Kā jau Latvijā, biznesiņš neiet, nu tad pamainam likumiņu, obligāti uztaisam un lieta iet.
Kā būs ar viesmedniekiem no ārzemēm?
Viņiem eksāmens nebūs jākārto?
Principā viesmedniekam būtu jāierodas ar savas valsts ekasāmenu programmu un jāsalīdzina ar Latvijas. Ja viņiem vieglāki noteikumi, it sevišķi šaušanā, tad lai kārto eksāmenu.
Kā būs ar medniekiem, kas piedalās oficiālās sacensībās? Kāpēc neskatīt tur uzrādītos rezultātus?
Tā tikai un vienīgi naudas slaukšana, kas tiešām ir MEDNIEKS, tas bez kādiem likuma uzstādījumiem šaus pa papīru,un apiesies ar ieroci tā, lai apkārtējiem medībās nav pilieni un brūnumiņš biksēs:)
Aprīkojums: Benelli (gludais), Strasser un 2 labi naži
Suņi: vēl nav
Medību trofejas: 28
15.12.2009. 22:28
Jā Int, un vēl renkuls, lai plaušās nav jānēsā, kā te vīrs minēja!!!!!:):):):) Par tiem viesmedniekiem. Domāju, ka nav lielam satraukumam pamata, jo piem tie paši Vikingi, kas ir liela daļa Latvijas viesmednieku, šauj ļoti labi. Pats, no tuviem paziņām, esmu dzirdējis par viņu šaušanas prasmi tikai labus vārdus. Tur jau tie cilvēki savādāki. Tas par ko mēs cepamies, viņiem ir normāla un pašsaprotama lieta. Ja gribi medīt, jāmāk labi šaut. Nu pieņems to likumu par to šaušanas eksāmenu. Ko tad, plinti pakārt uz nagliņas?!?! Viens paņems atmetīs varbūt pīpot (kāds tur cipariņš gadā aizripo!!!!!) Cits pāris braucienus gadā pie mīļākās uz Latvijas otru galu atcels, lai eksim nauda sanāk!!! Visiem ar izdomu viss ir o.k. Te vienkārši Latviets Praktiskais ieslēdazs - tā kā bābas nopiņājās, izbļaustās, noņemās pie kompja, ka pirksti tulznās un ..... Ja vajadzēs aizies vai aizbrauks, sašaus to savu punktu skaitu un viss būs bumbās!!! Medīt ta gribās, ka traks var palikt!!!
Ehhh.... Un daudz mums tādu, kā Uģis ko??? Te neviens necepās par naudu, viņa nav un nebūs, bet gan par jautājumu pēc būtības? Ka nu es tai šautuvē, likuma vārdā atšāvies, skaidrs ka atšausies... bet vai bes šis proecedūras mums problēmu trūkst....
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
01.06.2010. 09:44
Esmu tikai par atšaušanu kaut vai reizi gadā, dažu iemeslu dēļ - ejot dzinējmedībās ir novērots, ka dažiem cienījama vecuma medniekiem un ne tikai, patronjostā gadu no gada ir viena un tā pati munīcija, krāsu zaudējušās, nobružātās kartona čaulās. Medībās tāda "sena" munīcija nebūtu pieļaujama gan no drošības viedokļa, gan arī nav garantija, ka munīcija joprojām ir nāvējoša, reālā situācija tāda, ja ir jauns medību vadītājs, tad sirmo mednieku viņš neaizsūtīs mājās neatbilstošas munīcijas dēļ. Vēl tas liecina par to, ka mednieks visai sen nav šāvis. Šautuve būtu laba iespēja tikt vaļā no vecās munīcijas. Ir kolektīvi, kuros ieviesta laba prakse arī bez likuma noteikta "obligātuma" - reizi gadā pirms dzinējmedību sezonas kolektīvs draudzīgi dodas uz šautuvi, mednieki atbrīvojas no iepriekšējās sezonās neizšautās munīcijas, pārbauda pie reizes savas iemaņas droši rīkoties ar savu ieroci. Iesākumā, kad bija nodibinājies mūsu kolektīvs, arī medību atļauju nebija salīdzinoši daudz, dalījām to pašu meža cūkas atļauju uz diviem, trijiem vīriem. Laba motivācija labi šaut bija individuālā meža cūkas medību atļauja labākajam šāvējam. Atmosfēra bija ļoti laba, visi apmierināti. Par maksu runājot - nu nav tie cipari makam tik nāvējoši, neizdzer vienu 0,7 "Bonaparte", nopērc patronas un aizbrauc uz šautuvi.
Kā un kam atskaitijās es neaceros,es vel biju jauns.
Kā būs ar viesmedniekiem no ārzemēm?
Viņiem eksāmens nebūs jākārto?
Principā viesmedniekam būtu jāierodas ar savas valsts ekasāmenu programmu un jāsalīdzina ar Latvijas. Ja viņiem vieglāki noteikumi, it sevišķi šaušanā, tad lai kārto eksāmenu.
Kā būs ar medniekiem, kas piedalās oficiālās sacensībās? Kāpēc neskatīt tur uzrādītos rezultātus?