Par 16-o kalibru komentāru nav, bet par 12 gan. Esmu samērā konservatīvs, tādēļ, reiz izvēlēto munīciju mainu reti, vismaz ložu. Tātad, pamatā šauts ir ar Monolit 32. "Osečka" gan gadījusies nav, toties esmu novērojis, ka:
1)daļā patronu lodes staigā gandrīz centimetra diapazonā. Ir pilnīgi skaidrs, ka tas nozīmē, ka pulveris noteikti nav normāli sapresēts.
2)Gan iepriekšminētajām, gan it kā normālajām patronām pulvera graudi atrodami pavisam ne tur, kur tiem jābūt.
3)Pēc šāviena stobrā reizēm ir palikuši nesadeguši pulvera graudi. To zinu točna, jo tas nav vienmēr, pat ar vienas pačkas munīciju - man patīk pēc šāviena ieskatīties stobrā, ja tam ir laiks.
4)tās ir tikai aizdomas, bet šķiet, ka lodes reizēm nav gluži kvalitatīvi izvirpotas vai "iesēdinātas" plastmasā, jo viena/divas šaujot vairākas mēdz pēkšņi aizlidot galīgi citur nekā pārējās, ņemot vērā normālu izkliedi. Protams, apgalvot iepriekšminēto nevar.
Un tomēr, DD munīcija man patīk un to mainīt netaisos. Vienīgi, gribētos, lai uzņēmumā tiek ieviesta vai ievērota kvalitātes kontroles sistēma. Pat, ja gļuku procents ir tikai dažās no simta, tie var būt daži savainoti dzīvnieki, kas nepavisam nav labi. Un, kā zināms, daži pilieni vircas padara medus burku nelietojamu. Tādēļ atliek cerēt, ka DD munīcijas kvalitāti uzlabos tikpat strauji kā sortimentu.
Un - ka sāks tirgot kaut vai tikai Monolit 32 lodes, lai patronas pielādēt varētu paši. Jo pirkt un jaukt ārā patronas, lai izgūtu lodes, nav ekonomiski pamatoti. Ticu, ka "plikas" lodes pirktu pat par 2/3 no patronas cenas, kas noteikti uzņēmumam būtu ekonomiski izdevīgi. Pat šajos laikos. Jo, mēs, mednieki taču esam patrioti un tādēļ izvēlamies Latvijas preci, ja vien ir ko izvēlēties :)
Dupleka patronas pagaidām medībās neesmu izmantojis, bet domāju pamēģināt! Man te cits stāsts - vienā Rīgas veikalā iegādājos 12.k. patronas pīļu medībām - vairākas paciņas. Čaulītēm tās metāla daļas bija diezgan aprūsējušas, to konstatēju tikai mājās, kad kastītes pavēru vaļā. Secinājums - visdrīzāk patronas nav atbilstoši glabātas kaut kur posmā starp ražotāju un gala patērētāju! Izšaut ar tām patronām tā arī nesanāca, tāpēc nevaru pateikt, kā tur ar purveļa sausumu u.c.
Njā, nu slavas dziesmas nav grūti dziedāt, bet mums ir bijuši arī gadījumi kad uz kolektīva mačiem atbrauc veči ar praktiski pirms 2 stundām pirktām patronām, vai nu Monolit sport vai M32, precīzi nepateikšu, nu ko tad tam medniekam kabatā ūdens saliets, vai, ja arī tad no paciņas paņemot ir tikai "pļekts"?
Es domāju, ka jebkurā gadījumā lielākajā daļā no Latvijas mednieku nelaimēm tomēr, ir vainīga šaušanas prasme, nevis munīcija.
Nu un kā šaušanas prasme var iespaidot to ka lode nemaz līdz mērķim neaizlido? Medniekam rokas tizlas? Bise tehniskā kārtībā, dzelkšņi normāli sit.
Ar Monolit 32 jau šauju divas medību sezonas, jaa ir bijusi pūdeļi, bet tos es uzskatu tikkai par savu vainu, un man piemēram šosezon ir aizgājušas aptuveni 8 paciņas monolit 32, un pamēzis esmu diezgan pamaz, un kam esmu trāpījis tālāk par 30 metriem nav aizgājis, un tas pats attiecināms uz pagājušo sezonu.... :D
pats tik nesen esu mednieks tapeec gribeeju dzirdet pieredzeju6u mednieku viedokli! un pec jusu viedokljiem var spriest ka ddupleks lodes ir labas! tapec pirk6u un megina6u! vienigais ka tas ir dargas, bet labak kvalitativas patronas neka kautkads suuds!:)
Man arī ir 16.kal bise un es arī lietoju abu veidu Dupleksa lodes. Mūsu kolektīvā ir cilvēki kas tās liela, bet ir arī tādi, kas nopeļ. Gadījums nesen medībās 40 metru attālumā mežacūkai trāpījums ar monolit lodi 16.kal,cūka aiziet, to ielencām un nomedījām, atklājās, ka lode iegājusi gurnā apmēram 8 centimetri dziļi un pat nav skārusi kaulu, kas to būtu apturējis uz vietas, tā vienkārši apstājās mīkstajos audos un nebija tikusi līdz ādai otrā pusē , kā tam būtu jābūt. Otrs gadījums šāvu pa cūku vietā, kurā ir jauns ,aizaudzis izcirtums, attālums līdz cūkai 5.metri ,monolit lode bija nokapājusi divas "pīckas", pie trešās apmēram 3centimetri diametrā, tā vienkārši apstājās un atstāja uz tās apaļu priekšdaļas nospiedumu , lodi neatradu. Nezinu vai tā rikošetēja, vai arī visticāmāk, tai beidzās enerģija. Manuprāt šie fakti nerunā par labu šīm lodēm kaut gan tie ir atsevišķi gadījumi un ir arī labas atsauksmes , bet negribas jau, ka tajā atbildīgajā momentā notiek kāds misēklis!Trešais labais stāsts, ar dupo 25 lodi trāpīju sivēnam plaušās, lode nostrādāja, kā reklāmā atvērās ar sešām lapiņām , bet sivēns vēl skrēja kādus metrus 25 un tad vēl gribēja pārkāpt pāri nogāstam kokam, kas viņam neizdevās.Visā visumā ļoti laba un precīza munīcija, bet ņemot vērā tās cenu, gribētos ,lai nebūtu aprakstīto misēkļu!Var jau būt, kā tā kāda slikta partija vai arī nepareizi tās glabājam ,pats turpināšu šaut ar šīm lodēm un cerams, ka veiksmīgi!
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
26.01.2009. 13:04
Nu tieši tā Raivi!
Es domāju, ka jebkurā gadījumā lielākajā daļā no Latvijas mednieku nelaimēm tomēr, ir vainīga šaušanas prasme, nevis munīcija.
Varbūt, tiešām nezinu, ir kvalitatīvāki un labāki munīcijas ražotāji, bet tajā pašā laikā nedomāju, ka DDupleks ir viennozīmīgi nekvalitatīvs.
Mārci.
Vai Tu izlasīji, ko es uzrakstīju? ;)
Es tak slavas dziesmas DDupleksam sadziedāju. Esmu atradis "savas lodes" un kāda man daļa pētīt citu ražotāju brāķi?
Pirms nonācu pie DDupleks, visādus mēslus tiku izšaudījies, līdz sapratu, ka lētākā patrona nav labākā patrona. Visādus brīnumus esmu atskatījies un izbaudījis pats uz savas ādas, tāpēc, ja nebūtu slinkums, būtu gatavs dibināt DDupleks fanu pulciņu! ;)
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
26.01.2009. 11:36
Raivi, ja 5% lodēm ir tā pulvera biršanas problēma, tad pa manai matemātikai sanāk, ka tās ir 5 lodes no 100, jeb uz 20 lodēm 1 birst garām. .
Un kā ir ar citu rūpnīcu ražojumiem, cik brāķi teiksim ir Rottweil, Remington, DAUSKR un citiem. Ir kādam pieredze??? Lai var salīdzināt?
1)daļā patronu lodes staigā gandrīz centimetra diapazonā. - Vai tiešām tā var būt?
1)daļā patronu lodes staigā gandrīz centimetra diapazonā. Ir pilnīgi skaidrs, ka tas nozīmē, ka pulveris noteikti nav normāli sapresēts.
2)Gan iepriekšminētajām, gan it kā normālajām patronām pulvera graudi atrodami pavisam ne tur, kur tiem jābūt.
3)Pēc šāviena stobrā reizēm ir palikuši nesadeguši pulvera graudi. To zinu točna, jo tas nav vienmēr, pat ar vienas pačkas munīciju - man patīk pēc šāviena ieskatīties stobrā, ja tam ir laiks.
4)tās ir tikai aizdomas, bet šķiet, ka lodes reizēm nav gluži kvalitatīvi izvirpotas vai "iesēdinātas" plastmasā, jo viena/divas šaujot vairākas mēdz pēkšņi aizlidot galīgi citur nekā pārējās, ņemot vērā normālu izkliedi. Protams, apgalvot iepriekšminēto nevar.
Un tomēr, DD munīcija man patīk un to mainīt netaisos. Vienīgi, gribētos, lai uzņēmumā tiek ieviesta vai ievērota kvalitātes kontroles sistēma. Pat, ja gļuku procents ir tikai dažās no simta, tie var būt daži savainoti dzīvnieki, kas nepavisam nav labi. Un, kā zināms, daži pilieni vircas padara medus burku nelietojamu. Tādēļ atliek cerēt, ka DD munīcijas kvalitāti uzlabos tikpat strauji kā sortimentu.
Un - ka sāks tirgot kaut vai tikai Monolit 32 lodes, lai patronas pielādēt varētu paši. Jo pirkt un jaukt ārā patronas, lai izgūtu lodes, nav ekonomiski pamatoti. Ticu, ka "plikas" lodes pirktu pat par 2/3 no patronas cenas, kas noteikti uzņēmumam būtu ekonomiski izdevīgi. Pat šajos laikos. Jo, mēs, mednieki taču esam patrioti un tādēļ izvēlamies Latvijas preci, ja vien ir ko izvēlēties :)
Nu un kā šaušanas prasme var iespaidot to ka lode nemaz līdz mērķim neaizlido? Medniekam rokas tizlas? Bise tehniskā kārtībā, dzelkšņi normāli sit.
Varbūt, tiešām nezinu, ir kvalitatīvāki un labāki munīcijas ražotāji, bet tajā pašā laikā nedomāju, ka DDupleks ir viennozīmīgi nekvalitatīvs.
Vai Tu izlasīji, ko es uzrakstīju? ;)
Es tak slavas dziesmas DDupleksam sadziedāju. Esmu atradis "savas lodes" un kāda man daļa pētīt citu ražotāju brāķi?
Pirms nonācu pie DDupleks, visādus mēslus tiku izšaudījies, līdz sapratu, ka lētākā patrona nav labākā patrona. Visādus brīnumus esmu atskatījies un izbaudījis pats uz savas ādas, tāpēc, ja nebūtu slinkums, būtu gatavs dibināt DDupleks fanu pulciņu! ;)
Un kā ir ar citu rūpnīcu ražojumiem, cik brāķi teiksim ir Rottweil, Remington, DAUSKR un citiem. Ir kādam pieredze??? Lai var salīdzināt?