Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ko Tauta domā par šaušanas eksāmenu katru otro gadu? Es domāju ka eksāmen vjadžētu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 01.06.2010. 09:44
Ar medībām saistītās tēmasŠautuves

Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2022-09-07 18:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: ?
Medību trofejas: 11
31.03.2009. 18:27
Es pats jau arī necepjos par to šaušanu,bet ja tas aiziet Oblibātā kārtā,tas nozīmē,laiks,nauda,stress.Vai mums šo procesu jau dzīvē tā pat nepietiek?Ja mēs atkal, piespiedu kārtā ,ik pēc 2.gadi kaut kur stresaini brauksim,maksāsim n-tos LS,piedodiet ,kategoriski ,nē.Var jau būt šie 5.gadi,bet medības šautuvē,nav medības mežā,un tie kas te pārliecina,ka ar 10.izšautām lodēm stendā ,un viss būs OK,BLEFS.Visas šīs šaušanas lietas varam paši sakārtot kolektīvos,tikai vajaga to risināt,ne vis kārtējo reizi kāds štuko,kā Noslaukt Naudiņu!!!
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
31.03.2009. 18:47
Ja tā padomā - kur ir problēma uzkarināt papildus atbildību uz kolektīva vadītāju? Vadītājs pazīst savus večus, ja nepieciešams uzorganizē gan treniņus gan eksāmenus un aizpilda, piemēram, dzinējsezonas sākumā attiecīgas formas veidlapu, kurā visi parakstās par to, ka prot apieties ar ieroci un trāpīt mērķī un šo veidlapu iesniedz VMD. Ja notiks kādi sūdi, tad tāpat viss kolektīvs cietīs un tas motivēs gan kolektīva vadītāju gan kolektīva biedrus būt atbildīgiem par katru šāvienu un par savu prasmi apieties ar ieroci.
Kapēc atkal jāizdomā (jāievieš) jauna instrukcija un normatīvs atbilstoši kādam ES standartam? Vai tad mums viņi trūkst? Bet uz šautuvi reizi gadā tāpat katrs sevi cienošs mednieks aizbrauks..
Slēpts
31.03.2009. 18:57
Induli ! Man prieks par radniecīgu dvēseli! Par karjerā šaušanu---atliek kādai kaimiņu kundzītei pasūdzēties atļauju sistēmas inspektoram un varēsi nest savus krutos stroķus uz komisionku.
Arni! Par pakaļām--savējo es pacēlu 1988.gadā un noliku Arkādijas parkā\ceru ka saproti par ko ir runa\un tad gan tā\pakaļa\bija reāli apdraudēta.
Piekritīsi ka kats krutais Rīgas čalis ir daudz tuvāk kng.Baunanim ,Ozoliņam ,Vīksnem nekā kaut kāds tur Juris Āzis Limbažos.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
31.03.2009. 20:28
Nu redzi Kārlīt,Tu gribi kā visi normāli zobu dakteri-zobus remontēt caur muti bet ir gudrīši,kuri to grib darīt caur pakaļu,un tāpēc mēs esam tur kur esam.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
31.03.2009. 21:12
Vot vellos... redzejies - ir vēl vīri, kas nepiekrit OBLIGATAJAM, man arī tas, kā moderni saka besiii un jēgas neredzu. Par katru šāvienu tik un tā atbild ieroča īpašnieks un medību vadītājs.
Pareizi sacīts būs jezga, būs jābrauc uz n-to banku kaut kas jāpārskaita, kaut kam, kārtējo reizi iespēja kļūdīties! Tad mistiskā diena un noteikti ne brīvdiena, un iepriekš jau arī jāaizbrauc un reizītes pārs jāizšauj, lai redz ap ko lieta grozās pa opiciālajiem mērķiem, ne tikai karjerā.
Juri a Tu ko karjerā vālē 50 šavienus pēc kārtas, man pietiek ar kādiem 5, un ja pieteiktas likumīgas medības, es karjerā buciņam netrāpīju, kas tantei var traucēt?????? Tad jau dzinējmedībās iet karstāk????
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
31.03.2009. 21:40
Kāpēc ne katru ceturksni????
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
31.03.2009. 21:41
Janka Tu ko...? tā jau neatlisk laika mezha iet... tikai uz shautuvi...
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
01.04.2009. 00:39
Nesaprotu, kāds sliktums man, ja kolēģis nopūdelē. Nākošās medībās tas zvērs varbūt man par prieku iznāks pa šāvienam. Kāpēc visi uzreiz jāapšauj? Un, lai panāk priekšā tas ideālais šāvējs, kurš nekad un nevienu zvēru nav savainojis. Ja kāds pēc gaļas brauc uz medībām, tāds arī liek soda naudas par pūdeli citiem. Es priecājos, ka dažiem zvēriem arī dzīviem paveicas pamukt. Vairāk būs nākamreiz, un varbūt tieši man par prieku. Kamdēļ medības jāpārvērš par kādu armijas, vai policijas pasākumu, kur viss idiotiskā stingrībā, tik zem parakstiem un reglamentiem n-tajiem. Brauc taču vīri atpūsties uz mežu. A tūlīt bariem visādu reglamentētāju, uzraugu un iekasētāju virsū. Vai arī tā ir plātīšanās kāre - es lūk varu tai papīra cūkai ietrāpīt un, kas nevar, mežā lai netiek! Tiešām, tad šoferu tiesības katru gadu, vispirms, vajadzētu pārlikt, vai ik mēnesi, vai nedēļu, jo mašīna ir daudz bīstamāks aparāts par plinti un brauc pa ļaužu pilnām ielām. Katra paša daļa ir, vai viņš grib arī trāpīt, kad šauj. Lai tik neapdraud kolēģus un šauj garām uz veselību sev un zvēriem.
Agris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-27 11:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
01.04.2009. 08:12
Taisam referendumu un miers mājā!Es pret!
Ingus
Ingus
Pēdējo reizi manīts 2012-03-01 08:04
Atrašanās vieta: Alūksne
Medību stāžs: Apliecība no 2000.
Aprīkojums: Weatherby 30-06, toz -12 .22LR, IŽ- 58 16 kal.
Suņi: taksis
Medību trofejas: 1
01.04.2009. 09:16
Te jau forumā kādi 10 mednieki sparīgi atbalsta to OBLIGĀTO eksāmenu, bet izejiet tautā un parunājiet ar medniekiem. Lielās masas, kas lasa forumu, obligāto eksāmenu neatbalsta, vienkārši nepiedalās forumā, jo tiks norieti no to puses, kas nav uz mutes krituši. Cik tas ir runāts, tad ap 80-90% to uzskata par bezjēdzību, pie tam mūsu nesakārtotajā valstī. Kas jau tagad notiek mednieku eksāmenos šaušanā. Uz eksāmenu no Liepājas brauc uz Lejasciemu ( 350 km uz vienu pusi). Ja nenoliks, tad saka, ka nākamajā nedēļā eksāmens Rēzeknē, tad brauks uz turieni.Eksāmens šaušanā 30 cilvēkiem visa diena. Tajās dažās šautuvēs jau bez blata un iepriekšējā pieraksta nemaz normāli tikt nevarēs( it sevišķi tas attiecas uz lauku rajoniem). Kas tad to obligāto eksāmenu pieņems? VMD taču neizdalīs štata vietu eksaminētājam šautuvē, jo tur ņemot vērā mednieku tūkstošus, katru dienu kāds vēlēsies kārtot( kaut gan nauda nāks griezdamās). Šautuves pārstāvis izrakstīs zīmi? Laba vieta, kur vārīties (polšiņi, piecīši). Kā tas visos laikos noticis, uzmet pa virsu, kāds pārstāvis pie viņa aizbrauc, visiem izziņas saraksta un kārtībā. Pat tagad tās visas izziņas, dokumenti nevienam neinteresē,galvenais nauda, samaksā un tev uzrakstīs, ko vajag. Kaut izejot med. komisiju. Ģimenes ārstam piezvani un nākamajā dienā iebrauc pakaļ savam papīram. Visi tie kursi, viss ir muļķības. Reālā dzīvē nav kā uz papīra rakstīts. Ja ir vienkāršāks ceļš, tad cilvēks izvēlēsies to. Nē, protams būs pareizie, svešie un tie kas nemāk sarunāt,iemaksāt, tie kārtos eksāmenu.