Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ko Tauta domā par šaušanas eksāmenu katru otro gadu? Es domāju ka eksāmen vjadžētu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 01.06.2010. 09:44
Ar medībām saistītās tēmasŠautuves

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-03-26 20:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile
Medību stāžs: 16
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
01.04.2009. 23:32
ARNI!
Bet tas viss nebūt neizslēdz to, ka es esmu PAR to, lai treniņšaušanu varētu veikt jebkurā puslīdz piemērotā vietā savā medību platībā, uzņemoties pilnu atbildību par situāciju.

Atvainojiet! A, medīt drīkst? Vai varbūt vajag uzlikt apķēdējumus, noteikt šaušanas vizienus un katram medniekam pielikt instruktoru(mežzini).Medības atļaut teritorijās, kas ir drošā attālumā no apdzīvotas, vietās, kurām nelido pāri lidmašīnas.u.t.t. Un tad varēs medīt uzņemoties pilnu atbildību par situāciju.
Es gadā izšauju ap 200-300 potronām un ne jau šautuvē, bet karjerā. Piesaku policijā ka šaušu tādā karjerā. Es uzņemos pilnu atbidību par situāciju. Idiotiem nevajag dot ieročus un ļaut pieņemt likumus. Ja nevar trāpīt pa karjeras sienu un šaujot nepārredz karjeru, tad nevajag iet medībās.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
02.04.2009. 21:35
Tur jau tas absurds arī parādās :)
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-03-26 20:55
Atrašanās vieta: Ikšķile
Medību stāžs: 16
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
02.04.2009. 22:18
70 gadīgam opim šaušanas eksāmens? Nežēlīgi. Netrāpīja nu velns ar to medījumu, jaunie mednieki paņems. Mēs koletīvā, pensionāriem nākam pretī un atbrīvojam no puses biedru naudas. Vai mēs esam tiesīgi viņiem liegt medību romantiku? Vai mums ir žēl kāda lieka porcija? Bet pie akniņām, veciem medniekiem vienmēr ir ko pastāstīt. Vai viņus likums saudzēs?
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
02.04.2009. 23:01
Es arī vienmēr būšu par "vecajiem bukiem". Man patīk kolektīva vadītāja Voldemāra Silagaiļa nostāja šinī jautājumā:"Ja kāds no vecajiem medniekiem gribēs piedalīties medībās bet nevarēs paiet,tad mēs viņu aiznesīsim uz rokām".
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2017-12-31 13:54
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 47
03.04.2009. 16:22
Tieši tā! pilnīgi PAR "vecajiem bukiem". Man klubā pat ir daži astoņdesmitgadnieki!!! Oponēju Andrim par vecajiem ONKĀM un izšautām tūkstots PISTONGĀM. Lai Dievs mums visiem dod iespēju medīt līdz sirmam vecumam, jo diez vai pēc gadiem 30 kādam interesēs cik "kruts" mednieks tālajā 2009 gadā bija kaut kāds Šteins vai Zariņš, un cik patronas viņi gadā izšāva. Pārējies - uz šautuvi - trenēties. Kaut gan pēdējie zināmie nelaimes gadījumi ir nolaidīga apiešanās ar ieročiem.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
03.04.2009. 16:32
Pie mums ar no vecajiem kolēģiem netiek iekasēta biedra nauda, medībās mēģinām pēc iespējas vairāk palīdzēt, liekam tādās vietās lai varētu arī pa kādu medījumu izšaut, bet nevis kādā nostūrī kur pat lapsa nerādās, porcijas jaunie salasa, viņiem pat celties nevajag, jo viņu gados ir pagrūti kustēties. Kā saka visu cieņu un šie eksāmeni vienkārši viņiem to liekts.
Sanāk ja viņš nenokārtoja eksi, stroķis malā un stāvi ar pagali, bet tas ka viņš savā laikā var būt kolektīvā ir ieguldījis vairāk nekā līdzšinējā kolektīva biedri ņemti kopuma, diez vai eksis ņems vērā. Tāpēc ar nedaudz jāpagaida ar šo likumu, jo valstī ir krīze, gan materiālajā, gan morālajā ziņā. Pie mums LV mīl visu sasteigt, bet kā parasti no tā nekas labs nesanāk.
Labs piemērs ir tā nakts kad tika pieņemti daudzi grozījumi steigā, un tagad ir redzami rezultāti, kas nav diez ko spīdoši.
Jā eksis ir vajadzīgs, bet jāsadala kaut kādās vai nu vecuma kategorijās, vai vēl kaut kādi, lai gados vecāki cilvēki ar varētu medībās piedalīties, bet nevis mājās sēdēt.
interesanti tie kas pieņems šādu likumu ar domā ka būs mūžīgi jauni un ka varēs savos 70 gados šaut tieši 10, domāju diez vai???? Tāpēc jādomā ne tikai ar šodienu, bet arī par nākotni, nēesam mēs mūžīgi, bet skatoties uz mūsu valsts vīriem no malas tā un liekas ka viņi grasās dzīvot mūžīgi, bet mēs mirstīgie gan nē!!!!
Ilgonis
Ilgonis
Pēdējo reizi manīts 2012-07-12 20:47
30.06.2009. 22:05
Esmu medību kolektīva vadītājs, un mūsu kolektīva biedri ir kategoriski pret šaušanas eksāmenu, jo tas ir skaidrs, ka tiek atkal mēģināts izkrāpt naudu no medniekiem. Skatoties pēdējo raidījumu "Uz meža takas" es nevaru saprast, kā var ar šaušanas eksāmenu atrisināt elementāras lietas kas ir jāievēro katram medniekam, medījot dzinējmedībās, gan arī individuāli. Tā ir elementāra drošības tehnikas ievērošana, ko kolektīvajās medībās instruē medību vadītājs, bet individuālajās medībās atbild pats mednieks. Varētu padomāt, ka ar šaušanas eksāmenu Jūs medniekam iemācīsiet kā ir jāstāv uz mednieku līnijas un kā ir jātur rokā ierocis un kādos leņķos jāšauj meža zvērs.
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2025-05-05 20:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga=>Kuldīga&Gulbene
Aprīkojums: 12k & 30-06
01.07.2009. 14:55
Viss jaunais ir aizmirsts vecais.
Okupācijas gados atkārtoti pārbaudījumi šaušanā bija ik pēc 3 gadiem.
Šāvām pa skrejošu cūku uz ratiņiem.
Kam bija 60 gadu tie varēja iepriekš ieplecot plinti.
Kam bija 70 gadu tie šāva pa stāvošu cūku.
Slēpts
01.07.2009. 15:43
Viesturs Šķibelis, Šodien, 14:55
Pēdējo reizi manīts 2009-07-01 14:56
Viss jaunais ir aizmirsts vecais.
Okupācijas gados atkārtoti pārbaudījumi šaušanā bija ik pēc 3 gadiem.
Šāvām pa skrejošu cūku uz ratiņiem.
Kam bija 60 gadu tie varēja iepriekš ieplecot plinti.
Kam bija 70 gadu tie šāva pa stāvošu cūku.

Šitāds variants jau būtu pieņemamāks visiem.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
01.07.2009. 15:48
vēl ap to pašu... a es negribu un ko nu??? es pret! Man nau šāds vecums... ko nu?