Cik es esmu runājis atbalsta eksāmenu 90% no visiem. neatbalsta pensionāri un tie kam plinte līka
Slēpts
01.04.2009. 10:06
Es arī esmu PRET.
Nu nepatīk man šī SPRAVKU sistēma- mūsu valsts ar to laikam grib lepoties. Iespējams, gan ka daži ierēdņi tādā veidā mēģina nodrošināt sev darbu- kādam taču būs jāpārbauda, jāsistematizē, jāpieņem mēri.
Un tas vis kāpēc- da neviens īsti nezina. Jo likums par šaujamieročiem neko tādu neparedz. Redz pistole ar nēsāšanas atļauju man var būt, bez jebkādām SPRAVKĀM. Interesanti- tā ir mazāk bīstama apkārtējiem????
Protams piemērus kur vēl SPRAVKAS (OBLIGĀTĀS) var ieviest varam mēģināt sarakstīt- bet NEVAJAG- jo izlasīs kāds ierēdnis un ieviesīs to dzīvē- jo tā būs iespēja iekasēt kaut kādus latus.
Vienu piemēru gan pateikšu- vajag obligāto spravku- ka māk braukt ar divriteni:)))))
Ok. Lai arī renkuļi ir laba munīcija labam un apzinīgam šāvējam - varētu tos arī pavisam aizliegt, jo sliktie šāvēji tiešām ar viņiem var zvērus savainot, šaujot uz to pusi, vai par tālu. Tad ar lodi lai pūdelē, cik lien. Lai gan savaino jau biežāk arī labie šāvēji, jo pūdelētāji tak nevar pavisam trāpīt. Trenēties jau ir labi. Bet kā Ingus raksta - kamdēļ cilvēkus mocīt un dzenāt stāvēt rindās pa šautuvēm, lai daži varētu uz to pelnīt un iedzīvoties. Vienalga būs bariem tādu, kuri saņems protokolus ar labiem rezultātiem pa blatiem, kuri iemaksās gan naudā, gan graudā. Šķiet kādi ir noilgojušies atpakaļ pēc padomju laikiem, kad bija devēji, dalītāji un atļāvēji citiem uz kakla.
Interesanti - cik esmu runājis, lielākā daļa, ja ne gluži ar abām ir par, tad vismaz pret noteikti nav. Kaut kā interesanti - galu galā, VMD varētu dalot sezonas kartes pie viena uztaisīt aptauju - par, pret un - obligāti - argumentus, kādēļ viens vai otrs. Tad jau redzētu, kurā pusē ir demagoģija [padomju laiki, spravka par polšu, bla bla bla - laikam cilvēks pieradis visu laiku ar kukuļiem un līšanu, jo man kaut kā nenāk tādas lietas prātā] un kurā pusē objektīvi argumenti...
Arni lai Tev cik labi nodomi, Bet reāla dzīve tāda, kāda viņa irrrr..., par ziediņu un šokolādīti pie kārtējās spravkas var tik nepieņemamajā laikā, vai viņa tiks iedota sargam, kas nodos! Tāda ir mums dzive, REĀLA un laiks shodien ir zelta vērts... Jā godīgi atzīstu, es ari tā daru, jo man nepatīk stāvēt aiz durvīm, kopējā rindā stundas divas, tikai lai iesniegtu savu iesniegumu, ja var citādi, kalab neizmantot.
Arni,nu kur tu atkal izrāvi, ka lielākā daļa ir par eksāmenu šaušanā,jeb tas bija kārtējais apr`1iļa joks?Cik tad te vispār ienāk forumā,un ja ienāktu(tie kuriem ir internets,īpaši laukos,un tie kuri vispār zin par šāda foruma esamību)tad būtu ko paklausīties.Es no savas puses un sava kolektīva vārdā varu pateikt visiem:"Es esmu pret eksāmenu šaušanā!" un visu šo te māžošanos un šautuvju lobēšanu.Kāpēc(un lai visiem vienreiz un par visām reizēm būtu skaidrs),tāpēc ka vispirms ir jāpadomā kur lai tas mednieks trenējas.Karjerā-pretlikumīgi,pret reljefu kā tādu-pretlikumīgi,purvā-pretlikumīgi,aiz kūtiņas-pretlikumīgi,mežā pa pudelēm-arī nedrīkst.Es nesaprotu, kā uz šo brīdi jūs to gribat panākt likumīgā ceļā?Dzīt cilvēkus simtiem kilometru trenēties?Ikviens saprot, ka izšaujot šautuvē 10patronas neko neatrisina.Un tie kuri mani pazīst,zin ka ar putām uz lūpām es neaizstāvu savas intereses.Bet ja kautko dara, tad tas jādara ir ar prātu un nevis nodarboties kā klerkiem,ar demagoģiju.Uz šodienu neliela ļaužu grupiņa, ar vairāk kā divdesmit tūkstošiem mednieku grib izrīkoties kā ar tādu aunu baru.Tas viss izklausās pēc tāda:"Aizej tur,nezin kur,atnes to,nezin ko". Es nekad neesmu bijis pret zināšanu pārbaudi(ne vienmēr tas ir patīkams process)bet tad tam ir jāsagatavo bāze.Nedrīkst tā spēlēties ar cilvēkiem:"A kas mums, ka tik nauda".
Māri - godīgi sakot, man pie kājas :) ja palasīsi visus manus viedokļus, sapratīsi, ka esmu par pārbaudi, bet pret šautuvju lobēšanu tik prastā veidā...vienīgais, kas ir "par", noteikti neesmu --> atkal, lasi diskusijas par šo tēmu, aš kādas 5 forumā var atrast.
Bet tas viss nebūt neizslēdz to, ka es esmu PAR to, lai treniņšaušanu varētu veikt jebkurā puslīdz piemērotā vietā savā medību platībā, uzņemoties pilnu atbildību par situāciju. Šis ir viens no punktiem, kurus pagājušajā pavasarī izdiskutējām tajās dažās tikšanās reizēs, kad spriedām par mednieku problēmām Latvijā.
Tāpat, esmu pret šautuvju atklātu lobēšanu un pret to, ka šis pārbaudījums tiks ieviests nepārdomāti un neizanalizējot visus ceļus, no kuriem izvēloties labāko.
Tomēr, būt absolūtā opozīcijā da jebkādām papildus pārbaudēm ir rīcība, kuru var atļauties tikai pilnīgi stūrgalvīgs cilvēks - nu takš nenoliegsi, ka situācija ar šautprasmi mednieku vidū nav tā labākā. Tādēļ jebkurš pasākums, kas tā vai citādi to veicina, no manas puses tiks atbalstīts.
Nu nepatīk man šī SPRAVKU sistēma- mūsu valsts ar to laikam grib lepoties. Iespējams, gan ka daži ierēdņi tādā veidā mēģina nodrošināt sev darbu- kādam taču būs jāpārbauda, jāsistematizē, jāpieņem mēri.
Un tas vis kāpēc- da neviens īsti nezina. Jo likums par šaujamieročiem neko tādu neparedz. Redz pistole ar nēsāšanas atļauju man var būt, bez jebkādām SPRAVKĀM. Interesanti- tā ir mazāk bīstama apkārtējiem????
Protams piemērus kur vēl SPRAVKAS (OBLIGĀTĀS) var ieviest varam mēģināt sarakstīt- bet NEVAJAG- jo izlasīs kāds ierēdnis un ieviesīs to dzīvē- jo tā būs iespēja iekasēt kaut kādus latus.
Vienu piemēru gan pateikšu- vajag obligāto spravku- ka māk braukt ar divriteni:)))))
Bet tas viss nebūt neizslēdz to, ka es esmu PAR to, lai treniņšaušanu varētu veikt jebkurā puslīdz piemērotā vietā savā medību platībā, uzņemoties pilnu atbildību par situāciju. Šis ir viens no punktiem, kurus pagājušajā pavasarī izdiskutējām tajās dažās tikšanās reizēs, kad spriedām par mednieku problēmām Latvijā.
Tāpat, esmu pret šautuvju atklātu lobēšanu un pret to, ka šis pārbaudījums tiks ieviests nepārdomāti un neizanalizējot visus ceļus, no kuriem izvēloties labāko.
Tomēr, būt absolūtā opozīcijā da jebkādām papildus pārbaudēm ir rīcība, kuru var atļauties tikai pilnīgi stūrgalvīgs cilvēks - nu takš nenoliegsi, ka situācija ar šautprasmi mednieku vidū nav tā labākā. Tādēļ jebkurš pasākums, kas tā vai citādi to veicina, no manas puses tiks atbalstīts.
Ir 50 licenzes,ir 25 mednieki,katrs mednieks izšauj 2 reizes gadā.
lai izšautu 2 reizes ir jākārto eksāmens(10 šāvieni)
Na-ja?