Vizuāli nevarēšu pierādīt, jo tas bija pāris gadus pirms parādijās foto mobilajos- noķēru ķirzaku, kurai bija piezīdusies ērce. Kas to būtu domājis, ka kukainis ēd kukaiņēdāju!
:D - pietiek man ar savu čempionātu vasarnīcā. Pāris dienu laikā no suņa nocēlu turpat 30 ērces. Un it kā jau nekur baigi pa mežu nevazājās. Labi vēl ka viņa man blondīne - ātri var ieraudzīt un noņemt kamēr nav vēl piesūkusies, bet nu nedaudz baisi palika pie tādiem daudzumiem. Lai nu kā - poti labāk paņemt. Kā saka māņticīgs neesmu, bet saka ka palīdzot. Galvenais jau tomēr pareizi saģērbties un operatīvi pārbaudīt miesu pēc pastaigas.
Par noņemšanu - tieši ar eļļu nedrīkst to kukaini dzirdīt, bet ar grādīgajiem gan - Infektoloģijas centrā jau ne ar ko citu to kukaini neapsmērē, kā ar spirtu.
Pie tam sugu tām ērcēm tik daudz... ja sunim krīt virsū vēl tādas pa 2-3 mm, bet man pēdējās ko atradu bija labi ja kādu 1mm liela - ej nu tu tādu ieraugi un atrodi. Ar pēdējo acis gandrīz izmežģīju kamēr sapratu, ka tomēr ērce.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
21.02.2013. 23:11
Tā , kā mans vaļasprieks ir saistīts ar to , ka ik palaikam nodīrāju kādam meža zvēriņam kažoku , tad īpašu uzmanību tieši šogad ir izpelnījušās lapsas. Nekad agrākos gadus netiku ievērojis tādu ērču daudzumu lapsām zem ādas.Bij jau pa kādai , bet tā lai kristu acīs tādā daudzumā. Jā tieši starp ādu un tauku plēvi seviški ausu , dzimumorgānu , priekšas un aizmugures kājām . Vienai otrai var saskaitīt 100un vairāk gabalas uz pāris decimetriem.Iespējams,ka kļūstot siltākam laikam viņas pamodīsies un izgrauzīsies caur ādu un lapsas iznēsās tās ērces pa visiem laukiem.Varbūt tās encifalētās tieš nāk no slimajām lapsām?
Esiet uzmanīgi un laikus vakcinējaties!
Interesants pasākums izklausās :)
http://fishing.../?p=1361#more...
Par noņemšanu - tieši ar eļļu nedrīkst to kukaini dzirdīt, bet ar grādīgajiem gan - Infektoloģijas centrā jau ne ar ko citu to kukaini neapsmērē, kā ar spirtu.
Pie tam sugu tām ērcēm tik daudz... ja sunim krīt virsū vēl tādas pa 2-3 mm, bet man pēdējās ko atradu bija labi ja kādu 1mm liela - ej nu tu tādu ieraugi un atrodi. Ar pēdējo acis gandrīz izmežģīju kamēr sapratu, ka tomēr ērce.
Esiet uzmanīgi un laikus vakcinējaties!