Nu, arī tai šoferu medicīniskajai komisijai vairāk ir naudas kāšanas funkcija. Cilvēks nedēļas laikā var kļūt gan par narkomānu, gan infarktu dabūt. Tad katru nedēļu uz komisiju? Un tam pašam lauciniekam - tad atņemsim šofera tiesības, ja viņam, teiksim, spiediens par augstu?
Lai tad mierīgi nosprāgst tur savos laukos, jo ar kājām ne bērnus uz vienīgo skolu tajā apvidū aizvest nevarēs vairs, ne ēdamo aizbraukt nopirkt. Nevajag veidot vidi pašiem sev nedraudzīgu. Tak jādzīvo tajā vidē gan pašiem vēl, gan bērniem....
tik pat labi kādēļ kārtojot mednieka apliecību vajadzīgs eksāmens? tāpēc ka pirmoreizi kārtojot tā vajag? domāju ka ir mednieku daļa kas ieroci tur rokā mazāk kā kāds puika ejot pirmoreiz uz šaušanas eksāmenu. šai daļai kas reti izšauj vajag gan likt eksāmenu. es neuzskatu ka katru gadu.bet ik pa 5 derētu gan. kādēļ ir ik pa laikam jāiet medicīniskā? un kāpēcgan nebūtu jāpāršauj ik pa laikam? tāpēc ka tas ir dārgi? varbūt galu galā ietaupās munīcija jo ir piešauta roka un medības notiek veiksmīgāk? a varbūt tas kas nevar trāpīt no šķūņa pļavā neiegūst tiesības stāvēt uz masta, un labi vien ir. un galu galā vai tad ir kautkur teikts cik maksās šis eksāmens? nejau simtiem lati te būs jāmaksā. es tā ceru
Es pret eksāmenu.
A man nav tās darbadienas kuru pazaudēt,kad man pateiks - tagad brauc uz Kandavu izšauj 10 reizes.
Tie kuri salīdzina šaušanu pa skrējošu alni ar šautuves alni ir glupi.
Tiem kas saka ka eksāmens ir vajadzīgs jaunajiem - viņi tiko ir atšāvušies un ir aktīvi medību dalībnieki.
Un tu domā ka ja es pa stendu sašaušu visus 10 trāpīšu arī dzīvā radībā tieši 10.
Nekad nekas idēali nenotiek,, tikai jāzina kad un kur šaut. Jo zinu medniekus kas uz stenda šauj 10, bet realitāte mežā trāp pa pēcpusi, jo piešāvies pie stenda nevar aprēķināt kā šaut medībās.
Būs tādi kas šaus caur krūmiem, būs tādi kas šaus uz 100m. to mēs nevaram noliegt!
Tas egoisms laikam ir tur, ka vienai jaunu mednieku grupai sakāpis galvā, un viņi grib piesavināties tikai sev tiesības iet medībās.
Taču, ja paņemam vidējo statistiku, tad tieši šādi mednieki gan visvairāk apšauj zvērus, gan arī visvairāk savaino. Tad viņus arī nelaidīsim mežā varbūt?
Ivar ,attopies!Ne Tu man traucē,ne es Tevi taisos sijāt,mēs te par šaušanas eksāmenu spriedelējam!Arī džipu - nē,jo pats neko līdzīgu nevaru atļauties,bet kamēr būšu spējīgs,tikmēr būšu - MEDNIEKS!
Lai tad mierīgi nosprāgst tur savos laukos, jo ar kājām ne bērnus uz vienīgo skolu tajā apvidū aizvest nevarēs vairs, ne ēdamo aizbraukt nopirkt. Nevajag veidot vidi pašiem sev nedraudzīgu. Tak jādzīvo tajā vidē gan pašiem vēl, gan bērniem....
A man nav tās darbadienas kuru pazaudēt,kad man pateiks - tagad brauc uz Kandavu izšauj 10 reizes.
Tie kuri salīdzina šaušanu pa skrējošu alni ar šautuves alni ir glupi.
Tiem kas saka ka eksāmens ir vajadzīgs jaunajiem - viņi tiko ir atšāvušies un ir aktīvi medību dalībnieki.
Nekad nekas idēali nenotiek,, tikai jāzina kad un kur šaut. Jo zinu medniekus kas uz stenda šauj 10, bet realitāte mežā trāp pa pēcpusi, jo piešāvies pie stenda nevar aprēķināt kā šaut medībās.
Būs tādi kas šaus caur krūmiem, būs tādi kas šaus uz 100m. to mēs nevaram noliegt!
Taču, ja paņemam vidējo statistiku, tad tieši šādi mednieki gan visvairāk apšauj zvērus, gan arī visvairāk savaino. Tad viņus arī nelaidīsim mežā varbūt?