Es njemshu Titan 6 varmint 308 win. Njemu ar taadu apsveerumu kameer ir nauda jaapanjem kaads universaals ierocis kas der gan mediibaam gan arii kautvai tajos pashos lietishkjaas shaushanas snaiperos pashaut. Optiku saakumaa domaaju panjemt shirstone 3-10X56 gold vai arii uzreiz kraat kautkam dizaakam.
Es kā jaunais mednieks arī ilgi siekalojos uz varmintiem, kamēr papīri vēl kārtojās, es gan karabīni iepirku kad vēl nebija eksāmenu būšanas, pietika ar stāžu. Metu aci uz Tikku, Titan, sapratu, ka naudiņš visām vēlmēm nepietiek, tad jau aplūkoju arī CZ550 varmintu, beigu beigās kad tā mierīgi apdomā, nu nespēju es SEV argumentēti pamatot kāpēc MAN vajadzētu varmintu. Rezultātā paņēmu Tikku ar medību stobru, nevis cz ar varmintu, uzskatu ka esmu tikai ieguvis, ierocis viegls, šauj precīzi, to pašu 1MOA stabili, jūtu ka plinte spēj vairāk nekā es:) Ko gan man vēl vairāk vajag? Mistisks varminta stobra resursa pārākums salīdzinot ar medību? Hvz, kopt vajag.
Turklāt ja nesanāk naudas uzreiz optikai, tad ar varmintu nepašausi, mušku nav, ierocis krāj putekļus seifā... Man arī patīk zvēram pielavīties, neredzu jēgu tupēt un šaut pāri pa 200m, savā mednieka karjerā tikai vienu reizi esmu šāvis pa 120m, visi pārējie zvēri nomedīti no 7 līdz 70 metru attālumam, gan ar gan bez optikas.
P.S no manis sportists-snaiperis kā no cūkas astronauts... :D
Laikam atkal drusku parunāšu. Par Titan: 1.kurš teica, ka jūsu nosauktais tipa varminta stobrs stipri sadārdzina ieroci? Patiesībā tie ir kādi 80 lati. 2. Nedomāju, ka kāds lieto Titan ar varminta stobru, jo tādu jāgaida vismaz pusgadu. Tas, ko jūs saucat par varmintu, domāju, ir sporta stobrs. Jā, tas ir resnāks par parasto, bet nu ne gluži varmints. 3. Par svaru - manam draugam ir Tikka (ja nemaldos T3 - varu kļūdīties) - tā ir nedaudz smagāka par manu Titan ar sporta stobru, kaut arī uz manas karabīnes stāv optika ar 58 mm lēcu, uz Tikkas 50 mm. Un, tagad nedaudz par to, kādēļ izvēlējos tieši Titan un tieši ar sporta stobru (pārējos aksesuārus neiepīšu). Kaut arī mednieks esmu 15 gadus, par karabīni izlēmu tikai šogad. Titanu paņēmu tāpēc, ka pats varēju internetā sakomplektēt tādu, kāda iepatikās. Veikalā man tādu parādīja, tikai ar citu kalibru - patika un pasūtīju. Tagad par stobru - izvēlējos sporta stobru tādēļ, ka zinu - agri vai vēlu nonākšu pie trenniņiem. Līdz ar to - man nebūs pārāk jāuztraucas, vai nenodaru pāri savai karabīnei ar biežiem un daudziem šāvieniem. Un, trennēties domāju tieši 100 m distancē. Un, ja kāds domā, ka pirku to resno stobru tādēļ, ka domāju tālās distancēs šaut, stipri maldās. Iespējams, ka jaunie varmintnieki arī tā nedomā darīt. Varbūt viņi grib piedalīties sacensībās. Precizitāte? Nu, ne taču - resurss un temperatūras svārstību labāka apsorbēšana, jo vajadzīgo smagumu var panākt arī savādāk.
Nu savs kaifs ir arii lielaakos attalumos pashaut teiksim taas pashas lapsas bet protams pirms tam ir jaapaseezj shautuvee un jaapatreneejas un jaasaprot uz ko ir ierocis speejiigs un uz ko pats. Treninju mediibaas neatbalstu bet ja aizbrauc uz shautuvi tad shauj parasti vismaz 10 shaavienus un tad jau stobrs ir sasilis un saak savu patieso dabu paraadiit un ar varminta stobru es domaaju treneeties shautuvee, pie nosaciijuma ja tiek shauts daudz, ir labaak nekaa ar tievo stobru, jo veelaak vairs saprast nevar vai pats saac kaadas kljuudas pielaist vai stobrs meetaa lodes.
Nevajag i desmit reizes šaut, pietiek divas reizes pēc kārtas 200m distancē, lai jau redzētu trāpījumu starpību. Īpaši lodēm, kurām gara virsmas daļa iegriežas vītnēs(piem Space). Vēl smagāka plinte saudzēs vairāk optiku un citus tēmekļus.
Roland un Kaspar, es tiešam necentos kādu aizskart, stāstīju kā bija man kas pirku pirmo spico. Par varmintiem un sporta stobriem, preciizi jau Rolands pateica, tagad katrs ražotājs uzbliež vienkārši resnu stobru un lepni sauc par varmintu. Gan arī man būs kādreiz plinte papīram tālajās distancēs, bet tad jau pa citu cenu un savādākien 'navarotiem' kā medībniece. Bet pa lapsu arī ar savu tikku šaušu pa 300m un nekautrēšos ka man parastais tievais stobriņs:D
P.S manu ieroča izvēli, iespējams, noteica arī tas ka bija vēlme izmēģināt pircēja laimi leģendārajā Lijā... ;D
Nu jebkuraa gadiijumaa ja netaisaas dizji shaut pa meerkji tad arii nav vajadziigs varmints tai pashai lapsai galvenais ir pirmais shaaviens un tad jau skrejoshai pa 300 un vairaak metriem neshaus bet lai pieshautu karabiini nu minimums 3 patronas izshauj un ja jau pat 2 shaaviens atskjiras no pirmaa tad jau naakoshie toc atshkjirsies un pieshaushanu buus gruutaak veikt varmintam tomer arii jau ar siltu stobru shaujot nebuus liela starpiiba starp aukstu stobru un turpmaak ja buus paredzami vairaaki shaavieni nevajadzees peec 2 shaaviena par korekciju tik daudz piedomaat.
es kad piešāvu optiku, dzesēju starp katru šāvienu noteiktu laiku,arī fināla kontrolšāvienus veicu no auksta un iztīrīta stobta - tā teikt, maksimāli tuvu apstākļiem kādi ir medībās.
Bet topika tēma, šķiet bija cita, kad jaunie gurķi bez saprašanas uzķerās uz supermegamagnumiem un tālšāvējvarmintiem, a prātiņs un poņa ta atnāk labi ja vēlāk... :)
man pašam ir 3 bises, esmu izšāvis ne vienu vien spaini ar patronām, tāpat ar karabīni, kura man bišķi vairāk par gadu, patronās jau nokurināts gandrīz tikpat cik stobrs maksā, viss paša un sevis izzināšanai. Bet mani fascinē tā suga, kas vēl joprojām domā ka pietiek paķert šaujamo pa 2k ls, uzlikt uz celma un stobrs pats zvēru atradīs un nomedīs... Tāpēc patiess prieks par Medniekiem, kas zin KO grib un KĀPĒC.
o jā, un ja paņem pildspalvu pa 120ls, tad arī licenze pati aizpildīsies turpat pie celma:D
Ok, jokus pie malas, taču piekritīsiet, ka ir daļa mednieku, kam nav ne poņa, ne čuja un ņuhs, kas neatšķir jenotsuni no kaķa, turklāt nezin ka Latvijā nedzīvo jenoti, prasa uz kādu ēsmu bebrus makšķerēt, fui,sajaucu, ķert slazdā, tēmē ar gludo bisi pa 100m ar sarkanā punkta apakšējo malu vai pa 50m ar punkta augšējo malu utt....
Bet tiem kas apsver varminta iegādi kā PIRMO karabīni, (uzsvars uz PIRMO) iesaku izvērtēt, kādiem medību veidiem ierocis paredzēts, vai pēc laika tiks iepirkts vēl kāds spicais, jo gan pielīšanai gan dzinējmedībām nav piemērota 7-8kg plinte ar optiku 5,5-20x50
Turklāt ja nesanāk naudas uzreiz optikai, tad ar varmintu nepašausi, mušku nav, ierocis krāj putekļus seifā... Man arī patīk zvēram pielavīties, neredzu jēgu tupēt un šaut pāri pa 200m, savā mednieka karjerā tikai vienu reizi esmu šāvis pa 120m, visi pārējie zvēri nomedīti no 7 līdz 70 metru attālumam, gan ar gan bez optikas.
P.S no manis sportists-snaiperis kā no cūkas astronauts... :D
P.S manu ieroča izvēli, iespējams, noteica arī tas ka bija vēlme izmēģināt pircēja laimi leģendārajā Lijā... ;D
Bet topika tēma, šķiet bija cita, kad jaunie gurķi bez saprašanas uzķerās uz supermegamagnumiem un tālšāvējvarmintiem, a prātiņs un poņa ta atnāk labi ja vēlāk... :)
man pašam ir 3 bises, esmu izšāvis ne vienu vien spaini ar patronām, tāpat ar karabīni, kura man bišķi vairāk par gadu, patronās jau nokurināts gandrīz tikpat cik stobrs maksā, viss paša un sevis izzināšanai. Bet mani fascinē tā suga, kas vēl joprojām domā ka pietiek paķert šaujamo pa 2k ls, uzlikt uz celma un stobrs pats zvēru atradīs un nomedīs... Tāpēc patiess prieks par Medniekiem, kas zin KO grib un KĀPĒC.
Ok, jokus pie malas, taču piekritīsiet, ka ir daļa mednieku, kam nav ne poņa, ne čuja un ņuhs, kas neatšķir jenotsuni no kaķa, turklāt nezin ka Latvijā nedzīvo jenoti, prasa uz kādu ēsmu bebrus makšķerēt, fui,sajaucu, ķert slazdā, tēmē ar gludo bisi pa 100m ar sarkanā punkta apakšējo malu vai pa 50m ar punkta augšējo malu utt....
Bet tiem kas apsver varminta iegādi kā PIRMO karabīni, (uzsvars uz PIRMO) iesaku izvērtēt, kādiem medību veidiem ierocis paredzēts, vai pēc laika tiks iepirkts vēl kāds spicais, jo gan pielīšanai gan dzinējmedībām nav piemērota 7-8kg plinte ar optiku 5,5-20x50