Tēvs savā laikā stāstīja, ka nošāvuši alni. šāvuši daudzas reizes, bet šis tik stāv un zemē negrib krist. Beigās izrādījies, ka viens vienīgs strutu kamols, neesot varējuši tuvāk par pāris metriem pieiet kā smirdējis. Izsaukuši traktoru un turpat mežā norakuši.
Tēvs daudzus gadus atpakaļ nošāva klibu kuilīti,kam priekškāja bij traumēta uz pudeles dibena.Munīcijai jau nav mūža garantija,bet citreiz vīriem lepni pilna josta ar vecām zaļām,apsūbējušām patronām.Paukšis kā nu kuro reizi,bet lode labākajā šāvējam pie kājām,sliktākajā dzīvniekam aiz ādas i.bijuši gadījumi un tad pilīgi kliegt gribas...
Katram ierocim munīcija jāpiemeklē nevis no veikala uz masta nemaz nezinot kā tā uzvedas dabā...
Ik pa laikam jāpārbauda optika neatkarīgi no tā vai tiek mainīta munīcija vai ne. Es pats mežā strādādams esmu ar cirīti piebeidzis brieža teļu, kuram šāviens sadragājis kāju un izgājis cauri ribām drusku virs krūšu kaula. Citreiz piebeidzu mežacūku, kurai pakaļkājas vilkas no muguras. Dzīvojusi ilgu laiku, jo bija gulējusi siena zārdā!!!!!! un ar šļūku vilkusies uz maniem kartupeļiem ēst. Pēc tam aizvilku uz mežu lapsām. Šogad dzinējmedībās nošāva kuilēnu kam priekškāja nestr;adāja....
Morāle- mednieka uzdevums ir panākt, lai dzivnieka ciešanas pēc šāviena pēc iespējas ātrāk beigtos.
Man ar bračku bija tāda ieta, smuks rīts slīdam pa Ogres upi gumijas laivā šis priekšā es aizmugurē piestūrē, saule aiz muguras un skatamies 5 pīles saulītē plunčājas, pieslīdam perfekti apstādinu laivu seklumā. Uzsvijam un šīs smuki paceļas un 1. pļurkt + 2.pļurkt skrotis nobirst turpat pār bortu :D Tāda blome pa visu ģīmi, leksikai strauji mainoties ''izbliezām'' visas 20 gaisā nu kādas 4 sprāga kā nākas :) Vēlāk visu veco munīciju izjaucām. Tāds mums gadījās piedzīvojums ar vecām patronām.
Katram ierocim munīcija jāpiemeklē nevis no veikala uz masta nemaz nezinot kā tā uzvedas dabā...
Morāle- mednieka uzdevums ir panākt, lai dzivnieka ciešanas pēc šāviena pēc iespējas ātrāk beigtos.