gan medniekus kas izseko ievainoto medījumu par ko pārliecinājos kārtējo reizi svētdien 27.novembrī Kurzemes pusē kad Matroška(man piederoša Rietumsibīrijas medību suņu kuce)pārbaudot šāvienu pa briežu bulli ,bulli ar atšautu kreisās kājas nagu apturēja 1,2km atālumā no šāviena vietas 2m augstā jaunaudzē...Tev būtu jāredz kāda izskatījās jaunaudze....sunim bija uz sevīm jāuzņem buļļa agresija līdz es raidīju nāvīgo šāvienu...
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
30.11.2011. 08:34
Nu pirmkārt: "šķirnes medību suns" un "medību šķirnes suns" ir divas dažādas lietas. Un spriedumā, kurā izskatīja Joksta lietu, kad nošāva divas 'Bergmanis piederošas laikas, tiesa šo skatīja!
Bet man vairāk interesē no sižeta šis mednieks... Kas viņam ir uz pusautomāta???
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
30.11.2011. 08:35
ehhh....
Andis