No vienas puses pilnīgi piekrītu, ka eksāmens ir vajadzīgs. Zinu, ko nozīmē uz masta blakus stāvošs, uzticību neviesošs mednieks, zinu ko nozīmē komercmedībās noskaitīt apaļu summiņu par savainotu dzīvnieku (paldies Dievam ne pašam pfpfpf). Tāpēc jau ir tā saucamie proves šāvieni. Varbūt nevajadzētu eksāmenu tik bieži (2 gadi), arī par licenzētajām šautuvēm būtu jābūt skaidrībai. (nejau 4-5 pa visu Latviju). Ja pateicoties eksāmenam samazināsies, negadījumu skaits un savainoti dzīvnieki, tad viss OK.
No otras puses kā kluba vadītājs, esmu pārliecināts ka eksāmens būs šķērslis vairākiem veciem medniekiem, medību gaitu turpinājumā. Nav noslēpums, ka katrā klubā ir 70 gadīgi un vecāki vīri, kuriem pīļu atklāšanas diena un dzinējmedību sestdienas ir lielāki svētki par pensijas dienu. Nu nepirks viņi masenes, lai šautu mērķī. Kā būs ar viņiem?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.03.2009. 13:57
esmu pārliecināts ka eksāmens būs šķērslis vairākiem veciem medniekiem, medību gaitu turpinājumā
Teoretiski tie vecie onkas savas dzives laika irt izsavusi ne vienu vien tukstoti pistongu, ta ka poroblemam nevajadzetu but... Domaju ka pret5 sadu parbaudijumu ir tikai tie kas nnejutas drosi par savam sausanas iemanam!
P.S. Pats sevi par nenormalo snaiperi neuzskatu :)))
Slēpts
29.03.2009. 13:59
Vai nepietiek ar tām izziņām kas jau ir obligātas pašreiz? \psih.nark....\Kur Jūs bijāt spicie Rīgas čaļi ,kad mūsu d... līdēji nolikvidēja šnepu medības? 25 gadus mans Jaunais gads sākās nevis 1 janv. bet ar pirmo sloku.5gadus tāvairs nav.Labākais šaušanas treniņš kādu vien var izdomāt.Virziens zināms ,attālums neliels ,-un ja tev sāk krist no 5-putniem 3 -tad rudenī alnis ir beigts kā muša.\un ja arī nav - tad tā ir zvēra laime.Negribu piedzīvot tos laikus kad katram šāvienam būs beigts zvērs\ Mēs savā kolektīvā pirms dzinējmedībām šaujam jau vairākus gadus.Šāvienu skaits un norma - minimāli.Pietiekoši lai medību vadītāji redzētu katra spējas un attiecīgi izvietotu uz masta.Viss notiek brīvprātīgi , aizrautīgi, sportiski.Vai tiešām viss ir jāsačakarē ar KOMISIJU , OBLIGĀTI , IZZIŅA.Un ja nu tiešām kādam kabineta žurcim nepietiek pārskatu atskaišu .... tad varam savus rezultātu uzrakstīt uz lapas ,rev.koms apstiprināt ,un tam žurcim iesniegt.Atvainojos ja kāds jūtās aizskarts.Ar cieņu pret līdzīgi domājošiem Āzis Juris Limbažos.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.03.2009. 14:09
Juris Azis!
+10 par snepem, bet izejot no sa briza realitates tomer sausanas parbaudijums butu nepieciesams. Pats pec dabas esmu slinks, zinu ka sagadasu sev problemas, bet esmu par........
Gribu izteikt arī savu viedokli.Teorētiski un arī praktiski atbalstu ,ka pašiem kolektīviem jārīko šaušanas pārbaudes,bet ne vis jālobē medību saimei atkal uzspiestas dažu ieinteresētu personu intereses.Es pats esmu kategorisks pretinieks,lai dzinējmedībās tiktu lietoti vītņieroči.Es piemēram ar karabīni līdz šim nešauju skrejošus dzīvniekus,tad teorētiski,kas man kādam jāpierāda,kā es šauju pa skrejošu dzīvnieku,ja es dzīvē to ne kad nedaru?Ar bisīti lūdzu,jā es dzīnējmedībās šauju pa skrejošu dzīvnieku,tā kā esmu arī gatavs šautuvē šādā veidā pierādīt savas prasmes.
Pilnīgi atbalstu eksāmenu,bet reizi 5 gados nevis ik pa 2iem.Ik pa 2iem tiešām mazliet izskatās pēc naudas slaukšanas no medniekiem.Stipri šaubos vai mednieka prasmes šaušanā pa diviem gadiem var stipri mainīties pat ja viņš reti iet mežā,bet pa 5 gadiem gan varētu sākt aizmirst ai kura gala plinte jātur.
ja taisa obligāto eksāmenu, tad labāk vienā laikā ar ieroču atļaujas pagarināšanu - būs viens datums mazāk ko galvā turēt
Slēpts
29.03.2009. 15:48
Andrim . Miesa un gars pretojas izdzirdot vārdu OBLIGĀTI .Tāds uzvārds.
Slēpts
29.03.2009. 16:56
Šaušanas prasmes pārbaudēm ir jābūt,bet tās ir jārīko mednieku klubiem pašiem pirms medību sezonas sākuma,jo katrs mednieku klubs ir
ieinteresēts lai būtu mazāk savainotu vai arī,kas ir pavisam slikti,savainotu un neatrastu medījumu.Katrs medību klubs pats ir spējigs izvērtēt
savu mednieku šaušanas prasmi un pieņemt atbilstošus lēmumus.Lai cik būtu labi rezultāti šautuvē,no slikta trāpījuma pa medījumu dzinējmedības
neviens nav pasargāts.Obligātais eksāmens ir šautuvju lobēšana.Ja tāds tiks ieviests,tad to vajadzētu kārtot pie ieroču atļaujas pagarināšanas,ne biežak kā reizi piecos gados.
Citāta teksts
Tam ar šaušanas pārbaudi nav saistības,tas ir medību noteikumu pārkāpums.
No otras puses kā kluba vadītājs, esmu pārliecināts ka eksāmens būs šķērslis vairākiem veciem medniekiem, medību gaitu turpinājumā. Nav noslēpums, ka katrā klubā ir 70 gadīgi un vecāki vīri, kuriem pīļu atklāšanas diena un dzinējmedību sestdienas ir lielāki svētki par pensijas dienu. Nu nepirks viņi masenes, lai šautu mērķī. Kā būs ar viņiem?
Teoretiski tie vecie onkas savas dzives laika irt izsavusi ne vienu vien tukstoti pistongu, ta ka poroblemam nevajadzetu but... Domaju ka pret5 sadu parbaudijumu ir tikai tie kas nnejutas drosi par savam sausanas iemanam!
P.S. Pats sevi par nenormalo snaiperi neuzskatu :)))
+10 par snepem, bet izejot no sa briza realitates tomer sausanas parbaudijums butu nepieciesams. Pats pec dabas esmu slinks, zinu ka sagadasu sev problemas, bet esmu par........
ieinteresēts lai būtu mazāk savainotu vai arī,kas ir pavisam slikti,savainotu un neatrastu medījumu.Katrs medību klubs pats ir spējigs izvērtēt
savu mednieku šaušanas prasmi un pieņemt atbilstošus lēmumus.Lai cik būtu labi rezultāti šautuvē,no slikta trāpījuma pa medījumu dzinējmedības
neviens nav pasargāts.Obligātais eksāmens ir šautuvju lobēšana.Ja tāds tiks ieviests,tad to vajadzētu kārtot pie ieroču atļaujas pagarināšanas,ne biežak kā reizi piecos gados.