Int,pēc statistikas biežāk ziepes tieši ar gludo sataisa.Ir redzēts,kā pieredzējis mednieks ar krietnu stāžu,šautuvē pa stāvošu cūku no četriem šāvieniem ar gludo netrāpa pa papīra cūku,bet skrejoša cūka no 6x divreiz uzskrēja virsū lodei.Jautājums,vai tu gribētu tādam stāvēt blakus?Uz šautuvi šo vīru atbraukt piespieda tas,ka kolektīvs pirms bukiem nolēma visiem savu meistarību parādīt šautuvē.Šādi šāvēji bija ne jau viens vien.Ir bijuši gadijumi,ka uz šautuvi atbrauc kolektīvs pāršaut un rezultātā mednieka eksāmenu normatīvu spēj sašaut 1/4 daļa no kolektīva.
Par dārgo munīciju varu ieteikt, piemeklē ko lētāku.Es esu atradis,ka maniem ieročiem puslīdz vienādi iet Norma Jaktmatch un Sako Powerhead barnes kalibrs 30-06.Lai veicas
Tak, lai viņi šauj garām, ja nevar trāpīt - kam par to ir žēl? Tāpēc jau nevar aizliegt cilvēkam būt par mednieku. Varu mierīgi stāvēt tādam blakus, ja tik viņš mani atšķir no medījuma un nešauj virsū.
Juri,tur jau tā problēma,ka nevar zināt kam viņš trāpa.Protams neviens viņiem nevar liegt būt medniekie,bet labāk būtu,ja viņi nešautu vispār,jo viņu mīļākā munīcija ir renkuļi.Ir labi ,ja cilvēks apzinās savas spējas un ja nav pārliecināts,tad nešauj.Par to cilvēku nevar nosodīt,bet citādi viņš ir aktīvs mednieks velk medijumu,dīrā,cep akniņas,vienu vārdu sakot,forš vecis.
Juri!Iesku vispirms uzvilkt bruņu vesti un ķiveri. Man gadijās vienam tādam blakus stavēt, tagat renkuli plaušā staipu līdzi. Lidmašinā normāli nevar iekāpt.Labi ka arī Dievs blakus stavēja.
...medības ir vaļasprieks,darbošanās ar ieročiem vēsturiski īstu vīru un nedaudz sievu cienīga nodarbošanās . viens otrs tagad sāk žēlabaini čīkstēt,ka valdība spaidu kārtā liks nodarboties ar izvēlēto vaļasprieku un ar to saistītām darbībām šaušanu!?, tad ir personīgi jāsaprot ,vai ir izvēle pareiza. tadad par vecajiem medniekiem,( ja būs lemts ,tad paši par tādiem ar laiku kļūsim). man nav pieņemama samākslota "cieņas" procesa uzturēšana. tas drīzāk veco cilvēku aizmuguriski pazemo. un ,ja arī nevar izpildīt prognozēto šaušanas pārbaudi,tas nenozīmē ,ka nevar ar plinti uz mežu nākt. var nākt un vajag nākt ,uzturēt medību garu un tradīcijas un arī medīt atbilstoši likumam un savai varēšanai. par naudu. ja mēs paņemam sava gada budžeta daļu,ko tērējam organisma vaļaspriekiem-alkoholam,alum smēķiem,kūkām,u.t.t.,tad apm.15-20Ls priekš obligāta šaušanas prieka un kolektīva biedru atkalredzēšanas rādīsies nieks.,D.,varbūt es arī kļūdos?.
Slēpts
29.03.2009. 12:27
Nu ja jašauj būs obligāti pa papīru-tad pietiktu ne biežāk kā pirms ieroču atļaujas izsniegšanas(atjaunošanas).Pilnīgi pietiktu.Runājot par tām 2 reizēm medībās kad iet-ir tak medību reģistru žurnāls,var papētīt cik bieži kats iet medībās un atskaitēs ar redzams vai kautko nogāž.
Jo ja jamaksā pilns komplekts katram medniekam-tas šautuves pacels labi augstu,plus pie tam viņas sacels vel cenas gaisā-jo eksāmens būs obligāts un jamaksā vien būs ja gribēs iet medībās.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.03.2009. 12:43
Andri cik procentu Latvijas mednieku ir mazkalibrene,viens varbūt.Neiet jau runa par to kad nevajag šo eksāmenu iet runa par sakārtotību,jo mūsu valdībai ir tendence pieņemt pārsteidzošus un pāragrus lēmumus. Paskatiet vien par topašu pven.
Mazkalibra plintite so brid ir dabujama par mazak ka 200 LVL. Tapec par naudam raudat nevajadzetu. Piekam vina noderes ne tikai trenninam, bet ari bebram, lapsam un pat bukam....... Pasa mednieka intereses ir trapit precizi! Un reti kurs ir dzimis snaiperis, 90 % gadijumu tikai trennins par tadu padara............
Piekrītu ka šaušanas eksāmenu vajaga.Ja mednieks ir ar ieroci,tad protams ir jāmāk šaut,nevis man žēl patronu,kur vēl izšaut ma mērķi.
Atbalstu šā veida eksāmenu.
Andri masene dabūjama jau ir bet tā ir diezgan liela naudiņa un ja vēl gribi daudzmaz sakarīgu optiku uzlikt. Kurš gan negribētu. Bet palasot šei sanāk kad uz medībām ej kā uzkaru. Cik tad mums Latvijā tie negadījumim ir bijuši uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt.Slīdzināsim ar automašīnam un darbā notiekošajiem negadījumiem.Pat pieredzējošais desmitnieku šāvējs nav pasargats no negadījuma jo mēs taču neesam ro boti kas nekļūdās. TĀDA IR DZĪVE.
Viens ir drošība,bet kā ar tiem dzivniekiem, kas sašauti pa kuņģi.Protams 100%trapīt nevar neviens, bet uz to tiekties vajag.Un 7-8 gadijumi gadā uz aktīvi medijošiem 15000 ir dauc.
Par dārgo munīciju varu ieteikt, piemeklē ko lētāku.Es esu atradis,ka maniem ieročiem puslīdz vienādi iet Norma Jaktmatch un Sako Powerhead barnes kalibrs 30-06.Lai veicas
Jo ja jamaksā pilns komplekts katram medniekam-tas šautuves pacels labi augstu,plus pie tam viņas sacels vel cenas gaisā-jo eksāmens būs obligāts un jamaksā vien būs ja gribēs iet medībās.
Mazkalibra plintite so brid ir dabujama par mazak ka 200 LVL. Tapec par naudam raudat nevajadzetu. Piekam vina noderes ne tikai trenninam, bet ari bebram, lapsam un pat bukam....... Pasa mednieka intereses ir trapit precizi! Un reti kurs ir dzimis snaiperis, 90 % gadijumu tikai trennins par tadu padara............
Atbalstu šā veida eksāmenu.