Laikam nav nekā briesmīgāka, kā būt vainīgam (nejaušības, neuzmanības dēļ - saucam, kā gribam) komandas/medību, lieliska biedra,MEDNIEKA parauga un skolotāja nāvē. Neviens to neparedz, neplāno un pat ļaunākajos murgos nesapņo. Un nevienam to nenovēl. Te ir gājušas bojā vairākas dzīves. Lai tas visiem ir par atgādinājumu (tiesa, pārāk skarbu), patiešām - šauj pat slota reizi mūžā. Vienmēr jau domā -tas ar mani/mums nevar notikt. Pārbaudi savu plinti katru mīļu brīdi, kā arī savas domas un "tekstus" brīdī, kad kāds ir kļūdījies, gadījusies nelaime! Neviens no mums nav no tā pasargāts!
Savu (to, kas viņu pazina) zaudējuma sajūtu mēģināsim kompensēt ar Jāņa "meža darbu" turpināšanu - attieksmi pret medību tradīcijām, meža dzīvniekiem,medību norisi un visām tām labajām domām un idejām, ar ko viņam bija pilna galva un dzīve!Lai "šauj garām" arī citos medību laukos!
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
02.03.2009. 22:16
Izsaku dziļu līdzjūtību bojā gājušā mednieka tuviniekiem!
Man pašam arī vienreiz nodrošināta bise pārlaužot stobru izšāva. Vēl šodien nevaru to izprast. Pusgadu pirms mana šāvien, vien pieredzējis mednieks nošāva driežu govi un uz masta stāvot pārlaužot stobru izšāva, es pie sevis nodomāju: pieredzējis mednieks, bet ar ieroci apieties nemāk. Pēc pusgada pats izbliezi. Bet runa ir par to, ka abos šajos gadījumos ierocis bija PAREIZI pavērsts. Un man kājaunam medniekam mācība uz visu mūžu.
Ļoti žēl arī otra mednieka, novēlu viņam izturību un gobaprātu.Skumji!
Medības uz gaidi (sēžot tornī vai luktā) nav vienīgais individuālo medību veids. Tikpat labi var medīt uz pieiešanu, nesot rokā pielādētu, bet nodrošinātu ieroci. Tā kā nav jēgas runāt par nesavlaicīgu ieroča izlādēšanu. Iet runa par elementāro drošības tehniku, kāda starpība pielādēts vai izlādēts - ar ieroci vienmēr jāapietas kā ar pielādētu, vienkārši jākontrolē kurā virzienā pagriezts stobrs. Tas arī viss.
Savu (to, kas viņu pazina) zaudējuma sajūtu mēģināsim kompensēt ar Jāņa "meža darbu" turpināšanu - attieksmi pret medību tradīcijām, meža dzīvniekiem,medību norisi un visām tām labajām domām un idejām, ar ko viņam bija pilna galva un dzīve!Lai "šauj garām" arī citos medību laukos!
Man pašam arī vienreiz nodrošināta bise pārlaužot stobru izšāva. Vēl šodien nevaru to izprast. Pusgadu pirms mana šāvien, vien pieredzējis mednieks nošāva driežu govi un uz masta stāvot pārlaužot stobru izšāva, es pie sevis nodomāju: pieredzējis mednieks, bet ar ieroci apieties nemāk. Pēc pusgada pats izbliezi. Bet runa ir par to, ka abos šajos gadījumos ierocis bija PAREIZI pavērsts. Un man kājaunam medniekam mācība uz visu mūžu.
Ļoti žēl arī otra mednieka, novēlu viņam izturību un gobaprātu.Skumji!
Vīri! Ierocis jāizlādē pirms nokāpšanas no torņa, un pirms atstāj savu vietu, pēc masta noņemšanas.