Nedaudz ne pa tēmu "Kas (kāds) ir "vecs mednieks""
Par savu pirmo "skolotāju" uzskatu savu tēvu, kurš man IEMĀCĪJA, KAS IR MEDĪBAS, iemācīja turēt rokās plinti, lādēt patronas, kā arī citas noderīgas lietas.
Par savu otro "skolotāju" uzskatu vīru, kuram ir nedaudz pāri 75 gadiem (medī vēl šodien), un viņš man iemācīja IZPRAST, KAS IR MEDĪBAS.
Piekrītu arī teicienam, ka "skolnieki parasti pārspēj savus skolotājus", ja tā nav, tad droši vien ir bijis slikts "skolotājs" vai slikts "skolnieks".
Paldies maniem "skolotājiem", un novēlu katram jaunajam medniekam atrast šādus "skolotājus".
Ļoti cienījams madnieks, nevis vecs.Visi mēs būsim veci - arī jaunie un spēcīgie. Savulaik no ļoti cienījam amednieka iemācījos aknas cept ar pannu uz ugunskura. Visu cieņu.
+Indulim L. Šaušanas ieskaitei vecumu "šūt klāt" ir galīgi garām,jo tie kas iet medībās,neviens nav vecs,(paprasiet da jebkuram,kurš JUMS šķiet vecs)arī te neviens nespējnieks nav atsaucies.Ir neatkarīgi no vecuma knapi šāvēji,piedevām bezatbildīgi,nu tad šis varbūt būs impulss,kas liks sakustēties.Procesa dārdzība,kādam peļņa-tas salīdzinoši ir pupu mizas.
Kā mums kādrez vēl skolā profesors Tauriņš mācīja, jaunajiem sasteigti šāvieni, vecajiem nokavēti, tā ka nikni jātrenējas gan tiem gan šitiem. Diemžēl zvērus aizšauj gan labie gan sliktie šāvēji, tikai labie to dara tālāk. Labs šāvējs un atbildīgs šāvējs ir divas dažādas lietas.
Vai tad Jusu kolektivos, tadas "grabazhas" ira, te tā esat aprakstījuši, kā pansionāta grupiņas izvestas dabā... Varbūt, varbūt nestrīdos...
Mums vīri gados 75+ vēl i normāli šauj i ar prātu vēl draudzējas, un ir arī kolektīva autoritātes, ko arī respektējam un kuru norādījumus arī reizem izmantojam, ja nu ar tiem pārgājiena tālajiem gabaliem rodas problēmas..
Mārtiņ... vai pēc eksāmena nokārtošanas pūdeļu vairs nebūs ko????? Neticu, neticu, neticu...
Vecs mednieks ir autoritāte, kuram pārējie prasa padomu, ņem vēra viņa viedokli utt. Par meža pārzināšanu piekrītu daļēji, jo pats savu iecirkni pārzinu, bet vecā mednieka statusam galīgi nepieskaitu. Šaušanas eksāmenu atbalstu par 100%. Zvēram nav jāmokās dēļ tā, ka kādam rokas trīc un skats miglojas.
"cienījamie mednieki" varees driiz izshaut pa papiira cuuku uz ieskaiti (cerams), jo pagaidaam cik ir redzeets kaa vinji shauj pa meerkji - lielaakajai daljai no vinjiem bisi vajadzeetu maajaas atstaat. ja cilveeks no 10 shaavieniem uz 35 metriem nespeej shaavienus 1 metru diametraa ieshaut (stāvošs mērķis), tad es nezinu ... un mežā pa lopiem ir tas pats - bah, bah - pa 20-30 metriem un nekaa! bet kas paarsteidz ka ir dalja arii 75+ gadiigi, kas var sashaut gandriiz visus shaavienus deviitniekos un desmitnoiekos un lopi arii kad naak - tad arii paliek. taa kaa ja atkritiis lielaakaa dalja "cienījamo mednieku" pēc potenciālajiem eksāmeniem - nemaz tik cienījami vinji nav - jo tas nav vecums, kas liedz shaut apmierinoshi (vai pat izcili) - tas ir vecuma stulbums, visgudrība, pārākā pieredze un cita "cienījamām" īpašības, kas piemīt daļai potenciālo sirmo dzinēju!
Par savu pirmo "skolotāju" uzskatu savu tēvu, kurš man IEMĀCĪJA, KAS IR MEDĪBAS, iemācīja turēt rokās plinti, lādēt patronas, kā arī citas noderīgas lietas.
Par savu otro "skolotāju" uzskatu vīru, kuram ir nedaudz pāri 75 gadiem (medī vēl šodien), un viņš man iemācīja IZPRAST, KAS IR MEDĪBAS.
Piekrītu arī teicienam, ka "skolnieki parasti pārspēj savus skolotājus", ja tā nav, tad droši vien ir bijis slikts "skolotājs" vai slikts "skolnieks".
Paldies maniem "skolotājiem", un novēlu katram jaunajam medniekam atrast šādus "skolotājus".
Mums vīri gados 75+ vēl i normāli šauj i ar prātu vēl draudzējas, un ir arī kolektīva autoritātes, ko arī respektējam un kuru norādījumus arī reizem izmantojam, ja nu ar tiem pārgājiena tālajiem gabaliem rodas problēmas..
Mārtiņ... vai pēc eksāmena nokārtošanas pūdeļu vairs nebūs ko????? Neticu, neticu, neticu...