Man gan ir tāda doma!
Ja nevari nodrošināt, kur glabāt to milzīgo patronu kalnu - nepērc patronu kalnu!!!!
Tā ir Tava problēma, ka nevar 10 kastes ielikt seifā!!! Pērc pa vienai kastei - kad izšausi nopirksi!
Neapvainojies, bet tas tev ir tāds padomju stila domu gājiens. Pirmkārt Latvijā sporta patronas nopirkt veikalā nav iespējams, otrkārt pa kastītei neviens pasaulē viņas netirgo, pat cenas uzrāda par tūkstoti patronu, treškārt svina cenas pasaulē kāpj tāpat kā inflācija Latvijā un tāpēc viņas arī tirgo tūkstošos. Man par laimi patronas glabājas sporta klubā, bet citiem iesaku neklaigāt pa tukšo, bet iedziļināties problēmas būtībā un tad izteikties. Jauku dienu :)
Eu ko var cepties. Pratvederi divas kastites pa 10 patronam :D:D Man majas ir ap 200-500 patronam lai gan sautuves sauju diezgan reti.
Pec likuma es varu glabat kur gribu sava dzivokli iznemot blakus ierocim un vsjo. uz galda zem gada skapi vai pat kopa ar maizi. Neviens likums man to neaizliedz.
Es to visu saprotu!
Tomēr, no likuma viegokļa - Tās nav neviena cita problēmas, kā tikai Tavas!
Otrkārt! Sporta patronas nopirkt var! Protams, viņas ir dārgākas par tām, ko pērk pa 10000 patronu reizē!! Bet Tev pašam ir jāizdomā, kas ir izdevīgāk - pirkt milzīgu seifu, vai pa mazākām partijām!
A par to padomju gājienu neiebraucu, kāds ar to sakars! Vai Tu no tiem, kuri tad, kad nav ko teikt, pasaka, ka es idiots?
es tak tevi par idiotu nesaucu un neuzskatu tā kā viss kārtībā, vnk tas teikums tāds - tava problēma, izšauj vienu un nopērc nākamo, tā tas nenotiek ;) Un Andi par stenda šaušanas skrošu patronām es tev varu 100% pateikt, ka Latvijas veikalos viņas nopirkt var arī praktiski tikai uz pasūtījumu :)
Robert, a kādas tieši nav??? Pats, pa retai reizei, kad sportingu šauju, pērku Strēlniekā vai citos, vienmēr kāda veicī ir! Protams, ne jau 10000, bet pārsimts noteikti! Vai arī Tev ir kāda speciāla zorte, kuru te neviens netirgo?
Zommerā var dabūt B&P tad, Hubertā var dabūt Nobelsport, tas arī ir viss ko es esmu redzējis. Bet teiksim ne RC, ne Mirage, ne Fiochi, ne Gamebore ne arī ko citu Latvijas veikalos dabūt nevar un arī to ko var dabūt, par tām pašām grib noplēst septiņas ādas :)
Ministru kabineta noteikumi Nr.159
Rīgā 2005.gada 1.martā (prot. Nr.11 14.§)
Ieroču, munīcijas un gāzes pistoļu (revolveru) iegādāšanās, reģistrēšanas,
uzskaites, glabāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, nēsāšanas, realizēšanas un
kolekciju veidošanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Ieroču aprites likuma 8.panta piekto un sesto daļu, 15.pantu, 21.panta pirmo daļu, 22.panta trešo
daļu, 25.panta otro daļu, 26.panta sesto daļu, 28.panta pirmo daļu, 32.panta divpadsmito daļu, 34.panta devīto daļu,
44.panta septīto un astoto daļu un Apsardzes darbības likuma 21.panta otro daļu
79.Šaujamieroci, tā munīciju un lielas enerģijas pneimatisko ieroci glabā slēgtā seifā vai metāla skapī (metāla kastē),
nodrošinot tādus glabāšanas apstākļus, kas nepieļauj nejaušu ieroča vai munīcijas nokļūšanu nepiederošu personu
rokās.
Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 181.pants. Ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu aprites kārtības pārkāpšana
Par šaujamieroča, munīcijas vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, reģistrācijas, glabāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, nēsāšanas, ievešanas Latvijas Republikā vai izvešanas no Latvijas Republikas kārtības pārkāpšanu, ko izdarījusi fiziskā persona, kurai ir attiecīga atļauja, —
uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem vai atņem šaujamieroča un lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena gada līdz trim gadiem.
Ja nevari nodrošināt, kur glabāt to milzīgo patronu kalnu - nepērc patronu kalnu!!!!
Tā ir Tava problēma, ka nevar 10 kastes ielikt seifā!!! Pērc pa vienai kastei - kad izšausi nopirksi!
Pec likuma es varu glabat kur gribu sava dzivokli iznemot blakus ierocim un vsjo. uz galda zem gada skapi vai pat kopa ar maizi. Neviens likums man to neaizliedz.
Tomēr, no likuma viegokļa - Tās nav neviena cita problēmas, kā tikai Tavas!
Otrkārt! Sporta patronas nopirkt var! Protams, viņas ir dārgākas par tām, ko pērk pa 10000 patronu reizē!! Bet Tev pašam ir jāizdomā, kas ir izdevīgāk - pirkt milzīgu seifu, vai pa mazākām partijām!
A par to padomju gājienu neiebraucu, kāds ar to sakars! Vai Tu no tiem, kuri tad, kad nav ko teikt, pasaka, ka es idiots?
Rīgā 2005.gada 1.martā (prot. Nr.11 14.§)
Ieroču, munīcijas un gāzes pistoļu (revolveru) iegādāšanās, reģistrēšanas,
uzskaites, glabāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, nēsāšanas, realizēšanas un
kolekciju veidošanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Ieroču aprites likuma 8.panta piekto un sesto daļu, 15.pantu, 21.panta pirmo daļu, 22.panta trešo
daļu, 25.panta otro daļu, 26.panta sesto daļu, 28.panta pirmo daļu, 32.panta divpadsmito daļu, 34.panta devīto daļu,
44.panta septīto un astoto daļu un Apsardzes darbības likuma 21.panta otro daļu
79.Šaujamieroci, tā munīciju un lielas enerģijas pneimatisko ieroci glabā slēgtā seifā vai metāla skapī (metāla kastē),
nodrošinot tādus glabāšanas apstākļus, kas nepieļauj nejaušu ieroča vai munīcijas nokļūšanu nepiederošu personu
rokās.
Par šaujamieroča, munīcijas vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, reģistrācijas, glabāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, nēsāšanas, ievešanas Latvijas Republikā vai izvešanas no Latvijas Republikas kārtības pārkāpšanu, ko izdarījusi fiziskā persona, kurai ir attiecīga atļauja, —
uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem vai atņem šaujamieroča un lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena gada līdz trim gadiem.