Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Varmint

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 22 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.01.2009. 17:31

Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-05 11:51
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
12.01.2009. 22:31
Nu piekriiti, ka ja ciilveeks tieshaam zina ko shaus un vai sacensiibaas piedaliisies un ja jaa tad kaadaas un ja var atljauties kaapeec nepanjemt varmintu, vieniigi ja peec tam neuzliek jahti smahti optiku virsuu pa 120 ls nu tad varmints savu vaardu un jeegu pazaudee.
Kaspars
Kaspars
12.01.2009. 22:41
Ja apzinaas savas speejas un saakumaa shauj liidz 150 nu maksimums liidz 200 m tad kaada noziime ar ko shauj ar parasto karabiini vai ar varmintu? Nu nopirks saakumaa parastu mediibu karabiini un ar laiku atnaaks taa sajeega par taalshaushanu agri vai veelu to varmintu nopirks un tad taa parastaa karabiine tiks tureeta seifaa un kraas putekljus vai arii tiks paardota nu bet ja varmints ir nopirkts bet taa sajeega nenaak nu dieva deelj neshauj taalajaas distancees shauj tuvajaas.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-05-13 21:59
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
12.01.2009. 22:45
tieši tā, Tev, kā redzu, ir gan poņa atnākusi laicīgi;D tāpat arī ar varmintu ja ir LABA optika var arī dzinējmedībās sekmīgi piedalīties, ne tik atklātās vietās ar bisīti a laukmalēs jau maza atšķirība vai prasts spicais vai ar resno stobru. Bet ja jaunais pērk resno stobru tāpēc ka prikolīgi izskatās un varēs kolektīvā vecajiem večiem zem deguna pabāzt, cik tagad varens snaiperis, a pats pat uz Kausiem nevīžo aizbraukt, nu tad man nav ko teikt...
Jānis
Jānis
12.01.2009. 23:13
Ja apzinaas savas speejas un saakumaa shauj liidz 150 nu maksimums liidz 200 m tad kaada noziime ar ko shauj
Tur jau tā būtība, JA apzinās! Turklāt ja gribās ne tikai pa mērķi šaut, bet arī medīt un tās naudiņas nav tik daudz ka uzreiz var varenu optiku atļauties, tad var pastaigāt ar mehāniskajiem tēmekļiem. Un vēl kas, varmintam var iepirkt perspektīvāku kalibru nekā .308
P.S man ir 3 bises, domā ka kāda no viņām putekļus krāj? Mani ieroči ir piemēroti katrs specifiskākai vajadzībai un medību veidam, ir man arī bise tikai priekš mačiem. Un labi apzinos ka mana Tikka nebut nebūs vienīgā karabīne manā seifā, turklāt arī pārdot nākotnē viņu nedomāju un putekļus nekrāšu;D
Kaspars
Kaspars
12.01.2009. 23:13
Galvenais lai ierocis ir preciizs un nemeetaa lodes lai tas jaunais mednieks saprot kur vinsh teemee un ja netraapa tad kaapeec ja triic roka un veel ierocis pats lodes meetaa tad finaalaa izkliede ir liela un tad ne pieshaut ne arii savas kljuudas izanalizeet var.
Kaspars
Kaspars
12.01.2009. 23:19
Nu no savas pieredzes ja arii man buus vairaaki ierocji tad pusautomaats piilju mediibaam gribeetos divstobreni dzineejmediibaam lai var varieet ar muniiciju, ko pusautomaatam gruuti izdariit un karabiine varmints nu un varbuut mazkalibrene bet vairaak taapeec lai vareetu pa meerkji pashaut nu negribeesies reizi nedeeljaa izklapeet 20 ls ar karabiini protams arii ar karabiini shaut pa meerkji vajag bet daargo patronu deelj to nedariis katru nedeelju.
Jānis
Jānis
12.01.2009. 23:25
Itkā medību ieročiem būtu dramatiska izkliede ka vairs pat piešaut nevar. Starp citu, piešaut vēlams no sakarīga atbalsta, fiksējot arī labo roku uz galdiņa vai kā savādāk.
Vēlreiz atgādinu, ko cenšos pateikt: jauns nepieredzējis mednieks + kaudze naudas (ja jau pietiek gan labam stobram gan optikai) = hvz kas, bet ne jau nu jaundzimushais snaiperis, kas tūlīt visiem kabinās pa puskilometru.
Es varmintu nenopirku tāpēc ka nevarēju atļauties, plintei vēl sanāktu, bet optikai nu nekādīgi, parādos sirdsapziņa neļauj līst. Arī pa mačiem nesanāk tikt, lai gan ar savu tagadējo ieroci un optiku tīri ciešami šauju. Un nākamais pirkums man noteikti būs vītnei patronu lādēšanas komplekts, nevis krutāks stobrs, jo jau teicu, arī medībnieks spēj vairāk nekā pašlaik es šauju.
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-06 10:02
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
13.01.2009. 10:35
Mans ar domāt, ka smagstobraino varmintu vērts pirkt vien tad, kad ir reāla sajēga un varēšana šaut tālās distancēs, jo tuvākās tam nebūs nekādu reālu priekšrocību pār parasto medību stobru. Kā nākamais ierocis - ok, ja esi samācījies šaut labāk par savu pašreizējo plinti. Bez tam vienmēr un visur staipīt apkārt tādu lauzni kā varmintu - piedodiet atvainojiet...
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
13.01.2009. 11:30
Viss atkarīgs no tā, ar kādām medībām pamatā grasās nodarboties. Sēžot tornī ieroča svaram nav nekāda nozīme.
Šaujot no mašīnas [stāvošas, protams] - arī nē.
Savukārt, ja visu dienu to verķi jāstaipa, tad pirms medībām daudzi mēneši jāpavada svaru zālē un arī tad nav garantija, ka vakarā smaids vēl rotās seju.
No rokas vislielākās kļūdas parasti ir vai nu ar pārāk smagu, vai pārāk vieglu ieroci. Bet, lai arī kāds ierocis un snaiperis - šaut pa dzīvnieku tālāk kā 200 metri, bez pienācīga atbalsta nav labi, jo mazākā kļūda un dzīvniekam dzīve bezjēdzīgi sačakarēta.
Tātad, ja kāds pērk Varmintu, zinot, ka tas pamatā būs domāts gaides medībām un komplektā tiek iepirkta arī *laba* optika - viss kārtībā. Ja Varmints tiek iepirkts skata vai vēl kaut kādu subjektīvi individuālu iemeslu dēļ - tas ir stulbi. Īpaši jau naudiņa līdz ar to arī beidzas un tās nav ne labai optikai, ne - un tas ir svarīgākais - regulāriem treniņiem, jo tālšāvēj kalibri parasti ir retāki un tātad, munīcija dārgāka.
Principā, galvenais, jebkuram puslīdz zolīdam ierocim [un tādi savā vairumā ir visi pašreiz nopērkamie ieroči], ir uzlikt labu optiku, kuras cena var būt pat vairākas reizes lielāka par ieroča cenu. Tad, ja daudzkārtējas šaušanas rezultātā kļūst skaidrs, ka nevis pats, nevis optikas līmenis, bet ierocis neļauj trāpīt 10 santīmniekam 300 metros - tad ir vērts domāt par Varmintu. Bet, kamēr uz ieroča stāv varbūt ne slikta, bet parasta optika, tikmēr ieroča potenciāls paliks neizzināts.
Par to esmu pārliecinājies, tādēļ jauna stobra vietā pašreiz krāju labai optikai.
Jānis
Jānis
13.01.2009. 11:51
Par to esmu pārliecinājies, tādēļ jauna stobra vietā pašreiz krāju labai optikai

Par šādiem Medniekiem, kas šauj un medī ar prātu, tiešām prieks.
Bet tā kategorija kuriem zajobs uznaacis uz to resno stobru tik vien aiz tā ka tas ir dikti vareni un nu tik būs pirmais vecis pagastā, nu tos es pat nezinu kā nosaukt. Vistrakāk ar tiem, kam tā nauda ļauj paņemt gan labu stobru, gan labu optiku, bet zvetē tik pa zarnām...
Turklāt kā PIRMO ieroci ņemot varmintu, neizbēgami būs kompromiss tieši kalibra izvēlē, ja pats nelādē.